İş dünyası hızla değişirken şirketler de yaratıcı çalışanlara giderek daha çok ihtiyaç duyuyor. Yaratıcı Düşünme Sanatı kitabının yazarı Rod Judkins, gelecekte doktorların bile kitaplarda yer almayan hastalıklarla karşılaşıp yeni tedavi yöntemleri bulmaları gerekeceğini, yaratıcı bakış açısına sahip çalışanların değişime daha rahat ayak uydurduğunu söylüyor.
#YaratıcılıkHayatında sinemanın her daim yeri olmuş bir kalem ustasıdır Murathan Mungan. Son kitabı 'Işığına Tavşan Olduğum Filmler’ izlediğimiz birçok yapıma farklı merceklerle bakmanın, ele almanın, sevmenin, katmanlarına ayırarak değerlendirmenin ipuçlarıyla dolu, zevkli ve öğretici bir okuma serüveni sunuyor. Mungan’la kitabından yola çıkarak sinema ve yedinci sanatın çeşitli koridorları üzerine söyleştik…
#Murathan MunganNecmi Sönmez’in küratörlüğünde İzmir’deki Arkas Sanat Merkezi’nde açılan ‘Paris Havası’, Türk çağdaş sanatının yüzyıl ortalarında yaşadığı Paris kaynaklı radikal dönüşüme odaklanıyor. Sönmez, burada yaşanan özgürleştirici ve yaratıcı dinamiklere sahip sanatçılara dikkatimizi çekiyor.
#Paris HavasıKüratörlüğünü Zeynep Arınç’ın üstlendiği Akbank Sanat’taki ‘Dijital Sanatta Şimdi: Alternatif Gerçeklikler + NFT’ sergisi, sanat, teknoloji ve toplum üzerine odaklanan yaratıcı düşüncelere ve uygulamalarına hayat veren sanat eserlerine, günümüz sanat dünyasını meşgul eden konu başlıklarına yer verirken sanatseverlere heyecan verici bir sanat alanı yaratmayı amaçlıyor.
#Akbank SanatBilişsel gelişimin en popüler teorilerinden biri, bilişsel gelişimin aşamalar halinde gerçekleştiğine inanan İsviçreli bir psikolog olan Jean Piaget tarafından oluşturuldu. Peki, Bilişsel gelişim nedir tüm detayları ile derledik.
#Eğitimİstanbul’da başlayan bir projede 14-19 yaşları arasındaki öğrencilerin sınav kaygısını azaltmak ve sınavdaki başarıyı arttırmak için mandala kullanıyor. İnönü Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya dayanan proje aynı zamanda sosyal bir deney niteliğinde. Proje kapsamında öğrencilerin kendi çizdikleri mandalalarla aynı zamanda bir sergi açması ve ortak bir mandala çalışması yapması planlanılıyor.
#MandalaYemeklerin lezzeti kadar yaşanan tadım deneyiminin bütününe de odaklanan günümüz gastronomisi ‘Yemek sanat mıdır, değil midir’ tartışmasını gündeme getiriyor. Yemek blog’u Gastromondiale’in editörü Besim Hatinoğlu’nun bu konuda kaleme aldığı kapsamlı makale, geçen pazar gerçekleşen Gastromasa konferansının ana teması ‘tasarım’la üst üste denk gelince, konuyu bilenlere danıştık…
#YemekYapılan araştırmalar çocukların artık yedi yaşından itibaren kendi telefonlarına sahip olmaya başladıklarını gösteriyor. Uzmanlar hatta Bill Gates gibi teknoloji dünyasının içinden isimler farklı ve karşıt görüşler ortaya koymalarına karşın artık hepimiz dijital teknolojilerle karşılaşma yaşının giderek aşağıya doğru indiğine şahit oluyoruz.
#Can ErginkurbanBilgiye ulaşmanın her geçen gün biraz daha kolaylaştığı çağımızda insanlar arasındaki farkın bilgileri ile iradeleri arasındaki bağlantıdan kaynaklandığını söyleyebiliriz. Çünkü sınırsız bilgi ve iletişim olanakları bireyi çıkmaza sürükler, birey doğru olanı seçmek konusunda da çoğu zaman kişilerin yahut grupların etkisi altında kalır.
#Prof. Dr. Nesrin KARACAYarıyıl tatili bu yıl üç hafta. 2020-2021 Eğitim Öğretim yılının ilk dönemi tıpkı bir yıl öncenin ikinci döneminde olduğu gibi ağırlıklı olarak uzaktan eğitimle devam etti. Salgının hafiflemesi ve okullarda yüz yüze eğitimin 15 Şubat’tan itibaren başlaması artık herkesin ortak dileği. Ama görülen o ki önümüzdeki haftalarda yani tatil döneminde yine evlerdeyiz. Zaten evlerdeydik ama dersler vardı, şimdi derslere üç haftalığına ara veriyoruz. Peki bu arayı en iyi şekilde değerlendirmek için neler yapabiliriz. Bunun için ebeveynlerin, çocukların ve gençlerin evlerde yapabileceği pek çok etkinlik var. Yani tatil günlerini hem eğlenerek hem de en verimli şekilde geçirmek mümkün. Peki bunun için ebeveynler ve öğrenciler ne yapmalı? Bugünlerde pek çok eğitim öğretim kurumu bu soruya farklı yanıtlar veriyor. İşte kurumlardan ve uzmanlardan bir birinden değerli ara tatil önerileri:
#Tatil2021’de 59’uncusu düzenlenecek dünyanın en prestijli sanat etkinliği 59. Venedik Bienali kapsamındaki Türkiye Pavyonu’nda kavramsal sanatın öncü isimlerinden Füsun Onur yer alacak. Serginin köratörlüğünü üstlenen Bige Örer, “Koronavirüs salgını nedeniyle yavaşlamayı deneyimlediğimiz böyle bir zamanda Füsun Onur’un minimalist bakışının, felsefeden, edebiyattan, müzikten beslenen yaratıcı gücünün tüm sakinliği içinde sessiz bir çığlık gibi yankılanacağına inanıyorum” diyor.
#59. Venedik Bienali‘Yap, devret, sahip çık’ yaklaşımıyla 21’inci yüzyılın ihtiyaçlarına hizmet eden okul olarak Beykoz Koç Ortaokulu’nu inşa edildi. Her çocuğun kaliteli ve kendini keşfedebileceği bir ortamda eğitim görmesine imkân sağlayan model okul, MEB’e devredildi. Bakan Ziya Selçuk’un katılımıyla açılışı gerçekleştirilen okulun 520 öğrenci kapasitesi bulunuyor.
#Beykoz Koç Ortaokulu18 milyon öğrenci heyecanla beklediği yarıyıl tatiline kavuştu. Bu sürede eğlenmek isteyenler için her yaşa uygun etkinlik bulunuyor. Kamp programları, sanat atölyeleri, tiyatro gösterileri bunlardan birkaçı. Sizin için bu aktiviteleri derledik. Ayrıca tatili verimli geçirmek için yapılabilecekleri bir uzmana sorduk.
#Gazetehaberleri13 bin metrekarelik bir alan... Silme kitap dolu... Dahası; yüzlerce yazar, şair, çizer de orada... Bir kitapsever için bundan daha iyi ne olabilir? TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle hazırlanan kitap fuarı bugün açıldı. Bu yılki teması ‘Felsefe ve İnsan’, onur yazarı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, onur konuğu ülkesiyse Almanya...
#Felsefe Ve İnsan