Yaşam Kalitesi haberleri sayfasında Yaşam Kalitesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3759 Yaşam Kalitesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
ANKARA'da Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Muharrem Taşkoparan, huzursuz bağırsak sendromu rahatsızlığının nedeninin tam olarak bilinmediğini söyleyerek, "Araştırmalar, huzursuz bağırsak sendromu şikâyetlerinin, hastaların stresli oldukları dönemlerde daha da arttığını göstermektedir" dedi.
#Doç. Dr. Muharrem TaşkoparanMercer beş kıtada 231 şehri kapsayan küresel araştırması ‘Yaşam Kalitesi Araştırması’ sonuçlarını açıkladı. Bu sene dünyanın yaşam kalitesi en yüksek şehri yine Viyana oldu. İstanbul ise, bu sene en çok yükseliş gösteren şehirler arasında üçüncü sırada yer alıyor. Bağdat hala son sırada yer almasına rağmen hem güvenlik hem sağlık hizmetleri açısından ciddi iyileşme kaydettiği görülüyor.
#Yaşam KalitesiAlbert Einstein’ın da yaşamayı seçtiği Bern şehri dünyanın yaşam kalitesi en yüksek şehirlerinden. Bern şehri İsviçre’nin başkenti konumunda ve tarihi Orta Çağ'a kadar uzanıyor. İşte dünyanın yaşam kalitesi en yüksek şehirlerinden Bern hakkında bazı bilgiler…
#BernSizce dünyanın en huzurlu ve en yaşanabilir ülkeleri hangisidir? Yaşam koşulları her geçen gün ağırlaşıyor. İnsanların adalet, refah ve güven içinde yaşaması zorlaşıyor. Biz de yaşam kalitesi en yüksek 15 ülkeyi sizler için derledik. İşte The Economist Intelligence Unit tarafından hazırlanan rapora göre yaşam kalitesi en yüksek 15 ülke...
#SeyahatNüfus yoğunluğu itibarıyla dünyadaki 172 ülkeden büyük olan İstanbul, konut, çalışma hayatı, gelir, sağlık ve eğitim gibi yaşam boyutlarındaki 41 göstergeyle belirlenen yaşam endeksine göre beşinci oldu. Türkiye genelinde yaşam kalitesi en yüksek il olan Isparta'yı Sakarya, Bolu ve Kütahya takip etti.
#İstanbulDünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya genelinde ortalama yaşam süresinin 5 yıl uzadığını açıkladı. Örgütün, "Dünya Sağlık İstatistikleri" raporuna göre, dünya genelinde ortalama yaşam süresi son 15 yılda beş yıl uzadı ve 1960'lı yıllardan bu yana en hızlı artış yaşandı.
#Dünya Sağlık Örgütü (WHO)HSBC’nin yaptığı The Expat Explorer anketine göre kariyer gelişimi, ücret ve yaşam kalitesi bakımından yabancıların en çok tercih ettiği ülke Singapur. Ankete göre ekonomik refahta İsviçre başı çekerken, yabancı çalışanlara en cömert yan haklar ise Ortadoğu’da veriliyor.
#SingapurAlmanya’da yapılan güncel COPSY araştırmasına göre, çocuk ve gençlerin psikolojik sağlığı pandemi dönemine kıyasla iyileşmiş durumda. Ancak bu iyileşme, pandemi öncesindeki seviyelere ulaşabilmiş değil. Araştırma, gençlerin ruhsal yükünün hâlâ yüksek seviyede olduğunu gösteriyor.
#AlmanyaDoğayla iç içe, kalabalıklardan uzak bir hayat yaşamak birçoğumuzun hayali ve bu hayali gerçekleştirenlere özenmemek elde değil. Cecilia Blomdahl da o insanlardan biri. 9 yıldır dünyanın en kuzeyindeki yerleşimde yaşayan Blomdahl, hayatının inanılmaz detaylarını anlattı...
#Kuzey Kutup DairesiEğitim sistemini oluşturan pek çok öge içinde öğretmen, öğrenci ve eğitim programı (müfredat) üçlüsü, diğerlerine oranla daha öne çıkar. Bu üçlü içerisinde de diğerlerini etkileme gücü daha fazla olan öğretmendir. Öğretmenlik ise Altan’ın (2006) da belirttiği üzere zihinsel bir uğraştır; öğretmen de bir bilgi teknisyenidir.
#Prof. Dr. Kasım KıroğluAdana'da eşinin ölümünün ardından depresyona giren ve 120 kiloya çıkan kadın, başvurduğu Çukurova Sağlıklı Hayat Merkezi'nde diyet yaparak 14 ayda 57 kilo vererek adeta bambaşka birisine dönüştü. Serpil Ata, "Depresyona girip dengesiz beslenmeye başlamıştım. Başvurduğum merkez sayesinde yeniden hayata tutundum. Artık günde en az 10 bin adım atıyorum" dedi.
#Diyet“17 Ekim 2011 günü saat 1.15'te telefonumun çalma sesiyle uyandım. Yarı uykulu bir halde ekrandaki 'arayan kimliği yok' yazısını seçebiliyordum ve şöyle düşündüğümü hatırlıyorum: 'Bu saatte kim arıyor olabilir ki? Buna cevap vermeyeceğim! Ancak parmağım 'reddet' düğmesinin üzerinde gezinirken durakladım. Bu saatte telefon almamın tek bir nedeni vardı ve o da birinin hayatımı değiştirmek üzere olmasıydı.”
#Kistik Fibrozisİzmir’de gayrimenkul sektörü son 40 yılda önemli değişimler geçirmiş ve büyük bir dönüşüm yaşamıştır. Bu süre zarfında şehrin demografik yapısındaki değişiklikler, sanayi ve ticaretteki gelişmeler, turizm sektörünün büyümesi ve kentsel dönüşüm projeleri gibi faktörler, İzmir’in gayrimenkul piyasasını doğrudan etkilemiştir.
#1Ciro büyümesi bakımından faaliyet gösterilen 48 ülke arasında birinci durumdaki Amare Türkiye, yıl sonunda yüzde 50 büyüme hedefliyor. Gıda takviyesi sektörünün önemli oyuncularından Amare’nin Global Yönetim Kurulu ve Stratejiden Sorumlu Başkanı David Chung ile ‘Yeniden Doğuş’ stratejilerini ve şirketin hedeflerini konuştuk.
#Sponsorlu İçerikAlzheimer 21’inci yüzyılın kâbusu. Her 3,2 saniyede bir kişi bu hastalığa yakalanıyor. Hem hastanın hem de ona bakanların yaşam kalitesi her gün biraz daha düşüyor, çaresizlik evlere ateş düşürüyor. Bu derlemeyi bir gazeteci olarak değil, sekiz yıldır bu illetle mücadele eden bir babanın kızı olarak yazıyorum. İçinde bol miktarda bilgi ve gerçekle birlikte test edilmiş deneyim ve moral bulacaksınız. Okuyan ferahlık bulsun, Alzheimer Günümüz (21 Eylül) kutlu olsun…
#AlzheimerYakın zaman önce kanser atlatmış bir gazeteci olarak dünya çapındaki çalışmaları sadece gazeteci gözüyle değil hasta hakları savunucusu kimliğimle de bir farkındalık yaratabilmek adına takip etmeye çalışıyorum. Bu kez önce Türkiye’nin doğusuna Muş’a gittim; 11. Onkoloji Günleri için. Ardından da Barselona’da düzenlenen ve 149 ülkeden, 34 bin kişinin katıldığı, dünyanın saygın kongrelerinden birine; Avrupa Onkoloji Kongresi’ne... Muş’tan Barselona’ya kanser köprüsü kurulmuş gibiydi. Zira Türk bilim insanlarının her iki kongreye de ilgisi muazzamdı. Ortak sonuç ise standart bir tedavi olarak görülen ve 100 yıldan fazladır kullanılan kemoterapinin yerini spesifik ve hedefe yönelik tedavilerin aldığıydı. Bu yeni tedaviler sayesinde sağ kalım süresi eskiye oranla hayli uzarken hastanın yaşam kalitesi de düşmüyor. Bu da demek oluyor ki kanser ‘ölümcül’ olmaktan çıkıp, ‘kronik’ bir hastalık olma yolunda gidiyor.
#KANSERSosyal medyada oldukça popüler bir trend olan ağız bantları, Amerikalı oyuncu ve talk show sunucusu Jimmy Fallon'un da bu bantları kullanmayı düşündüğünü açıklaması ile yeniden gündem oldu. Peki bu bantlar gerçekten uyukuya dalmayı ve derin uykuda kalmayı kolaylaştırıyor mu? Riskleri var mı?
#Ağız Bandı7 kiloluk tümör taşıyan 63 yaşındaki Berika Rabia Özcan, geçirdiği detaylı operasyonla hem tümörden hem de yaşam riskinden kurtuldu. Yıllar önce oluşan minicik kitleyi korktuğu için takip etmediğini belirten Özcan, “Kurban Bayramı’ndan sonra inanılmaz şekilde aniden büyüdü. Çektirdiği acı tarif edilemez. Dünyanın bütün yükünü aldım, o kitlenin içine koydum. 5-7 kilo yaptım orayı. Şimdi ise yeniden doğdum" dedi.
#Berika Rabia Özcan7 kiloluk tümör taşıyan 63 yaşındaki Berika Rabia Özcan, geçirdiği detaylı operasyonla hem tümörden hem de yaşam riskinden kurtuldu. Yıllar önce oluşan minicik kitleyi korktuğu için takip etmediğini belirten Özcan, “Kurban Bayramı’ndan sonra inanılmaz şekilde aniden büyüdü. Çektirdiği acı tarif edilemez. Dünyanın bütün yükünü aldım, o kitlenin içine koydum. 5-7 kilo yaptım orayı. Şimdi ise yeniden doğdum" dedi.
#İstanbulUyurken ağızdan değil burundan nefes almanın daha sağlıklı olduğu, derin uykuya dalmayı kolaylaştırdığı, daha az horlamaya yardımcı olduğuna inanıldığı için pek çok insan uyurken ağız bandı kullanıyor. Sosyal medyada da oldukça popüler olan bu uygulamayı Amerikalı oyuncu ve talk show sunucusu Jimmy Fallon da deneyeceğini açıklayınca tekrar gündeme geldi. Peki bu uygulama gerçekten işe yarıyor mu? Bu şekilde uyumak riskli mi? Uzmanlar ne diyor?
#Ağız BandıSon yıllarda tıpta birçok teknolojik gelişmenin yaşandığını, bu gelişmelerin en üst noktasında da şu anda Da Vinci Robotik Cerrahi’nin yer aldığını belirten Ekol Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Çağlar Çallı, kulak burun boğaz alanında birçok operasyonun Da Vinci Robotik Cerrahi ile yapılabildiğini söyledi.
#1İzmir hem yaşam kalitesi hem de ekonomik potansiyeliyle Türkiye’nin yükselen yıldızı konumunda. Şehrin bu başarısı, diğer şehirler için de örnek teşkil ediyor. Dr. Burçin Önder, “İzmir hem doğal güzellikleri hem de gelişen ekonomisiyle yatırımcılar için cazip bir merkez” dedi.
#11) Eski CHP İzmir milletvekili, hukukçu Sabri Ergül, 1 Ağustos’ta bu köşede yer verdiğimiz Kılıçdaroğlu’na yaptığı öneriyi, CHP Parti Meclisi’nin Olağanüstü Kurultay’ın 6-9 Eylül 2024 tarihinde tüzük değişikliği gündemiyle toplanmasına oybirliğiyle karar verdiğini belirtiyor. Kılıçdaroğlu’nun tutumunu ve CHP’deki durumu şöyle değerlendiriyor:
#CHPOBEZİTE, insan vücudunda yağ hücrelerinde depolanan doğal enerji rezervlerinin ciddî risk oluşturacak düzeyde artması ve sonuçta ölüm riskinin yükselmesi ile karakterize olan bir hastalık. İzmir Tınaztepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, obezite tedavisinde cerrahinin yerini anlattı…
#1İzmir Özel Gazi Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Ozan Akyürekli Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre dünyada yaklaşık 50 milyona yakın alzheimer hastası olduğunu belirterek “ Bu kişilerin sosyal hayattan izole edilmemesi gerekir. Bizim toplumumuzda, büyüğe saygıddan dolayı, onların elleri, sıcak sudan soğuk suya sokulmaz. Ancak bir alzheimer hastasına bu şekilde davranılmasını önermiyoruz. Bırakın kendilerine tehdit oluşturmayan, yapabildiği her işi kendisi yapsın. Yapamadığı yerde sizler yardımcı olun” dedi.
#1Yaşlı bakımında yüksek standartlarda hizmet sunmayı amaçlayarak yaşlı bireylerin her türlü ihtiyaçlarında profesyonel hizmetler sunan İzmir BT Danışmanlık Kurucu Ortağı Bircem Taş, yaşlı ve hasta bakımında profesyonel destek alınmasının önemine değindi. Bircem Taş, eğitimli, profesyonel ve deneyimli bakım personellerinin yaşlı ya da hastanın sağlığının geliştirilmesine ve korunmasına katkı sağladığını söyledi.
#1Kilo vermenin sağlık ve yaşam kalitesi üzerinde olumlu etkileri olduğu biliniyor; ancak çoğu kişi bu süreçte zorluklar yaşıyor. ABD'li diyetisyen Courtney Kassis ise geçtiğimiz günlerde kilo verme yolunda karşılaşılan üç yaygın hatayı açıkladı. İşte detaylar…
#SağlıkMobbing, iş yerinde bir veya birden fazla kişi tarafından bir çalışana sistematik ve sürekli olarak yapılan psikolojik taciz ve zorbalık olarak tanımlanır. Bu davranışlar, mağduru aşağılamak, izole etmek, iş performansını olumsuz etkilemek ve işten ayrılmaya zorlamak amacıyla gerçekleştirilir. Mobbing, genellikle uzun bir süre boyunca devam eder ve kişinin iş tatmini, sağlığı ve genel yaşam kalitesi üzerinde ciddi olumsuz etkiler yaratabilir.
#Mobbing