Gelinim Mutfakta şehzade mantısı tarifi: Şehzade mantısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Gelinim Mutfakta şehzade mantısı tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Akşam yemeğine farklı bir tarif arayanlar için şehzade mantısı lezzetli bir alternatif sunuyor. Şehzade mantısı nasıl yapılır merak edenlere, işte kolay ve pratik yapımı ile şehzade mantısı tarifi ve malzemeleri...
4 adet yufka
200 gram kıyma
3 adet küçük soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 Türk kahvesi fincanı ince bulgur
1 kaşık biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
ARASI İÇİN;
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
YOĞURT SOSU İÇİN;
5 kaşık yoğurt
2 diş sarımsak
ÜZERİ İÇİN;
Galeta unu
Yumurta
ŞEHZADE MANTISI NASIL YAPILIR?
Öncelikle yufkaları tezgaha serin, üçgen şeklinde sekiz parçaya kesin.
Kızartırken açılmaması için arasına su ve yağ karışımını sürün. Diğer kestiğiniz parçalara da aynı işlemi uygulayın.
Diğer yandan kıymalı harcı için; soğanları küp küp doğrayın ve sıvı yağda soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
İçerisine kıymayı ilave edin ve suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
İçine domates salçası ekleyerek kavurmaya birkaç dakika daha devam edin. Baharatları ve tuzu ilave edip biraz su ekleyin. Kaynadıktan sonra altını kapatın.
Kıymalı harçtan yufkaların içine koyup sarın. Ardından bir kasede çırptığınız yumurtaya ve sonrasında galeta ununa batırın.
Derin bir tencerede yağı kızdırın ve yufkaları kızartın.
Kızaran yufkaları servis tabağına alın ve üzerine yoğurt sosunu gezdirin ve servise sunun. Afiyet olsun...