Milli Eğitim Bakanlığı tarafından iki oturum olarak yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda yüz binlerce aday ter döktü. Sabah 9.30’da başlayan sözel oturum için öğrenciler saat 9.00’da kimlik ve sınava giriş belgeleri ile sınav yerlerine alındı. Saat 10.45’te bitecek olan sözel oturumun ardından saat 11.30’da sayısal oturum başladı. 80 dakika süren bu oturumun ardından sınav 12.50’de sona erdi. 2 yıllık pandeminin ardından maskesiz yapılan ilk sınavın heyecanı tüm yurtta böyle yaşandı:
#LGSİnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) ve Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) ortak girişimi olan ActHuman Sosyal Kapsama İnisiyatifi, ‘Sosyal Dayanışma Ekonomisi için Güçlü Kooperatifçilik’i tanımlamak ve sosyal politika önerileri sunmak için toplantı gerçekleştirdi.
#ToplantıYerel seçim için geri sayım başladı. İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV), 24 Mart 2019’daki seçimler öncesi ilçe belediyelerinin karnesini açıkladı. İkinci kez hazırlanan rapor, seçim sonuçlarına dair ipuçları barındırıyor. İNGEV Başkanı Vural Çakır, “Yeşil ve mavi kategoride yer alan ilçelerde kolay kolay belediye başkanı değişmez” diyor.
#ANKARASAKARYA’nın Akyazı ilçesinde, 26 yaşındaki Sevgi Asan, çocukluk arkadaşı U.A.’nın yarış atı alma bahanesiyle kendisini 70 bin lira dolandırdığını öne sürdü. Atları görmek için U.A.’nın Eskişehir’e gönderdiği Asan, belirtilen adreste çiftlik olmadığını fark edince, dolandırıldığını anlayıp, suç duyurusunda bulundu.
#Sakaryaİstanbul’da 1.400 kişi ile yapılan istihdam trendleri araştırmasına göre en çok işsizlik edebiyat ve güzel sanatlar mezunlarında görülüyor. Katılımcılara en çok hangi alanlarda istedikleri sorulduğunda girişimcilik ve yabancı dil eğitimi en çok istenilen alanlar. Araştırmadan çıkan ilginç sonuçlardan biri de eğitim seviyesinin düştükçe girişimcilik oranının artması.
#İstanbulTürkiye’de sayıları 3.5 milyonu bulan Suriyelilerin durumunu İnsani Gelişme Vakfı ve IPSOS araştırdı. 10 ilde yapılan araştırma Suriyelilerin yüzde 64’ünün geleceğe umutla baktığını, yüzde 52’sinin ise geleceğini Türkiye’de gördüğünü gösterirken, kayıt dışı, ucuz işgücü olarak çalıştırılan Suriyelilerin günlük satın alma gücünün ise 2 doların altında olduğu gerçeğini ortaya koydu.
#İNGEVYoksulluk, işsizlik, adaletsiz gelir dağılımı... Bunlar, dünyanın çok büyük bir bölümü kadar Türkiye’nin de belli başlı sorunları. İnsani Gelişim Vakfı (İNGEV), yaklaşık bir yıl önce, tam da bu nedenle, insani gelişimi desteklemek ve topluma daha iyi hayat standartlarına ulaşmanın yolunu göstermek amacıyla kuruldu. Suriyeli sığınmacıların durumunu da araştırdılar, en iyi hizmeti veren belediyeleri de... Vakfın kurucularından araştırmacı Vural Çakır, “Bu gündemin içinden çıkamazsak gündem bizi tüketecek ve kişinin iyi olma halinden uzaklaşacağız” diyor.
#İnsani Gelişim VakfıYaptığı araştırmalarla adından söz ettiren IPSOS'un kurucusu Vural Çakır, yeni bir alana yöneliyor. Yoksullukla mücadele ve gelir dağılımının iyileşmesi için bir vakıf kuran Çakır, “Katkı sağlamak isteyen herkesle birlikte samimiyetle çalışmak istiyoruz” dedi.
#Osman Saffet ArolatAraştırma şirketi IPSOS’un 1 Kasım seçimleri öncesi yaptığı araştırmaya katılanların yüzde 79’u, 7 Haziran öncesi meydanlara inen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bu seçimlerde partilere eşit mesafede durması gerektiğini belirtti. Araştırmada ''AK Parti’nin performansını nasıl buluyorsunuz?'' sorusuna ‘başarısız’ yanıtını verenlerin oranı ise son bir ayda 14 puan artış göstererek yüzde 58’i buldu. “En başarılı bulduğunuz, en vizyon sahibi düşünüdüğünüz lider kimdir?” sorusuna CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu başarılı bulanların oranı aynı dönemde üç puanlık bir artışla yüzde 21’e yükseldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu başarılı bulanların oranıysa yüzde 4’te kaldı.
#SeçimIpsos’un son araştırmasına göre vatandaşın yüzde 53’ü Türkiye’nin en önemli sorunu olarak ekonomik durum, işsizlik ve geçim sıkıntısını gösteriyor. Geçtiğimiz yıl yüzde 38 olan bu oran Haziran seçiminde iktidarın kilidini açacak anahtarın yine ekonomi olduğunu ortaya koyuyor. Zaten oluşturulan ekonomi kadroları da partilerin bunun bilincinde olduğunu gösteriyor.
#IpsosTürkiye Araştırmacılar Derneği (TÜAD) tarafından geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Baykuş Ödülleri, bu sene ikinci kez sahiplerini bulmaya hazırlanıyor. İş, eğitim ve siyaset dünyasından önemli isimler, 25 Eylül Perşembe günü Adile Sultan Sarayı’nda düzenlenecek ödül töreninde bir araya gelecek.
Türkiye Araştırmacılar Derneği (TÜAD) on yedincisini düzenlediği Araştırma Zirvesi’nde "değer ve dönüşüm" konuları masaya yatırılıyor. 17 Nisan 2014 İstanbul Conrad Otel’de düzenlenecek zirveye TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TÜİK Başkanı Birol Aydemir’in yanı sıra yurt içi ve yurt dışından konuşmacılar katılacak.
Türkiye Araştırmacılar Derneği (TÜAD) Başkanı Vural Çakır, son dönemde haber ve bazı reklamlarda çeşitli araştırma sonuçlarının toplumu yanıltıcı şekillerde sunulduğunu belirterek, "Araştırmaların haber ve reklamlarda toplumu yanıltıcı şekillerde yayınlanmasını istemiyoruz. Araştırma apolitik ve bilimsel bir süreçtir" dedi.
CNN Türk’ün ‘Anadolu’da Yarın Toplantıları’nın ilki Gaziantep’te yapıldı. Şehrin ekonomik ve sosyal gelişiminin anlatıldığı, öğrenci ve iş dünyasının buluştuğu toplantıda konuşan Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, “2023 hedefimiz 30 milyar dolar ihracat ve 350 bin kişiye istihdam” dedi.