O Türkiye’nin en gözde oyuncularından. Yakışıklı, sempatik ve yetenekli. Mesleğinde farklı türleri deniyor, kendini kalıpların içine sokup sınırlamıyor, “Benim için önemli olan şey oyunculuk, sistem istemedi diye eğlenip gülmeyecek miyim? Mesela jön kavramı nedir, onu da bilmiyorum. Jön dendiğinde sadece olmak istemediğim şeyler aklıma geliyor” diyor. Sadece bunlar da değil, kadın hakları konusunda sesini çıkarıyor, feminist politikaları savunuyor, dünya dertlerine kafa yoruyor: “O dünyanın içine ne kadar girer ve anlarsan, kapasiteni o konuyla ilgili ne kadar genişletirsen ister istemez değişeceksin.” Kerem Bürsin’le bu hafta vizyona giren ‘Şımarık’ filmi için buluşuyoruz. Evinde neden marangozhane kurduğunu, nasıl bir âşık olduğunu, bilinmeyenlerini ve hayatını konuşuyoruz.
#Kerem BürsinMutlu seneler sevgili dostlar… Bu hafta büyük heyecanla yılbaşına geri sayarken, her Noel ve yılbaşı döneminde İtalya’dan yayılan ve dünyanın dört bir yanında sofraları süsleyen, sadece bir tatlı olmakla kalmayan aynı zamanda derin köklere sahip bir kültürel simge özelliği taşıyan bir lezzetin tarifi ile geldim; Panettone. Kuru meyvelerle zenginleştirilmiş, yumuşak dokulu bu kek,lezzetinin yanı sıra tarihi ve gastronomik anlamda taşıdığı dikkat çekici hikayeyle de gönülleri fethetmeyi başaracak.
#Panettoneİngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in ölümünün üzerinden iki yıl geçti... Onun bu dünyaya veda etmesiyle de ailenin önde gelen üyeleri arasında taşlar yerinden oynadı. Göz önündeki üyeler yeni konumlarına yerleşti. Ama ülkenin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı olarak onun geride bıraktığı izler de silinmedi elbette.
#Kate Middleton27 sene önce hayatımıza girdi. Onun şarkılarıyla âşık olduk, aşk acısı çektik. Hayatını gözümüzün önünde yaşadı, onunla üzüldük, sevindik. Şimdi geçmişe baktığında “Bu yaşanmışlıklar beni ben yaptı, bir sürü yangının içinden çıkıp canım acısa da Zümrüdüanka kuşu gibi küllerimden doğmayı öğrendim” diyor. Deniz Seki’yle yeni şarkısı ‘Benim Hikayem’ için buluşuyoruz. Bugününü, aşkı ve şarkısından yola çıkarak hikâyesini konuşuyoruz: “Bu hikâyede yanan ben oldum. Tabii önce ben yandım, sonra da istemeden ailemi ve yakınlarımı yaktım herhalde.”
#Deniz SekiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün İl Kongresi için Muğla’ya geliyor. Muğla’nın “Mavi Vatan Sınırı”nın uzunluğu Suriye sınırlarımızdan uzundur. Tam 1100 kilometrelik bu sahillerde dünyanın en güzel koyları, körfezleri kasabaları vardır. Bodrum, Marmaris, Fethiye. Türkiye turizminin denize açılan kapısı. Muğla’yla ilgili son seçimlerde AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın ile sohbet ediyoruz.
#AK PartiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen D-8 Zirvesi'ne katıldı. Yurda dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Suriye'deki gelişmelerle ilgili "PKK/YPG’nin umutları boşa çıktı. Esed’in beklentileri farklıydı ama bunlar tecelli etmedi. PKK/YPG için yolun sonu göründü" dedi. Sednaya Hapishanesi'nde ortaya çıkan vahşet görüntülerine tepki gösteren Erdoğan, muhalefete eleştiride bulunarak "Umarım Sednaya fotoğrafı “Türkiye’nin Suriye’de ne işi var?” diyenleri, “Suriyelilere kapılarımızı neden açtık?” diye yabancı düşmanlığını körükleyenleri, “Esed af ilan etti Suriyelileri ülkelerine gönderin” diyerek bizlere akıl verenleri bir nebze olsun utandırmıştır." ifadelerini kullandı.
#Recep Tayyip ErdoğanKurban Bayramı 2025 ne zaman? Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte 2025 Dini Günler Takvimi ile ilgili detaylar merak edilip araştırılıyor. Sorgulananlar arasında Kurban Bayramı tarihini de ilk sıralarda yer alıyor. Kurban Bayramı, Hicri Takvim ve Miladi Takvim arasındaki zaman farkı nedeniyle her yıl bir önceki kutlandığı tarihten 10 - 11 gün daha erken kutlanmaya başlanıyor. Bayram Tarihi hesaplaması ise her yıl olduğu gibi bu yıl da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılıyor. Peki, Kurban Bayramı ne zaman kutlanacak? İşte 2025 Kurban Bayramı tarihi...
#Kurban BayramıBaas rejiminin devrildiği ilk günden bu yana Şam’dayız... Hemen her gün sokakları geziyor, halkın nabzını tutuyoruz. Esadsız geçen yaklaşık 2 haftanın sonunda artık hayat tamamen normal akışına dönmüş görünüyor... Sokaklar kalabalıklaştı, eğlence mekânları, barlar açıldı.
#SuriyeYeni yıl öncesi, alışverişin tam da hızlandığı bir dönemde, Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini güncelledi. İyi de yaptı. Sucuk ve dana kaburga yerine domuz eti, kıymalı pide ve börek yerine sakatat, bal yerine şeker, zeytinyağı yerine tohum yağı ve baharatta yabancı madde yemişiz. Gördük ki özellikle de sucuk, kıyma, zeytinyağı ve bal gibi ürünlerde sahtecilik had safhada. Kanser geçmişi de olan bir tüketici olarak, “İyi de onu yeme bunu yeme peki ne yiyeceğiz” şaşkınlığına düşmüş durumdayım. Yok mu bu sahtecilerden korunmanın bir yolu? Ve dahası ne ceza alıyorlar? İfşa edildiklerinde üretim ve satış duruyor mu? Hepsini sordum.
#SucukHazır yemek sektörüne yönelik önemli değerlendirmelerde bulunan Yakın Mutfak Genel Müdürü Erdeniz Sevinç, “Türkiye’deki istihdamın, üretimin artmasıyla bizim işimizin yoğunlaşması aynı paralelde gidiyor. Dolayısıyla yeni açılacak olan alanlar ve yatırımlar bizim işlerimizin artışı için hep bir potansiyeldir. Türkiye’deki büyümenin etkisiyle 2025’ten umutluyuz” dedi.
#Yakın Mutfak Genel Müdürü Erdeniz SevinçÇankaya Koru Mahallesi’ndeki kent meydanının altındaki kapalı otopark için bölge sakinlerinin ‘Park Et Devam Et’ sistemi çağrısı karşılık buldu. ABB iştiraki BELTAŞ tarafından ücretli olarak açılan otopark, EGO Genel Müdürlüğü’nün ‘Park Et Devam Et’ sistemine döndü. İki biletle gidiş dönüş yapan yolculara ücretsiz olan otoparkın duyurusunun daha fazla yapılması isteniyor.
#Koru MahallesiSon 1.5 ayda sadece İstanbul’da sahte içki nedeniyle zehirlenen 73 kişiden 37’si öldü. Emniyet Müdürlüğü ekipleri merdiven altı imalathanelere baskınlar yapsa da sahte içki satışının internetten ya da el altından hızla devam etmesi nedeniyle yılbaşı öncesi ölümlerin artmasından endişe duyuluyor. Şimdi diyeceksiniz ki “Ama vergiler!” Bu konuda da muhakkak çalışma yapılmalı. Zira hem ölüyoruz hem devlet daha çok zarar ediyor. Sadece geçen yıl kaçak içki sebebiyle vergisel zarar 10 milyar lira civarında. Peki sahtesi ile gerçeğini ayırt etmenin bir yolu var mı? Biz ne yapmalıyız ve bu konuyu önemli bir halk sağlığı sorunu olmaktan çıkarmak için neler yapılmalı? Sordum.
#Sahte İçki18 yaş altı tip 1 diyabet hastası çocukların, sensörlü glikoz izleme cihazları SGK tarafından geri ödeme kapsamına alındı. Bu, yıllardır ‘Parmak uçlarımız bize kalsın’ sloganıyla yüzlerce ailenin beklediği bir karardı. Şimdi uygulamanın nasıl olacağı, cihazların özel sağlık sigortalarının da kapsamında olup olmadığı soruluyor. Detayları sizler için araştırdım...
#DiyabetBİLSEM’ler, özel yetenekli öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla açılmış proje tabanlı bağımsız destek eğitim kurumları olarak tanımlanıyor. Aralık ayı itibarıyla Türkiye genelinde 110 bin 730 özel yetenekli öğrencinin, ilgi alanları doğrultusunda eğitim aldığı bu kurumlar bazı veliler tarafından bir ‘statü’ merkezi olarak değerlendiriliyor. Çocuklar bu merkezlerde eğitim almaları için zorlanabiliyor. Bu amaçla bazı veliler çocuklarının elinden tutup hazırlık kurslarının yolunu tutuyor. Oysa BİLSEM’ler öğrenci seçerken hazırlıktan çok yeteneği önemsiyor. Konuyla ilgili Hürriyet’e konuşan MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar, öğrencilerin BİLSEM’de eğitim alabilmek için bir sınavdan değil 3 aşamalı değerlendirme sürecinden geçtiğini belirtti. Doç. Dr. Otrar, son zamanlarda çocuğunu BİLSEM’e göndermenin ebeveynler arasında bir trende dönüştüğüne dikkat çekerek, özel yetenekli olmayan bir çocuğun BİLSEM aşamalarını geçmesi ve merkezde eğitime başlaması mümkün olsa da bu durumun sonradan uyum sorunlarına neden olabildiğini dile getirdi. Ayrıca kurs görünümlü oluşumların insanların umutlarını sömürdüğünü söyleyen Otrar, birçoğu için hukuki sürecin başlatıldığını açıkladı.
#BİLSEMTrendyol Süper Lig'in 16. haftası geride kalırken Hürriyet yazarları Güntekin Onay, Fırat Aydınus, Mehmet Arslan ve Uğur Meleke, Futbol Konseyi'nde haftanın karşılaşmalarını değerlendirdi.
#FutbolSuriye’de rejim döneminde kaybolan binlerce mahkûmun izi sürülüyor. Birçok noktada toplu mezar için kazılar yapılıyor. Aileler çocuklarının fotoğraflarını meydanlara, cezaevlerinin duvarlarına asarak bir haber almayı umuyor. Hürriyet, Şam’da toplu mezar alanlarını gezdi, yakınlarını arayanlarla konuştu.
#SuriyeDüşük maliyetli havayolu şirketleri daha ucuza bilet satabilmek için giderleri ucu ucuna ayarlıyor. Örneğin birçok havalimanında köprüye yanaşmıyor, bunun için ekstra ödeme yapmıyorlar. Uçak içinde ‘ikramı’ satıyorlar. Koltuk seçimi, fazla bagaj gibi birçok şeyden ek gelir elde ediyorlar. Bu durum bilet fiyatlarının daha düşük olmasını sağlıyor. Düşük maliyetli (low cost) havayolu demek kalitenin düşük olduğu anlamına gelmiyor.
#PegasusAK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Biz 'Suriye Suriyelilerindir' diyoruz. Suriye özgür, müreffeh, müstakil davranışı olan bir yer olsun istiyoruz. Ama bir tecrübemiz var. Kapsayıcı yönetim modeli çıkmazsa bu sefer maalesef kazanımlar kaybediliyor, daha büyük çatışmalar çıkıyor. Ortada ortak irade modelinin ortaya çıkması lazım" dedi.
#Ömer ÇelikBaşkan Ali Koç’un talimatıyla harekete geçen sportif direktör Mario Branco, teknik direktör Jose Mourinho ile görüşüp transfer çalışmalarına başladı. Öncelikle sol beke takviye yapacak olan sarı lacivertlilerde, Bologna’dan Miranda, Lecce’den Gallo, Tottenham’dan Reguilon ve Atletico Madrid’den Mandava isimleri gündemde. Stoper mevkisi için ilk adaylar; Al-Ahli’den Merih Demiral ve PSV’den Boscagli.
#Fenerbahçe