Yağ mantısı, mantının en güzel hallerinden biri. Çıtır çıtır kıvamı ve yoğurt ile domates sosuyla her lokması ayrı leziz. Yağ mantısı, boyut bildiğimiz mantıdan biraz daha büyük. Kızartılarak hazırlanan yağ mantısını keyifle tüketeceksiniz. Peki yağ mantısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte yağ mantısı tarifi ve yapımı
#Yağ Mantısı Nasıl YapılırKayseri yağ mantısı Gelinim Mutfakta programıyla sofralarımıza geliyor. Orjinal yağ mantısı el açması hamuruyla biraz maharet gerektiriyor. Ancak bazı püf noktaları takip ettiğinizde ortaya leziz bir yağ mantısı tarifi ortaya çıkıyor. Peki, yağ mantısı nasıl yapılır?
#Gelinim Mutfakta Yağ MantısıHamuru, bohçasının katlama biçimi, iç harcı, pişirme yöntemi, sosu ve nasıl ikram edildiği yöreden yöreye değişse de değişmeyen tek şey mantının lezzeti. Miktarına bağlı olarak genellikle yapımı imece gerektiren mantı yöresel ve geleneksel Anadolu mutfağının sosyal terapi yemeklerinden de biri.
#Nilhan ArasGelinim Mutfakta pirinçli Bartın mantısı tarifi izleyiciler tarafından günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Bugün ne pişirsem diye düşünenlere harika bir akşam yemeği alternatifi olan pirinçli Bartın mantısı geleneksel tariflerimizden biridir. Peki, pirinçli Bartın mantısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, pirinçli Bartın mantısı tarifi ve yapılışı...
#Gelinim Mutfakta Pirinçli Bartın MantısıPirohu mantısı Kıbrıs mutfağına özel hamur işi türlerindendir. Pirohu Mantı hamuru içine lor peyniri konulur. Et suyunda pişirilir. Üzerine kuru nane konulur. Kuzey Kıbrıs Türk mutfağında ve Güney Kıbrıs Rum mutfağında yapılmaktadır. Peki, Kıbrıs mantısı pirohu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Kıbrıs Pirohu mantısı tarifi ve malzemeleri...
#PirohuMarmara Bölgesinin Trakya tarafında yer alan turistik bir ilimizdir. Türkiye’nin en kalabalık şehirleri arasında yer alan şehir, son derece modern bir çehreye sahiptir. Tekirdağ’ın tabiat güzellikleri yanında, genişte bir mutfak kültürü vardır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tekirdağ YemekleriGelinim Mutfakta Boşnak mantısı tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Normal mantıdan biraz farklı olan Boşnak mantısı aynı şekilde yoğurtla servis ediliyor. Peki, Boşnak mantısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Gelinim Mutfakta Boşnak mantısı tarifi detayları...
#Boşnak MantısıGelinim Mutfakta şehzade mantısı tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Akşam yemeğine farklı bir tarif arayanlar için şehzade mantısı lezzetli bir alternatif sunuyor. Şehzade mantısı nasıl yapılır merak edenlere, işte kolay ve pratik yapımı ile şehzade mantısı tarifi ve malzemeleri...
#Şehzade MantısıGelinim Mutfakta yufka açmadan börek tarifi izleyenler tarafından dikkat çekti. Yufka açmadan börek malzemeleri oldukça çeşitli olduğu kadar lezzeti de bir o kadar keyifli. Peki, Gelinim Mutfakta yufka açmadan börek nasıl yapılır? İşte tarifin detayları...
#Gelinim Mutfakta Yufka Açmadan BörekIsparta usulü Tatar mantısı kıymalı iç harcı ve yoğurtlu sosuyla akşam yemeklerinize lezzet katıyor. Yapılışı zahmetli gibi görünse de Tatar mantısı kısa sürede hazırlanabiliyor. Peki, Tatar mantısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Isparta Tatar mantısı tarifi detayları...
#Tatar MantısıSıradan mantı tariflerinden sıkılanlar için Jiaozi, Çin ve Doğu Asya'nın diğer bölgelerinde yaygın olarak yenen Çin mantısının tarifini derledik. Çin mantısını diler kıyma dilerseniz de haşlanmış nohutla yapabilirsiniz. İşte, Çin mantısının hamuru, iç harcı ve pişirme tekniği...
#Çin MantısıPapara bir diğer adıyla ekmek mantısı, Türkiye ve diğer bazı Balkan ülkelerinde geleneksel olarak yapılan bir yemek çeşididir. Batı Marmara’da papara, doğu Marmara'da ve batı Karadeniz’de ekmek mantısı olarak adlandırılır. Peki, ekmek mantısı (papara) nasıl yapılır?
#Ekmek Mantısı