Yeme Içme Sektörü haberleri sayfasında Yeme Içme Sektörü hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 618 Yeme Içme Sektörü haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Metro Türkiye, yeme-içme sektöründe koronavirüs sürecinden en çok etkilenen küçük işletmeleri desteklemek üzere hareketini başlattı. Projede, koronavirüse karşı alınan tedbirler kaldırıldığında kapılarını tekrar açacak işletmelere can suyu olmak amacıyla 5000 TL’lik ürün ve hizmet yardımı sağlanacak. Bu destek sayesinde küçük işletmeler, kendi bütçelerini farklı ihtiyaçlarına aktarabilecek ve on binlerce sektör emekçisinin istihdamı korunabilecek. Projeyle ayrıca yerli ekonominin desteklenmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması ile yerel lezzetlerin devamlılığının korunması amaçlanıyor.
#KoronavirüsTurizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer, Türkiye'de ev dışında yeme-içme sektörünün büyüklüğünün 2019'da 110 milyar lira civarında olduğunu belirterek, "Türkiye'nin bu sektörde alacağı çok yol var. Türkiye'nin istihdam sorununun çözümü turizmin içindeki yeme-içme sektörüdür." dedi.
#Yeme İçme SektörüYılda 20 milyar dolarlık bir ekonomi yaratan yeme-içme sektörü girişimcileri harekete geçirdi. Akıllı telefon ve web sitesi üzerinden rezervasyon yapılmasını sağlayan ‘Reztoran’, aynı zamanda menüleri gösteriyor, fiyatları listeliyor. Reztoran, Türkiye’de 716 noktaya ulaştı.
#Yeme İçme SektörüUEFA Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapan İstanbul’da turizm ve yeme-içme sektörü, final akşamına yakışır bir hafta sonu geçirmeye hazırlanıyor. Otellerde doluluk oranıyla birlikte fiyatların da yükseldiğini belirten sektör temsilcileri, “İstanbul’da lüks lokantalar iğne atsanız yere düşmeyecek vaziyette. Şehre bu dönem olması gerekenden çok daha fazla hareket geldi. 120 milyon dolarlık bir döviz geliri bekliyoruz” diyor.
#UEFA Şampiyonlar Ligi FinaliDışarıdan hazır yemek ısmarlanarak aceleyle kurulan, birlikte oturulmayan aile sofraları... Özensizlik… Televizyon seyrederek ya da mesajlaşarak yemek yeme... Misafir çağırma geleneğinin aşınması… Lokantalarda da giderek yalnız, çabuk ve telefonla cilveleşerek yemek… Belki fark etmiyoruz ama giderek köklerimizden kopuyoruz...
#YemekEdirne, yılbaşı öncesinde alışverişe gelen Bulgar turistlerin akınına uğradı. Kapıkule Sınır Kapısı'nda giriş ve çıkışlarda uzun araç kuyrukları oluşturan turistler, zaman zaman kuyrukta bekledi. Bulgarlar, yeni yıla Edirne'de girmek için eğlence mekanları ve otellerde rezervasyonlar yaptırdı. Türkiye Otelciler Birliği Edirne Temsilcisi Gökhan Balta, otellerin yüzde 70 doluluk oranına ulaştığını belirterek, "Bu oranın yılbaşı gecesi yüzde 85'lere ulaşmasını bekliyoruz" dedi.
#EdirneEdirne, yılbaşı öncesinde alışverişe gelen Bulgar turistlerin akınına uğradı. Kapıkule Sınır Kapısı'nda giriş ve çıkışlarda uzun araç kuyrukları oluşturan turistler, zaman zaman kuyrukta bekledi. Bulgarlar, yeni yıla Edirne'de girmek için eğlence mekanları ve otellerde rezervasyonlar yaptırdı. Türkiye Otelciler Birliği Edirne Temsilcisi Gökhan Balta, otellerin yüzde 70 doluluk oranına ulaştığını belirterek, "Bu oranın yılbaşı gecesi yüzde 85'lere ulaşmasını bekliyoruz" dedi.
#KapıkuleSürdürülebilirliği mutfakların ana disiplini haline getirme amacıyla düzenlenen 35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması’nın kazananları Prag’da eğitim alırken yanlarındaydım. Onlara bu deneyimin iş yapış şekillerini, menülerini nasıl değiştireceğini sordum.
#Ebru ErkeKamu bankalarının Rus ödeme sistemi Mir’den çıkış haberleri ve referandum süreciyle birlikte Rusya cephesinde tansiyon yine yükseldi. Turizm sektörü Mir’le ilgili, 20 yıl öncesinde olduğu gibi Rus turistlerin sadece nakitle Türkiye’ye gelmeye başlayacağını ve sektörün olumsuz etkileneceğini belirtirken; yeme-içme ve perakende sektöründen gelen açıklamalarda bir kayıp öngörülmediği kaydedildi. Referandum nedeniyle işlerin tamamen kesildiği Laleli piyasasındaysa yıl sonu hedeflerinin gerisinde kalınabileceği kaydediliyor.
#MirMalum, pandemi ve müzik yasağı kısıtlamaları hala gece 01.00’le sınırlı... Krizi fırsata çeviren, yeme içme sektörü olmuş gibi gözüküyor. Çeşme’de tüm mekanlar saat 01.00 olduğunda müziklerini kapatıyor. Kimi müşteri mekanda oyalanırken, kimileri de atıştırma peşine düşüyor. İşte tam da o noktada Çeşme işletmecileri birbirinden farklı alternatifler üretmeyi başarmışlar.
#1Dışarıda yeme alışkanlığımızı meyhane kültüründen bağımsız düşünmek mümkün değil. Ancak onu doğru yaşatmak, sofraya konan mezelerin çeşidi ve lezzetinden personele, aydınlatmadan dekorasyona çok derin bir mevzu... Bir haftadır elimden bırakmadığım ‘Meyhane İhtisas Kitabı’ tüm yönleriyle anlattığı meyhane kültürünü geçmişten bugüne geleneğiyle taşımak için önemli bir kaynak.
#MeyhanePandeminin tüm dünyada yarattığı ekonomik daralma henüz tam anlamıyla bitmese de toparlanma hız kazanmaya başladı. Türkiye’de yeme-içme sektörü de pandemide ertelediği yatırım planlarını tekrar gün yüzüne çıkardı. Yatırımlarda Avrupa ve Arap ülkeleri başta olmak üzere yurtdışı hedefleri ise ön planda. Son bir yılda yurtdışına açılma kararı alan restoranların sayısının iki katına çıktığı ifade ediliyor.
#Restoranİtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Livio Manzini, "Türkiye AB üyesi bir ülke olsaydı birliğin en büyük üçüncü üretim merkezi olurdu" dedi. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu da, İtalya ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin dengede seyrettiğini söyledi.
#İtalyaFine-dining restoranlardan esnaf lokantaları, sokak lezzetlerinden ‘en iyi’ balıkçılar, kasaplar, manavlar ve pastanelere kadar, Türkiye’nin ilk ve tek özgün derecelendirme sistemiyle hazırlanan, gastronomi dünyası için ‘prestij’ kabul edilen İncili Gastronomi Rehberi’nin dördüncüsü yolda. Türkiye’nin önde gelen yeme-içme yazarları, danışma kurulu üyeleri ve gizli müfettişleri salgın ile mücadele ettiğimiz 2 yıl boyunca zor şartlar altında da olsa ziyaretlerini yaptı ve inciler dağıtıldı. En yüksek inciyi alanlar 7 Mart’taki özel gecede açıklanacak. Tören öncesi İncili Gastronomi Rehberi’nin öncülerinden Karaca Grup CEO’su Fatih Karaca ile projeye dair her şeyi konuştuk.
#Fatih KaracaAnkara, pandemi döneminde iki önemli mekan kazandı. Alaçatı Kafası ve Adana Ocakbaşı’nın ortaklarından Cemil Kumaşçıoğlu, pandemi döneminde açtıkları iki mekan hakkında bilgi verdi. Kumaşçıoğlu, “Pandemi sürecinde birçok yatırım için durdurma kararı verilirken, biz geri adım atmadık. Ankara’ya çok özel hizmetin sunulduğu, lezzetleriyle fark yaratan, dekorlarıyla ön plana çıkan büyük ilgi gören iki mekan kazandırdık. Tüketicilerin yoğun ilgi gösterdiği her iki mekanımızda yaklaşık 75 kişiye istihdam sağlıyoruz. Böyle bir dönemde bu yatırımları yapmak, insanlar tarafından ilgi görmek ve bu kadar kişiye istihdam sağlamak yatırımcı olarak bizleri çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.
#Sponsorlu İçerikParadokslarla dolu bir yıldı 2021. Önümüzü görmenin hayli zorlaştığı koşullarda yeni yılın trendleri de çok kesin çizgilerle belirlenemiyor. Paket servisteki gelişimden İtalyan mutfağı sevdasına, kalifiye eleman sıkıntısından dikey tarıma 2021’in değerlendirmesini beraber yapalım...
#GastronomiStrong Group Medya bu yıl ikincisini düzenlediği Türkiye İnovasyon ve Başarı Ödülleriyle sanat, iş ve bilim dünyasını bir araya getirdi. Kazananların Strong Bosses Dergisi ve strongbosses.com okurlarının oylarıyla belirlendiği Türkiye İnovasyon ve Başarı Ödülleri İstanbul Hilton Bomonti Otel’de gerçekleşti.
#Sponsorlu İçerik