Güncelleme Tarihi:
Yeme-içme dünyasından havadisler...
YEME- İÇMEYLE EKONOMİK BÜYÜME
Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD),3. Global Gastroekonomi Zirvesi’ne hazırlanıyor. 11 Mayıs’ta Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenecek zirvede ‘Post-Pandemi’ başlığına odaklanılacak.
Gastronomi bu kez ‘turizmde sürdürülebilir bir ekonomik büyüme modeli’ olarak gündeme taşınacak. Üst düzey stratejiler, ülkemizin ürünlerini dünyayla buluşturma yolları ve başarılı markalarımızı yurtdışına taşımak gibi konular ele alınacak. Birçok uluslararası misafirin ve sektör profesyonellerinin de katılacağı zirvedeki konuşmacılar arasında Fransa Yemek Kültürleri ve Mirası Misyonu Direktörü Pierre Sanner, Kenae Brands Grup Stratejisi Direktörü Stefan Breg ve Sürdürülebilir Restoranlar Derneği (SRA) Genel Müdürü Juliane Cailloute da var. Biletler Biletix’te satışta.
MİCHELİN REHBERİ İSTANBUL'DA!
Michelin Rehberi’nin ülkemize geliş haberi gastronomi dünyasında büyük bir heyecanla karşılandı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Michelin Rehberleri Uluslararası Direktörü Gwendal Poullenec’in katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında, İstanbul’un Michelin müfettişleri tarafından gastronomisi öne çıkarılan 38’inci destinasyon olacağı açıklandı.
Müfettişler 100 yılı aşkın süredir uygulanan kurallar ve kriterler çerçevesinde, büyük bir gizlilik içerisinde değerlendirmelerini yapacak ve bağımsız olarak çalışacaklar. Restoranlar ürünlerin kalitesi, pişirme tekniklerine hâkimiyet, lezzetlerin uyumu, şefin mutfağındaki karakter ve menüyle müfettişlerin deneyimi arasındaki tutarlılık olmak üzere 5 kritere göre değerlendirilecek.
İstanbul’dan seçilen ilk restoranlarsa 11 Ekim’de açıklanacak.
HALFETİ'DE MEYVELİ YEMEKLER YENECEK
Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesi, 6. Meyve Yemekleri Festivali’ne hazırlanıyor. Harran Üniversitesi, Halfeti Belediyesi ve Halfeti Slow Food Derneği işbirliğiyle 7, 8 ve 9 Mayıs’ta gerçekleşecek etkinlikte yaban meyveleri toplama yürüyüşü ve arkeolog Dr. Laura Dietrich’le ‘Meyveler ve avcı toplayıcı mutfağı’ konulu bir söyleşi de yapılacak.
Harran Üniversitesi Halfeti Meslek Yüksekokulu’nda şeflerle mutfak atölyeleri, etkinliğin önce çıkanlarından...Festival kapsamında Halfeti Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki ‘Meyve mutfağının dünü ve bugünü’ başlıklı sergi de gezilebilir.