Gelinim Mutfakta yufka açmadan börek tarifi ve malzemeleri: Yufka açmadan börek nasıl yapılır?
Gelinim Mutfakta yufka açmadan börek tarifi izleyenler tarafından dikkat çekti. Yufka açmadan börek malzemeleri oldukça çeşitli olduğu kadar lezzeti de bir o kadar keyifli. Peki, Gelinim Mutfakta yufka açmadan börek nasıl yapılır? İşte tarifin detayları...
Ekranların sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta yufka açmadan börek tarifi ile günün menüsünü belirlemeye devam ediyor. Gelinlerden hazırlamaları istenilen yufka açmadan börek, izleyiciler tarafından da merak konusu oldu. İşte, yufka açmadan börek tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
YUFKA AÇMADAN BÖREK MALZEMELERİ
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı un
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Yarım demet maydanoz
200 gram kaşar peyniri
100 gram sucuk
2 adet kırmızı kapya biberi
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
4 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
YUFKA AÇMADAN BÖREK NASIL YAPILIR?
Sucukları küçük küçük doğrayıp, kaşarları rendeledikten sonra tüm malzemeleri geniş bir yoğurma kabında birleştirin.
Malzemeler iyice karıştıktan ve özdeştikten sonra yapışmaz fırın kabını bir miktar yağlayın ve karışımı dökün.
Üzeri için, kuru soğanları küçük küçük kıyın, tereyağını eritin ve toz şeker ile tuzu da ekleyip homojen bir karışım elde edin.
Bu karışımı da fırın tepsisindeki hamurun üzerine dökerek 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında hamur içi hamur kalmayacak şekilde pişirin.
Fırından aldığınız hamurun üzerini bir bezle örtün, içini çektikten sonra dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun...