Bilmediği her ürüne ve her tekniğe karşı, gerçek şeflere has büyük bir merakı vardı. Farklı kültürden dört şefin pizza yorumlarıyla eğlendiğimiz bir etkinlikte, lahmacunu öğrenmiş ve dışarıdan basit gözüken bu tekniğe hayran kalmıştı. Kariyerinin zirvesinde olmasına rağmen egodan çok uzaktı; şeflerin şefiydi, gençlere çok destek olurdu. Size yakın zamanda kaybettiğimiz arkadaşım şef Jock Zonfrillo’yu anlatacağım.
#Jock ZonfrilloKızım İpek tatlı severken oğlum Eren tuzlu lezzetlere bayılıyor. Birinin yediğine diğeri burun kıvırıyor. Siz de benzer süreçlerden geçiyorsanız öncelikle sakin olun ve bilin ki bu konuda yalnız değilsiniz. Daha anne karnından başlayan beslenmede rolü çok büyük olan annelere tavsiyelerimi anlatmak istedim bu hafta. Tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum.
#TuzluTantuniden içliköfteye, şnitzelden pastırmaya, cheesecake’ten elmalı tarta her şeyin veganını bulmak artık mümkün. Üstelik lezzetten ödün vermeden... İstanbul’da veganlara özel restoran, market ve kasapların sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvay Hattı’na atlarsanız, bu mekânlara kolaylıkla ulaşabilir, enfes sofralara kurulabilirsiniz.
#VeganMide gazını etkileyen ve tetikleyen durumların başında sağlıksız beslenme gelir. Özellikle hızlı yeme alışkanlığı hem mide gazını etkiler hem de kişinin hava yutmasına neden olur. Ayrıca çok fazla yapay maddelerden üretilen besinlerin tüketilmesi ve stres gibi faktörler de mide problemlerine yol açabilir. Ancak mide gazına iyi gelen bitkisel yiyecek ve içecekler ile doğal yollarla çözüm üretmek mümkün. Peki mide gazı nasıl geçer? Yetişkinlerde mide gazına ne iyi gelir? Mide gazı ve mide bulantısı nasıl geçer? Mide gazı ve mide şişkinliğine ne iyi gelir? İşte mide gazı nedenleri ve evde mide gazına iyi gelen doğal ve bitkisel çözümler
#Mide GazıSon zamanlarda öne çıkan bir konu “Z jenerasyonunu (Gen Z) anlamak…1997 ve 2010 yılları arasında doğan Z Kuşağı, iş hayatına adım atmaya başladıkça, pek çok dinamikler de kökünden değişiyor… Tam anlamıyla “gerçek dijital yerliler” olarak nitelendirilen Z jenerasyonun, çalışacakları şirket; kullanacakları ürün ve servis seçimlerinde diğer kuşaklara nazaran çok daha farklı kriterleri bulunuyor.
#Z JenerasyonuHavalimanı işletmelerinin de yolcuların da yemeğe verdiği önem gün geçtikçe artıyor. Hatta birçoğu artık gerçek birer lezzet üssü kıvamında! Havaalanı deyip geçmeyin, çünkü usta aşçıların ve Michelin yıldızlı şeflerin elinden çıkma, her milletten her damağa hitap edecek yemekler bulmak mümkün. Kimler, neyi tercih ediyor, tüketicinin beklentisini neler belirliyor, uzmanlar bu konuda ne söylüyor, gelin birlikte bakalım.
#SeyahatYılbaşı yemeğine aç oturulmaması gerektiğine dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Gözdenur Çavuş Uka, “Uzun süre aç kaldıktan sonra sofraya oturmak hem psikolojik, hem de biyolojik olarak zor anlar yaşanmasına sebep olabilir. Dolayısıyla yılbaşı yemeğinden en az 2 saat önce meyve veya ceviz, badem, fındık gibi yararlı yağlı tohumlarla ufak bir ara öğün yapılabilir” dedi.
#Yeni Yıl SofrasıFatih Sultan Mehmet’in fethettiği, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu, Yavuz Sultan Selim’in ise valilik yaptığı Trabzon’da bazı işletmeler, müşterilerine saray mutfağından yemekler sunuyor. Kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, Fatih Sultan Mehmet’in de çok sevdiği et, bal, tarçın gibi değişik ürünlerin karışımından yapılan ’mutancana’yı tercih ediyor.
#MutancanaANTALYA’da yapılan G-20 Zirvesi’nde liderlere sunulan senkronize yemekler hazırlanırken, özel ajanlar, malzemelerden numuneler alarak radyasyon testleri, gaz ve kimyasal ölçümlerini yaptı. ABD Başkanı Barack Obama’nın kullanacağı bıçak, çatal, kaşık gibi mutfak ürünlerinin tamamı ise özel ekibi tarafından bir sıvı ile dezenfekte edildi.
#G20SON bir haftada 26 lider, 10 bin katılımcı ve 3 bin medya mensubuna evsahipliği yapan Antalya herkesin aklında kaldı. Başta liderler olmak üzere katılımcıların çoğu Antalya için ‘G20’nin yoğun programından dolayı deniz ve güzel havasının tadına varamadık” yorumunu yaptı. ABD Başkanı Obama, Kanada Başbakanı Trudeau ve Singapur Başkbakanı ‘tekrar geleceğim’ diye söz verdi.
Türkiye kar ve soğukla boğuşurken ben dünyanın diğer ucuna, Patagonya’ya kaçtım. Bunaltıcı sıcakta, zirvesinden dumanlar tüten volkanların, derinliği bilenmeyen göllerin, yağmur ormanlarının, uçsuz bucaksız pampaların, buzulların arasında dolaştım durdum. Bu haftadan itibaren bu yolculukta gördüklerimi, yediklerimi, içtiklerimi ve hissettiklerimi sizlere anlatmaya çalışacağım.