Türkiye günlerdir sahte doktoru konuşuyor. Bu olayın nasıl gerçekleştiğini anlamaya çalışıyor. Neden kocaman yalanlar söylüyoruz? Birey kadar, toplumun ve çevrenin bu yalanların çıkmasında etkisi var mı? Kimi tüm hayatını koca bir yalan üzerine kuruyor, kiminin küçük bir yalanı devasa bir çığa dönüşüyor. Bir Sorudan Fazlası serimizin bu bölümünde çevresindekilere meslek, okul, yaşadıkları yer gibi konularda yalan söyleyen insanların hikayelerini dinledik
#YalanHalk arasında yalan söyleme hastalığı olarak bilinen mitomani belirtileri ve nedenleri merak ediliyor. Çocuklarda da yetişkinlerde de görülebilen mitomani psikolojik nedenlerle ortaya çıkabilir. Peki, mitomani nedir, kimlerde görülür? İşte mitomani hastalığı belirtileri ve merak edilenler...
#MitomaniMitomani sözcüğü yaşamda her gün karşılaşılan bir kavram değildir. Hatta hiç duyulmamış olabilme olasılığı daha yüksektir. Mitomani ne anlatır? Mitomani hangi alanla ilgilidir. İşte mitomani hakkında merakla okuyacağınız konuları sizler için derledik.
#Mitomani Nedir Ve Neden Olur?Yalan benliğimizin vazgeçilmezi. O kadar ki, konuşmayı öğrendiğimiz an yalan söylemeye başlıyoruz ve ölüm döşeğine kadar sürdürüyoruz. Peki neden? Ian Leslie, "Kendini tanımak, yalanın dinamiklerini anlamaktan geçer" düşüncesiyle NTV Yayınları’ndan çıkan yeni kitabı ‘Doğuştan Yalancı ‘da, “Neden yalan söylemeden yaşayamıyoruz?” sorusunu cevaplıyor. İşte yalanın arkasında yatan 7 neden...
#Yalan SöylemekYalan söyleme hastalığı hangi psikiyatrik duygu durumun bir sonucu olduğu, daha çok hangi kişilik tiplerinin yalana yatkın olduklarını, yalan söylemenin kişiye neler ve nasıl tedavi edildiğini uzmanlar bu akşam ÜLKE TV'de 'İyi Bak Kendine' programında Uğur Canbolat'a değerlendirecekler.
Geçtiğimiz günlerde hem uzmanlara hem de blogger annelere sorular sorarak Hürriyet Cumartesi ekinde “Blogger anneler teşhirci mi?” başlığı ile yayımlamıştım. Yazıya bu başlığı koymamın sebebi, blogger annelere sürekli olarak bu suçlamanın yapılmasıydı. Yazı birçok kesimden olumlu, ama blogger’lar çevresinden bazı olumsuz tepkilerle karşılandı. Hâlbuki yazı oldukça tarafsız olma iddiasındaydı. Bu nedenle de sadece uzmanlara değil, blogger annelere de sorular sormuştuk. Amacımız onların görüşlerine de yer vermekti.
#Ömür KurtFelsefeci Raimond Gaita’nın anılarına dayanan ve sahne yönetmeni Richard Roxburgh’un ilk sinema filmi olan Avustralya yapımı Babam Romulus, zor koşullar altında kendilerine gelecek kurmaya çabalayan bir ailenin ahlak, sorumluluk ve sevgiyle imtihanını nefis bir görsellik eşliğinde anlatıyor.
İzmir’de AIDS’e neden olan HIV virüsü taşıdıkları, bir ihbarla ortaya çıkan 11 yaşındaki ilköğretim öğrencisi S.Ş. ile annesi P.Ş’nin hayatı, acı üstüne acıyla kurulmuş bir yaşama savaşı hikayesi. Hayatındaki en büyük acıyı kızı S.Ş’nin kendisinden alınmasıyla tattığını söyleyen anne P.Ş. hikayesini Hürriyet’e anlattı.