İstanbul Arnavutköy’de, tefecilik, göçmen kaçakçılığı, korsan taksicilik gibi bir dizi suçtan operasyon yapılan ve ‘Yaşarlar’ adı ile bilinen gruba yönelik soruşturma tamamlandı. 24 sanıktan üçünün polisin olduğu ortaya çıktı. 9 tutuklu sanık arasında yer alan eski Arnavutköy Ekipler Amiri Hayrettin Gül, örgütün işlediği iddia edilen bir dizi suçu örtbas etmekle suçlanıyor.
#GazetehaberleriKefal balığı, halk arasında sıklıkla tüketilen bir deniz canlısı olarak bilinir. Türkiye sularında da yaşayan bu balık türü, özellikleri açısından birçok insan tarafından merak edilen canlılardan birisidir. Tüketilebilen bir balık türü olduğu için, avlama ve pişirme özellikleri açısından bilgi sahibi olunması gerekir. Kefal balığına dair tüm detayları sizler için derledik.
Bir organizmanın genetik haritasını çıkararak onunla ilgili tüm sırlara erişebileceğimizi düşünürdük ancak bugün bilim bunun yeterli olmadığını söylüyor. Biyolojinin ötesine geçen epigenetik, kalıtımın çevresel boyutları olduğunu; geçmiş kuşakların yaşadığı acıların, savaşların, göçlerin gelecek nesiller üzerinde tahribat yaratabileceğini anlatıyor. Yakın zamanda epigenetik konusunda çıkan iki kitabın yazarları biliminsanı Nessa Carey ve moleküler biyolog Prof. Dr. Korkut Ulucan’la konuştuk.
#DNAOkul çağındaki çocuklar arasında sıklıkla görülen akran zorbalığı, gittikçe artıyor. Her geçen gün kan donduran olaylar yaşanıyor. Peki ama neden son dönemde bu olayları bu kadar sık görür olduk? Çaresi ne? Zorbalığa uğrayanlar yaşadıklarını, uzmanlar ise çözüm önerilerini anlattı.
#Akran Zorbalığı“Ne yataktan kalkabildim ne de çocuğumu koruyacak bir şey yapabildim”, “Öylece donakaldım, sadece bağırdım”, “Çök, kapan, tutun gibi temel bilgiler aklıma bile gelmedi, hemen dışarı çıkmaya çalıştım” bu sözler Düzce depremini yaşayanlara ait. Aslında bu durum her depremde panik halinde sık görülen bir olay. Peki, deprem anında neden donakalmanın önüne geçemiyoruz? Korku nasıl önleme dönebilir? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#DepremMain nehri kıyısındaki Offenbach’ta düzenlenen Main Dünya Müzik Festivali’ne (MainWeltMüzik Festival) katılan beş ülkeden sanatçılar, halk şarkılarını birlikte söylediler, dünyaya barış mesajı verdiler. Offenbach Büyükşehir Belediye Başkanı Schwenke de müziğin düşünce ve ifade özgürlüğünün aracı olduğunu ve yasaklanmaması gerektiğini söyledi.
#Main NehriDoğa etkinlikleri, çocukların günlük hayatta gerçekleşen bulutlanma, şimşek, yağmur, rüzgar, bitkilerin gelişim özellikleri, hayvanların tür ve karakteristikleri gibi doğa fenomenlerini anlaması ve öğrenmesi için yapılan eğitsel çalışmalardır.
#TÜBİTAKÇocukluktan yetişkinliğe her bireyin hayatının çok anlamlı bir parçası olan akran ilişkileri; çocukluk çağında yetişkinlikten çok daha ayrı bir anlam taşıyor. Neredeyse her konuda olduğu gibi “arkadaşlıkta” da biz yetişkinlerin çoktan öğrenmiş olduğu bilgi ve beceriler, çocuklukta tecrübe edilmesi gereken yeni deneyimler olarak karşımıza çıkıyor. Akran ilişkilerinin kurulması, sürdürülmesi, arkadaşlık kavramının sağlıklı ve işlevsel bir biçimde çocuğun hayatında yer edinebilmesi için okulöncesi ve ilkokul dönemi kritik bir süreçtir. Ata Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi, çocukluk çağında akran ilişkilerini birçok yönden ele alarak, çocuk gelişimi üzerindeki etkileri hakkında bilgi verdi.
#Akran ZorbalığıPandeminin de etkisiyle ilişkiler flört uygulamaları üzerine taşındı. Geçtiğimiz günlerde bir platformda yayınlanan belgesel diziyle işin korkunç boyutu da yeniden gözler önüne serildi: Flört dolandırıcılığı... Peki flört uygulamaları nasıl güvenli kullanılır, dolandırıcılığa karşı neler yapılır... Uzmanlar Hurriyet.com.tr için yanıtladı.
#Flört UygulamasıHayat şartlarında yorgunluk ve stres ile başa çıkmak kolay değildir. Bunun yanı sıra kişinin en başta yaşadığı geçim sıkıntısı depresyona sebebiyet verebilir. Psikolojik hastalıklar ortaya çıkabilir. Peki, psikolojik hastalıklar nelerdir detayları ile derledik.
#SağlıkTavşanlar, görüntülerinin oldukça sevimli olması ve küçük olmaları sebebi ile çocukları ile yetişkinler tarafından sıklıkla beslenilen bir hayvan türüdür. Tavşanların hemen hemen 50 farklı cinsi bulunmaktadır. Bazı tavşan türleri genellikle tüyleri için yetiştirilmektedir. Peki, Tavşan türleri, isimleri ve özellikleri nelerdir? Beyaz tavşan hangi cinstir, büyümeyen tavşan cinsi var mı detayları ile derledik.
Evrende yaşayan kuşlar bir o kadar sevimli ve bir o kadarda tatlıdır. Kuşların birbirinden güzel gagaları ve rengarenk tüyleri bulunmaktadır. Ancak tüm kuşlar göründüğü kadar masum ve sevimli değildir. Çünkü kuş türleri arasında yırtıcı grubuna giren kuş türleri de bulunmaktadır. Peki, yırtıcı kuş türleri ve isimleri nelerdir? Bu kuşlar ne ile beslenirler? En yırtıcı kuş olarak hangi hayvanlar sayılmaktadır? İşte, yırtıcı kuşlar hakkında tüm detayları derledik.
Zihnimiz, etrafımızdaki dünyayı sürekli olarak yorumlama ihtiyacı duyar, olaylara anlam vermeye çalışır. Bazen dünyayı doğru bir şekilde görürüz – gerçekte olduğu gibi-fakat stres anlarında zihnimizin ürünleri olan sahip olduğumuz düşünceler, başımıza gelenleri gerçekçi bir resim ile çizemez. Örneğin, öncesinde yaptığınız bir hatayı hatırlamak, kendi kendinize “Hiçbir şeyi doğru yapamıyorum ve yapamayacağım!” demenize yani aşırı genelleme yapabilmenize sebep olur.
#2021 YKSPlastik cerrahi alanı insan vücuduna şekil vermeyi amaçlar. Plastik ve estetik cerrahi ameliyatları ile var olan görünümü düzeltmek, bir üst noktaya taşımak ve daha iyi bir görünüm kazandırmaya çalışmak amaçlanır. Plastik cerrahi ameliyatlarında genellikle tek bir alan hedef alınıp bu bölgeye işlem yapılırken ikinci ve daha farklı bölgelere aynı seansta işlem yapılması, kombine estetik ameliyatlar olarak adlandırılır.
#EstetikAstrolojide 12 farklı burç bulunmaktadır. Bu burçlardan birisi de balık burcudur. Balık burcu duygusallığı ile ön plana çıkan ve en çok merak edilen burçlardan birisidir. Bu nedenle balık burcunun hangi ay ve günler olduğu da merak edilmektedir. Peki Balık burcu hangi ay? Balık burcu tarihleri ve günleri nelerdir? Sizlere balık burcu hakkında merak edilenleri derledik.
#Balık Burcu Hangi AyMikroskobik canlılar; en basit tanımıyla, gözle görülemeyen canlılardır. Özellikle mikroskopla incelenerek görüldüklerinden dolayı ayrı bir bilim dalı olarak karşımıza çıkan Mikroskobik canlılar nelerdir? Nerede yaşar ve solunum yapar mı? Mikroskobik canlıların özellikleri ve faydaları nelerdir? Sorularının yanıtlarını sizler için derledik.
#Mikroskobik Canlılar Nelerdir?Son günlerde gündemde olan üstün zekalı çocuklara farklı eğitim modelleri uygulanması gerektiğini belirten uzmanlar, bu çocukların diğer çocuklardan izole edilmesinin ve onları yetişkin gibi büyütmenin doğru olmadığına dikkat çekiyor. Uzmanlar, “Bu çocukların sosyal ortamdan kopmaları önlenmelidir” uyarısında bulunuyor. Uzmanlara göre, bu çocukların eğitimlerin içeriğinin çeşitlendirilmeli ve yaratıcılıklarını sürdürebilecekleri alanlara yönlendirilmeleri gerekiyor.
#Üstün ZekaBugün, Otizm Farkındalık Günü. Çeşitli etkinliklerle geçecek olan 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde, kamuoyunun dikkatini otizme çekmek için başlatılan ve bütün dünyada ilgi gören Mavi Işık Yak Kampanyası’nın (Light It Up Blue) 2009 yılından beri Türkiye elçisi olan Tohum Otizm Vakfı’nın çağrısı ile Türkiye’de ikonik binalar Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği (AGİD ) üyelerinin katkılarıyla mavi ışıkla aydınlatılacak, Peki, otizm nedir?
#Otizm Farkındalık GünüSoçi’deki zirvede varılan mutabakatın ardından Türkiye’nin bölgede izleyeceği yol haritası da ortaya çıkıyor. Peki Türkiye, İdlib’te zor bir görev mi üstlendi, mutabakatın kazananı, kaybedeni kim? Heyet Tahrir Şam (HTŞ) nasıl bir örgüt, silah bırakır mı, bırakmazsa ne olur, çatışma ihtimalinde sahada neler yaşanır? Sahada gözlem yapmak üzere gittiği Suriye’den geçen hafta dönen Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat Erkmen, izlenimlerini ve İdlib’de yaşanabilecek senaryoları Hürriyet’e değerlendirdi. Erkmen’e göre Türkiye bu görevi başarırsa milyonlarca insanın hayatı kurtulacak.
#Gazetehaberleri