Su toprağa kavuşunca Anadolu’nun her köşesi farklı renklere bürünür; ağaçları ve çiçekleriyle doyulmaz manzaralar sunar. Doğaya âşık 4 Hürriyet Seyahat yazarı Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz’den en sevdikleri yürüyüş yollarını yazdı. Yürümeye yeni başlayanlara kolay, dağlara tırmanmak isteyenlere zorlu; şelaleli, dereli; kimi gizli, kimi çok bilinen bu adreslerden biri sizi de harekete geçirecek.
#SeyahatEvden çıkma sebebim Bafa Gölü’ne gitmek ve oradaki kaya resimlerini görmekken küçük bir tur atarak 5 şehir dolaşıvermişim. Sonunda asıl hedefim Kapıkırı Köyü’ne ve Bafa Gölü’ne bir gece vakti ulaştım. Bu ikinci ziyaretimdi ama bu sefer öyle sıradan bir tur olmayacaktı. Kendimi başka bir gezegendeymiş gibi hissettiğim Latmos Dağı’nı keşfetmeyi de ihmal etmedim.
#SeyahatEge Bölgesi’nin en büyük gölü Bafa, öyle geçerken uğramak yerine enikonu zaman ayırıp unutulmaz anlar geçirebileceğiniz bir yer. Antik yerleşimleri, kuş gözlem alanları, salaş kır lokantalarıyla tarihe, doğaya ve lezzete çağıran bölgede gezerken Selene’nin hikâyesiyle hüzünlenecek, Latmos’un dansçılarıyla gülümseyeceksiniz. Tıpkı benim gibi…
#Kutsal LatmosAntik kentleri ve doğal güzelliklerinin yanı sıra muhteşem plajlarıyla Milas, Türkiye'nin en özel köşelerinden biridir. Aynı zamanda temiz havası ve özel koyları ile beraber yaz aylarının vazgeçilmez turizm alanları arasında yer alıyor. Pek çok kişi bu özel yer hakkında bilgi alabilmek için internet üzerinden araştırma yapmaktadır. Peki, Milas nerede? Milas'a nasıl gidilir? Milas gezilecek yerler hakkında bilinmesi gerekenler.
#Milas Nerede?Deniz seçenekleri henüz çok fazla değil. Ancak bu “Deniz yoksa tatil de yok” anlamına gelmesin. Bilakis... Mevsim bahar. Bazı şeyler yaşandığı ana ve yere özeldir. Hele konu Türkiye ve mevsim de ilkbaharsa... Doğanın cömertliğinden ve Anadolu’ya ilişkin etkileyici gösterisinden bugünlerde yararlanmanın tam vakti. Siz de bahar bitmeden hem mevsimin hem de mevsimin getirdiklerinin tadını çıkarın.
#BaharEkimde tatile çıkacaklara Bodrum’dan başlayıp, Gökova’nın cennet koylarında bitecek bir "Mavi Yolculuk" öneririm. Bu önerimi kuvvetlendirmek için de "Mavi Yolculuğu" başlatan Ezra Erhat’ın şu sözlerini şahit gösteririm: "Mavi gezinin yapılabileceği mevsim hazirandan ekim sonuna kadar uzanır
Sahil kasabalarında yoğunluğun arttığı yaz aylarında deniz, güneş, kum turizmine alternatif yaratabilirsiniz. Doğa, göl, serin hava odaklı gezilere çıkabilirsiniz. Türkiye’nin coğrafi çeşitliliği her bölgede farklı göl seçenekleri sunuyor. Üstelik çoğunda yüzmek, balık tutmak, su bisikletiyle dolaşmak, huzur dolu bir atmosferde uzun yürüyüşlere çıkmak mümkün. İznik, Bafa ve Van göllerinin doğası kadar çevresindeki kültürel zenginlik de göz kamaştırıcı. Sapanca, İstanbul’un yakınında bir doğa cenneti. Yeşilin binbir tonunu, serin bir atmosferde görmek istiyorsanız Uzungöl sizi bekliyor.
İstanbul-Ankara yönünde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü geçtikten sonra Şile-Sarıgazi sapağından giriliyor. İstanbul'dan çıktıktan yaklaşık bir-bir buçuk saat sonra, virajlı ama çoğu orman içinde devam eden yoldan Şile'ye varılıyor. Son yıllarda bir sayfiye yeri haline gelse de özellikle yaz sezonu dışında gidildiğinde, o sakin balıkçı kasabasının hálá yerli yerinde durduğunu görüyorsunuz.
İzmir- Aydın otoyolunun, Söke-Bodrum ayrımından çıktığınızda Bafa Gölü kenarından geçerken Heraklia tabelasını göreceksiniz. Beşparmak dağlarının ihtişamı, burnunuza gelen toprak ve zeytin kokusu sizi Gölyaka köyüne ardından Muğla’nın Milas ilçesinden yer alan Kapıkırı köyüne götürecek. Karantina sonrası mutlaka uğramalısınız. Burada her şeyi unutacağınız garanti. İşte size Kapıkırı köyü ve Heraklia Antik Kent gezi rehberi…
#Kapıkırı Köyü