Çorbalar sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinin başında geliyor. Kış aylarında, soğuk havalarda içimizi ısıtan çorbaları yazın da serinlemek için içmeye ne dersiniz? Bunun iyi bir fikir olduğunu düşünenler için yoğurttan karpuza, domatesten pancara çeşit çeşit malzemelerle soğuk çorbalar hazırladık. Denemeye ne dersiniz? Aralarında damak zevkinize göre bir tarif bulabileceğinizden eminiz…
#Çorba TarifleriProtein değeri yüksek, hafızaya iyi geliyor, kalbimizi koruyor, kemik gelişimini destekliyor. Her mevsim soframızın en kıymetli malzemelerinden biri olan balık, yaz aylarında da vazgeçilmezimiz... Yanına fava, havuç tarator gibi mezeleri, patates ve roka salatalarını çok yakıştıran yazarımız Dr. Ayça Kaya sağlıklı pişirme yöntemlerini anlatıyor, tarifler veriyor.
#Sponsorlu İçerikŞimdilerde herkesin iki adım geriden baktığı kızartmalar ben küçükken soframızın vazgeçilmez bir parçasıydı. Patlıcan ve biber öğle yemeğine yakın kızartılır; üzerine domates, sarımsak, sirke ve şekerli sos dökülerek sıcak sıcak yenirdi. Uzun ince doğradığımız patatesleriyse pişirmeden önce buzlu suda bekletirdik. Patates kroket de bana yazı hatırlatan bir diğer kızartmadır. Bamyadan köfteye, mücverden böreğe ve balık-tavuğa yaz aylarında hangi kızartmayı nasıl yaptığımı anlattım.
#KızartmaRenkli görüntüsüyle sofralarımızı süsleyen, birbirinden nefis yemekler hazırlayabildiğimiz kabak çiçeğini siz nasıl pişiriyorsunuz? Ben en çok cıvık bir hamura bulayıp kızarttığımız halini seviyorum. Bu yazıda hem ailemin özel tarifini vereceğim hem de en iyi şekilde pişirmeniz için püf noktalarını paylaşacağım. Ama kabak çiçeği deyip kabaktan bahsetmemek olmaz! İtalya’da paneleyip kızartırız. Yaz gelse de hepsinden bol bol yesem!
#KabakYaz aylarında en sevilen sebzelerin başında patlıcan geliyor. Mutfağımıza nispeten geç girmiş bir sebze olmasına rağmen kendini bu kadar sevdirebilmiş olan patlıcan kebaptan böreğe, çorbadan pilava her yemeğe de yakışıyor. Siz de yaz aylarında patlıcandan vazgeçemeyenlerdenseniz, nefis tariflerimize bir göz atmalısınız. Afiyet olsun...
#Patlıcanlı TariflerÇorbalar sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinin başında geliyor. Kış aylarında, soğuk havalarda içimizi ısıtan çorbaları yazın da serinlemek için içmeye ne dersiniz? Bunun iyi bir fikir olduğunu düşünenler için domatesten pancara çeşit çeşit malzemelerle soğuk çorbalar hazırladık. Denemeye ne dersiniz? Aralarında damak zevkinize göre bir tarif bulabileceğinizden eminiz…
#Çorba TarifleriHafif atıştırmalı yaz sofraları geride kaldı. Artık sıcak yemek zamanı! Yazın özlediğimiz sebzeler sonbaharın gelişiyle birlikte manavlardaki yerini aldı bile. Bize de tabii ki bu sağlıklı sebzelerle en lezzetli yemekleri pişirmek düşüyor. İşte kışa sağlıklı bir merhaba demek için sonbahar sebzeleriyle pişirebileceğiniz muhteşem tarifler. Şimdiden, afiyet olsun!
#Sonbahar YemekleriLatif Demirci, diğer meslektaşlarının aksine, yemekle ve mutfakla arası çok iyi olan bir karikatürist. Daha öğrenciyken bile beslenme çantasını kendi hazırlarmış. Bugün de evde yaptığı salatayı dışarıda bulamadığından yakınıyor. O yüzden hazır yemek söylemektense her şeyi kendisi pişirmeyi tercih ediyor
Yaz aylarınızın bedeninize getirdiği yüksek tempo, hareket ve enerjiyi evinize de taşımak için yarışa giren dekorasyon markaları, hem iç mekanlarınız hem de bahçe ve balkonlarınız için renkli, konfor katsayısı yüksek ve kişisel ihtiyaçlarınıza cevap veren koleksiyonlar yaratıyorlar.
Sıcakların bastırması, tatlı bahar esintilerinin son bulması ile pek çoğumuz içimizi ferahlatacak hafif içecek ve yiyecek arayışına giriyoruz. Sadece yaz aylarında değil dört mevsim boyunca her gün bolca su içmemiz gerektiği için suyu pas geçiyor ve sizi yaz aylarının en sevilen, en ferah yiyecek ve içecekleri ile hürriyet ve leziziz baş başa bırakıyorum.
#LimonataRamazan, şehirlerin büyülü atmosferini daha da derinleştiren özel bir ay... Bu kutsal ayda tarihî sokaklarda gezinmek, kutsal mekânları ziyaret etmek ve manevi anlamda kendinizi yenilemek için yola çıkmanın tam zamanı… Bu hafta uzmanlarımıza ‘Ramazan ruhunun en iyi hissedileceği rotalar hangileri?’ diye sorduk. 8 şehirden birbirinden özel 10 adresi önerdiler.
#RotaTürkiye’nin global markası, dünyada 32 restoranlık bir gastronomi imparatorluğu kuran Nusret Gökçe’nin doğduğu topraklara, Erzurum Paşalıköy’deki aile ziyaretine bu kez ben de eşlik ettim. İşte her şeyin başladığı “sıfır noktası”na ziyaretten anekdotlar.
#Arda SayınerYaz tatilinin kalan günlerinde Çeşme Yarımadası’na gitmeye hazırlanıyorsanız, bu rehber tam size göre... Her sezon yenisi, eskisiyle popüler mekânları ve cıvıl cıvıl sokaklarıyla hareketi hiç eksik olmayan Çeşme-Alaçatı hattında nereye gidilir, nerede yenir, işin içinden Çeşmeli bir isme, Alaçatı’daki Kestelinn’in şefi Beste Bağlayan’a sorduk...
#Lezzetli HayatÇok klasik bir giriş olacak ama gerçekten çok özel topraklarda yaşıyoruz. Doğasıyla, tarihiyle, kaynaklarıyla tıpkı bir hazine sandığı gibi Anadolu. Her köşesi eşsiz, her bölgesi ilgiyi hak ediyor. Geçen ay Akdeniz’den başladığımız rotamıza bu ay Ege’nin kuzeyine doğru ilerleyerek devam edelim. Muğla’nın ve İzmir’in doğal güzelliklerini keşfedelim. Ülkemizin en güzel sahillerini ve tatil duraklarını listeleyelim.
#Saffet Emre TonguçÇeşme ve Alaçatı, Türkiye’nin en popüler tatil destinasyonlarından... Ancak; deniz, kum ve güneş haricinde Çeşme’yi özel yapan bir şey daha var. O da Ege’nin sıcacık ikliminin lezzet kattığı, endemik ürünlerin süslediği nefis kahvaltısı... Yolunuz bu güzel yarımadaya düştüğünde kahvaltısının tadına bakmadan dönmemeniz için sizler için en popüler mekanları bir araya getirmeye çalıştım. Afiyet olsun!
#1