200 liraya fiks menü, DJ, davul, canlı müzik, dansöz...

Bomonti’de açılan yeni nesil meyhane Kita’s’ın tadım menüsünde beş çeşit meze, bir ara sıcak, iki kadeh içki var. İsteyen bunların üstüne alakart olarak devam edebiliyor. İşin ilginç yanı, yemeklerin standart üstü olması. Eğlencesi de cabası...

Haberin Devamı

Yeme-içme fiyatları öyle yükseldi ki insanlar gelen hesaplara inanamıyor, masada hesap pusulası önce elden ele şöyle bir dolaşıyor, sonra “Zaten marketten alsan kaç lira ki” cümlesi eşliğinde pamuk eller ceplere uzanıyor.

Bu yüzden fiks menü yükselişte. Ucuz olduğu için mi? Hayır, onlar da katlandı. Ama gecenin sonunda kötü bir sürprizle karşılaşmamak için herkes ne ödeyeceğini baştan bilmek istiyor.

Kapılarını geçen hafta açan Kita’s Meyhane’de 200 liraya fiks menü uygulandığını duyunca soluğu Bomonti’de aldım. Yeme-içmenin yanında solistli-DJ’li müzik, davullu-dansözlü eğlence vaat ediyorlardı.

200 liraya fiks menü, DJ, davul, canlı müzik, dansöz...Fotoğraf: Murat ŞAKA

ANA YEMEK YOK, EKSTRA İSTENEBİLİR

Haberin Devamı

Önce bir şok: Renkli neonlar, ahşap, sade masalar... Dışarıdan bakınca, modern meyhaneden ziyade bir kafeyi andırıyor Kita’s. Ama masalar doldukça atmosfer değişmeye, ortam kıvamını bulmaya başladı. 150 kişilik bir mekân.

Sonra ikinci şok: Mezelerin kalitesi. Bu fiyatlara daha vasat tabaklar bekliyordum açıkçası, yanılmışım. Parmaklarımızı yiyorduk. Tadım menüsünde iki kadeh içkinin yanında beş çeşit meze servis ediyorlar. İsteyen üstüne parasıyla da ekleme yapabiliyor. Fikir vermesi için mezelerden birkaç örnek: Rakılı fava, çift peynirli Girit ezme, yoğurtlu-kıymalı soğan gömme, hardal soslu levrek marine, iki biberli atom, tahinli deniz börülcesi... Ekstra fiyatları 25-47 lira.

Tadım menüsünde bir de ara sıcak hakkınız var. Tıpkı mezelerde olduğu gibi dilerseniz ekleyebiliyorsunuz: Sütlü yaprak ciğer, keşkekli pazı sarması, ballı karides, ot kavurma... Bana da ot yedirdi ya... Kalktım Tuğba Şef’i tebrik ettim. Ekstra söylerseniz fiyatları 47-110 lira.

Tadım menüsünde ana yemek yok. Zaten bizim de ana yemek yiyecek mecalimiz kalmamıştı. Fiyatlara şöyle bir göz attım: Tavuk külbastı 55, iki kişilik karışık et ızgara tabağı 180 lira.

200 liraya fiks menü, DJ, davul, canlı müzik, dansöz...

Haberin Devamı

80’LER, 90’LAR, AZERİCE COVER’LAR...

Bütün yemeklere sahnede canlı müzik eşlik ediyor. Ağırlıkla 80’ler-90’lar: ‘Mor Menekşe’, ‘Meyhaneci Sarhoşum Bu Gece’... Sanatçılar her hafta değişiyor. Mesela bu akşam gitarla yaptığı Azerice cover’larıyla tanınan Erdem Sur çıkacak: ‘Yandırdın Kalbimi’, ‘Nazende Sevgilim’... Canlı müziğe ara verilince  DJ giriyor devreye. Tabii ki eller havaya: ‘Karabiberim’, ‘Sana Kırmızı Çok Yakışıyor’... Sonra yine canlı müzik, sonra yine DJ. Demeye kalmadan davul: ‘Erik Dalı Narindir’, ‘Bahçe Duvarından Aştım’... Sonra Azeri dansöz Jana! Sonra tekrar DJ başlıyordu ki kendimizi zor attık dışarı.

200 liraya fiks menü, DJ, davul, canlı müzik, dansöz...Kita’s’a çift olarak gelenler azınlıkta. Çoğunluk dörderli-beşerli arkadaş grupları. En çok eğlenenler elbette kadın kadına masalar. Bomonti Divan Residence’ın çaprazındaki Kita’s haftanın her günü 12.00-4.00 saatlerinde açık. (0543) 230 10 32

Haberin Devamı

DERSAADET’TE YAŞIYORSUN, PEKİ BUNLARI BİLİYOR MUSUN?

- Yarın saat 14.00’te Üsküdar’daki Hugin&Munin Platformu’nda ücretsiz bir felsefe atölyesi düzenleneceğini...
‘Camus Sisyphus Mitinde Nasıl bir İnsan Gördü?’ başlıklı çalışmaya katılımın 20 kişiyle sınırlı olduğunu...

- Bugün saat 11.00’de Mecidiyeköy USLA’da katılımın 400 lira olduğu bir cupcake kursu verileceğini...
4 saatlik etkinlikte portakallı, limonlu, Oreo’lu, haşhaşlı cupcake’ler pişirip eve götürebileceğinizi...

200 liraya fiks menü, DJ, davul, canlı müzik, dansöz...Melek Mosso

Bu akşam sen neredesin?
CUMARTESİ ATEŞİ

Melek Mosso Kartal Jolly Joker’de, Erol Evgin Ankara Congressium’da, Gülşen Taksim JJ Private’ta, Athena Balıkesir Hayal Kahvesi’nde, Funda Arar İzmir Kaya Termal’de, Yüksek Sadakat Çorlu Pikap Performance’ta, Utku Uysal Mecidiyeköy Dada’da, Yeni Türkü Beşiktaş Four Seasons’ta, Çelik Eskişehir Milyon Performance’ta, Hayko Cepkin Beyoğlu Dorock Venue’de... 

Haberin Devamı

80 LİRA: Yarın akşam 19.00’da Kadıköy Dorock XL’daki ‘Hiphop is Back’ gecesine giriş ücreti...

Yazarın Tüm Yazıları