Tel kadayıf, taze künefelik peynir, tereyağı ve şerbetle yapılan Antakya künefesinin en lezzetli hali yerinde yeneni. Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret alan bu özel tatlının koruma altında olması da çok önemli. Ustalarımız bu geleneği devam ettirecek şekilde çıraklar yetiştirmeli.
#AntakyaYeni yılın yaklaşmasıyla birlikte “yılbaşını nerede kutlayalım?” sorusu gündemde yerini almaya başladı. Her fırsatta yeni yerler görmeyi sevenler, bu yılbaşında da tabii ki yine seyahat etmeyi tercih etti ve şimdiden tur rezervasyonlarını yaptırdı. Yılbaşı turlarına bakıldığından bu yıl ağırlıklı olarak İtalya turlarının ön plana çıktığını görüyoruz. Peki, İtalya turları neden bu kadar çok tercih ediliyor? Sizin için araştırdık…
#Sponsorlu İçerikOsmanlı'nın çok büyük bir coğrafyada yüzyıllarca hüküm sürmesi, yaşanan göçler, değişen sınırlar bugünlerde sıklıkla 'Bu yemek kime, hangi kültüre ait?' tartışmalarına neden oluyor. Özellikle Yunanistan ile sıklıkla yaşadığımız bu görüş ayrılıklarına son günlerde simit de eklendi. Peki simit hangi kültüre ait? Yemeklerle ilgili bu tartışmalar neden meydana geliyor? Oxford sözlüğü ne diyor? Uzmanlar hurriyet.com.tr için yorumladı
#SimitBir toplumun tarihsel gelişim süreci içerisinde meydana getirdiği, geleneklerle ve adetlerle örülü değerlere kültür denir. Kültürün oluşmasında dini değerler de önemli bir yer tutar. Her ülkenin kendine özgü geleneksel değerleri vardır. Bu değerlerin çatışması ise "kültür şoku" olarak nitelendirilir. Kültür şoku nedir, neden yaşanır ve nasıl atlatılır ayrıntıları ile derledik.
#Kültür ŞokuGastronomiyi turizmde sürdürülebilir bir ekonomik büyüme modeli olarak ülke gündemine taşımayı hedefleyen Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD), bu kapsamda Türkiye’den ve diğer ülkelerden sektör profesyonellerini, gastronomi meraklılarını ve alanında ünlü isimleri, 11 Mayıs’ta Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenleyeceği 3. Global Gastroekonomi Zirvesi’nde bir araya getiriyor.
#GastronomiÖnce kuraklık sonra arka arkaya gelen av yasakları balık tezgâhlarını vurdu. Balıkçılar ise maliyet yükünün altında ezilen bazı meslektaşlarının başvurduğu hilelere karşı vatandaşları uyardı: “Ya balığı çok iyi bileceksiniz ya da balıkçınızı çok çok iyi tanıyacaksınız. Başka yolu yok.”
#Gazetehaberleri‘Bir Tutam Anadolu - A Pinch of Anatolia’ projesi, Anadolu’nun 13 bin yıllık mutfağından çıkan enfes lezzetleri Londra’ya taşıdı. Muhteşem lezzetlerin sunulduğu etkinliğe İngiltere’de yaşayan ünlü şefler, gurmeler, yemek bloggerları ile gastronomi yazarları katıldı.
#YUNUS Emre EnstitüsüTürkiye son dönemlerde turist sayısı ve gelirlerini yeniden arttırmaya başladı. Turizmde çeşitliliği sağlamak için de farklı adımlar atılıyor. Deniz, kum, güneş turisti dışında da turist çekmeye çalışan Türkiye, Hint düğünleri için iyi bir alternatif konumuna geldi. Türkiye’de son dönemde 20 Hint düğünü düzenlenirken, bu düğünler için yapılan harcamanın ise 50 milyon doları bulduğu ifade ediliyor.
#GazetehaberleriÜnlü sanatçı Ayhan Sicimoğlu ve Burcu Esmersoy, Bilkent Center’da düzenlenen söyleşide bir araya geldi. Son dönemde sunduğu seyahat programıyla dikkat çeken Esmersoy, ülke ülke dolaşarak farklı kültürleri tanıtan Ayhan Sicimoğlu ile birlikte bir gezi projesi yapma hayali olduğunu söyledi.
#Dünya Avucunuzdaİzmir’de bu yıl dördüncüsü düzenlenen Gastronomi Turizmi Kongresi’nde, dünyaca ünlü şefler, yemek yaptı. Ünlü Japon Şef Kogure Tsuyoshi, "Türk zeytinyağı bana göre en kalitelisi ve Japonya’da yemeklerde özellikle Türk zeytinyağları kullanılması için uğraşıyoruz, televizyon programlarında reklamını yapıyorum" dedi.
#Gastronomi Turizmi KongresiGöz alıcı güzellikteki doğası, beyaz ve tüm renklerin hâkim olduğu daracık sokakları, meşhur plajlarıyla tam bir tatil rotası Mikonos… Akşam olunca şehrin rengi değişiyor. Gündüz içinizi aydınlatan sokakları, akşam loş ışıklar altındaki görüntüsüyle sizi bir kez daha etkisi altına alıyor. Eğlencenin hiç bitmediği son yılların en gözde tatil ve eğlence adasını gelin daha yakından tanıyalım. İşte size Mikonos gezi rehberi…
#YunanistanGöz alıcı güzellikteki doğası, beyaz ve tüm renklerin hâkim olduğu daracık sokakları, meşhur plajlarıyla tam bir tatil rotası Mikonos… Akşam olunca şehrin rengi değişiyor. Gündüz içinizi aydınlatan sokakları, akşam loş ışıklar altındaki görüntüsüyle sizi bir kez daha etkisi altına alıyor. Eğlencenin hiç bitmediği son yılların en gözde tatil ve eğlence adasını gelin daha yakından tanıyalım. İşte size Mikonos gezi rehberi…
#YunanistanTatile gittiğim yer neresi olursa olsun ilk sorduğum sorulardan biri yerli pazarın hangi gün ve nerede kurulduğudur. Pazar ve marketlerde o yöre insanlarının ne yiyip içtiğini, o coğrafyada nelerin yetiştiğini somut olarak görebilirsiniz. Ben de Fethiye’ye bu duygularla gittim ve deneyimlerimi yazdım.
#Sahrap SoysalGıda, Tarim ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa ziyaretinde "Ciğerin en güzel yapıldığı yer Şanlıurfa'nın ta kendisidir. Bu çarşıda ciğer yiyeceksiniz. Başvuru yapıldı. İnşallah ciğerin patentini alacağız" demişti. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası da aralarında ciğer kebabının da olduğu 8 ürün hakkında Türk Marka ve Patent Kurumu'na başvurmak için dosyaları tamamlamak üzere...
#Şanlıurfa