Sizin adınıza masa kapıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Sizin adınıza masa kapıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 21:31

Yılda 20 milyar dolarlık bir ekonomi yaratan yeme-içme sektörü girişimcileri harekete geçirdi. Akıllı telefon ve web sitesi üzerinden rezervasyon yapılmasını sağlayan ‘Reztoran’, aynı zamanda menüleri gösteriyor, fiyatları listeliyor. Reztoran, Türkiye’de 716 noktaya ulaştı.

Haberin Devamı

ZİNCİR restoranlar, gurme noktalar derken yeme-içme sektörü dev bir ekonomi oluşturmaya başladı. Özellikle İstanbul gibi her bir dakikanın bile kıymetlendiği büyük şehirlerde yaşayanlar için restoranların yeri çok daha önemli. Durum böyle olunca restoranlarda yer bulmak da oldukça güçleşiyor. Tam da bu noktada girişimciler sahneye çıkıyor ve akıllı telefonlardan restoranlardan rezervasyon yapılmasını sağlayan yeni servisler geliştiriyorlar. Bunlardan biri de ‘Reztoran’. Yurtdışından döndükten sonra evinin bir odasında Reztoran’u kuran Irmak Dönmez, restoranların rezervasyonlarını internete taşımaya karar vermiş. Bir şirkette çalışmak yerine bir girişimde bulunmaya karar verdiğini aktaran Dönmez, Reztoran’ı şu şekilde anlatıyor: “Anlaşmalı restoranın görsel, mönü, fiyat ve hakkında yapılan yorumlarını listeleyen ve restoranların gerçek müsaitliğini anlık olarak gösterip restoranlara online rezervasyon imkanı sunuyoruz."

Haberin Devamı

KENDİ SİSTEMİNİ KURUYOR

Restoranlarla anlaştıktan sonra onlara kendi masalarını ve rezervasyonlarını yönetebilecekleri ve müşterilerini tanıyabilecekleri bir müşteri ilişki yönetimi (CRM) altyapısı sağladıklarını belirten Dönmez, “Bunun sayesinde Reztoran.com’da da restoran dolu ise otomatik olarak dolu görünüyor. Restoranda 4 kişilik yer kaldı ise 5 kişilik rezervasyon yapılamıyor. Bunun yanı sıra rezervasyon ile gitmek istediğiniz restoranla ilgili merak ettiğiniz tüm bilgileri bulabiliyorsunuz. Ya da aklınızda özellikle bir mekan ismi yoksa ve nereye gideceğinize karar veremiyorsanız mutfak, semt, yakınlık gibi filtrelemeler yaparak her zamana yeni restoranlar keşfedebiliyorsunuz” diyor. İşletme sahipleriyle görüşüp onlara ‘Rezmanager’ isimli sistemlerini sunduklarını söyleyen Dönmez, “Restoranlar da artık defterlerine rezervasyon almaktan kurtuluyor, masalarını yönetebiliyor ve müşterilerini daha yakından tanıyabiliyorlar. Sistem web tabanlı bir uygulama bu yüzden entegre olmak için cep telefonu, tablet ya da bilgisayar sahibi olmaları yeterli, cihaz yatırımına gerek yok” diye konuşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!