Vişne haberleri sayfasında Vişne hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2398 Vişne haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ekşi kiraz olarak bilinen vişne ve vişne suyu antioksidan deposudur. Kiraz ile görüntü olarak benzer ama vişne kiraza göre daha asitli ve ekşidir. Ekşi bir tada sahip olması nedeniyle vişne kiraz gibi kolay tüketilmez. Bu sebeple vişne reçeli, vişne suyu, vişne kompostosu yapılarak tüketilir. Avrupa’da vişneli turta sıklıkla yapılan bir tatlıdır. Tart ile özdeşleştiği için tart kirazı olarak da adlandırılır.
#KirazYarın bizim evin şefi, 12 yaşındaki kızım Bilge olacak. Çok küçük yaştan beri özel günler için bize elleriyle kartlar hazırlar. Ama artık sürpriz sofralar kuracak yaşa geldi. Bu hafta ‘Evinin Şefi’ köşemi ona bırakıyorum... Yarın kutlanacak Babalar Günü’nden yola çıkan Bilge, yemekli kutlamaları neden sevdiğini ve babasının en beğendiği tarifleri yazdı.
#Babalar GünüYeni yıl akşamının planlarını yapmaya başladığımız bugünlerde kutlamaların vazgeçilmez mutluluğu pastalar akla ilk gelen tatlı seçeneklerinden... Üstelik evde kendi rüya pastamızı hazırlamak kolay. Bitki bazlı, vegan, glütensiz ve şekersiz malzemelerdentüm ekipmana, ihtiyacımız olan hemen her şeyi Metro Türkiye’de bulmak mümkün.
#Yeni YılBitter çikolatayla uyumu müthiş, yaş pastaya çok yakışıyor. Sosunu yapıp muhallebilerin veya cheesecake’in üzerine dökmek nefis sonuç veriyor. Ekşi bir meyve olduğu için tuzlu tatlarla eşleştirmek de hiç zor değil. Vişneyi pancar, roka ve keçi peynirli salataya katabilir veya et suyuyla pişirip kuzu pirzolanın yanında sunabilirsiniz.
#MusReçel yalnızca en tatlı meyvelerden olur diye düşünüyorsanız damağınızı yeni bir yolculuğa hazırlamanın vaktidir. Tarifini işin ehlinden püf noktalarıyla birlikte dinlerseniz acı biberlisi de olur, cevizlisi de. Ege’den Anadolu’ya bu topraklarda uzun yıllardır yapılan öyle farklı geleneksel tarifler var ki Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden bilenlerine anlattırdık.
#ReçelAfyonkarahisar'daki bir meyve alım tesisinde çalışan işçinin toplanan vişneleri ayakkabılarıyla çiğnerken çekilen görüntüleri tepki çekmişti. Gözaltına alınan 4 kişi, savcılıkça serbest bırakıldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nce işletmeye 21 bin TL ceza uygulandığı öğrenildi.
#AfyonkarahisarAfyonkarahisar'da meyve alım tesisinde bir işçinin toplanan vişneleri ayakkabılarıyla çiğnerken çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerin sosyal medyada hızla yayılmasının ardından gelen tepkiler üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aralarında işletme sahibinin de bulunduğu 4 kişiyi gözaltına aldı. Olayla ilgili Tarım ve Orman Müdürlüğü işletmeye para cezası uyguladı. Öte yandan, olayın yaşandığı tesiste çalışan adının açıklanmasını istemeyen bir işçi videoda görünenlerin imha edilecek kirazlar olduğunu ileri sürdü.
#VişneKırmızı meyveler özellikle yaz aylarının mutlaka tüketilmesi gereken sağlık ve lezzet depoları. Reçellere ve kompostolara çok yakışan kırmızı meyvelerle muhteşem tatlılar da yapabilirsiniz. Sizin için vişne, çilek ve orman meyvesiyle yapabileceğiniz çok lezzetli tarifler hazırladık. Şimdiden elinize sağlık diyor ve tarif listemize geçiyoruz.
#VişneMersin Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile Tarsus Eshab-ı Kehf Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kadınları, el ele vererek doğal meyvelerden reçel üretiyor. Odun ateşinde geleneksel yöntemle pişirilen reçeller, kooperatiflerin sipariş hatlarından ve belirlenecek satış noktalarından tüketicilere sunulacak
#ReçelTürkiye genelinde nisan ayındaki kar yağışı ve soğuk havanın etkisiyle yaşanan zirai dondan etkilenen iller için son dakika gelişme yaşandı. Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı ve zirai don sigortası olmayan çiftçilerin harcamalarının hasar oranına göre karşılanması için Tarım Bakanlığı'nın çalışma başlattığını söylemişti. Konuyla ilgili Bakan Yumaklı'dan da açıklama geldi. Başta kayısı olmak üzere üzüm, incir, elma, erik, kiraz, vişne, fındık, ceviz, badem, şeftali, Trabzon hurması gibi ürünler bu yıl zirai dondan etkilenmişti. Peki, zirai don nedir, ne demek? Zirai dondan etkilenen iller hangileri? İşte, o konular hakkında ayrıntılar.
#Zirai Don NedirKalecik Hanımeli Kadın Kooperatifi, sıfır sermaye ile başladığı yolculuğunu bir üretim tesisine dönüştürerek kadın istihdamı ve yerel üretimde örnek bir başarı hikâyesi yazıyor. Kooperatif şimdilerde, Anadoludakiler Projesi kapsamında yürütülen SOGEP-Anadoludakiler programı ile 50 ton üzüm suyu ve hardaliye üretimine hazırlanıyor.
#Kalecik Hanımeli Kadın KooperatifiDemans problemi kıyıya vurmuş ışıltılı bir Broadway yıldızı... Kariyerinin sonlarına doğru yaşadığı bu yıkıcı sorunla birlikte, başta kızıyla olmak üzere derin bir hesaplaşmaya girer. Michael Cristofer’ın imzasını taşıyan ve sahne tozu yutanların dünyasında gezinen ‘Muhteşem Lillian Hall’u Jessica Lange’in ‘muhteşem’ oyunculuğu taçlandırıyor.
#Uğur VardanHer yıl 27 Mart günü Uluslararası Tiyatro Enstitüsü tarafından hazırlanan bir bildiri oyun başlamadan hemen önce aktörler tarafından sahnelerde okunur. Tüm tiyatrocuların ve tiyatro seyircilerinin günü kutlanmış olur. Bu yıl da şenlikli olsun elbette, tıpkı Dionysos gibi…
#TiyatroGeleneklerimizde, mutfak kültürümüzde bir ürünün sapını, kökünü ayrı ayrı değerlendirip kullanmak var. Atıksız mutfak üzerine uzman, aşçı Özge Şahin yemek pişirirken gıda israfının önüne geçebilmemiz için ipuçları verdi, kendi mutfak sırlarını paylaştı.
#Metro TürkiyeParis’in romantik atmosferinden Sidney’in çarpıcı ışık gösterilerine, Kapadokya’nın mistik peribacalarından Laponya’nın büyüleyici kış masalına kadar her şehir yeni yıla girerken kendine özgü bir hikâye anlatıyor. Yıla güzel bir başlangıç yapmak için en iyi destinasyonları seyahat yazarlarına ve gezginlerimize sorduk.
#YılbaşıYemek yazarı ve şef Refika Birgül’ün Burak Arpak’la birlikte hazırladığı ‘Miras: Türk Mutfağı Teknikleri 1’, detaylı maddeleriyle Türk mutfağının zenginliklerini mercek altına alarak yemek kitabı olmanın ötesine geçiyor. Birgül “Ustalık eserim” dediği kitapta Atatürk’ün ‘Geometri’ kitabının mantığını benimsemiş.
#Refika Birgül5,5 yaşındaki kızım Lorin, okulda öğrendiği Atatürk’le ilgili her şeyi heyecanla anlatıyor evde. 10 Kasım haftasında “Anıtkabir’de uyuyormuş Atamız, gidelim oraya” diye öyle içten istedi ki “Tamam” dedim, “Söz, sömestirde gideceğiz”. Ankara’ya seyahat edecek aileler için bu gezimizi madde madde planladık: Anıtkabir’den Kelime Müzesi’ne başkentte çocukla gezilecek noktaları listeledik.
#Gizem CoşkunardaBazı kaynaklar bilinenin aksine anavatanının Fransa değil, Avusturya olduğunu ve Osmanlı etkisiyle yapıldığını söylüyor. Tuzlu ya da tatlı olsun, çıtır çıtır ama yumuşacık, ağızda eriyen bir lezzet... Yerken alacağınız keyif, içine ne koyulduğuna da bağlı... Türkiye’nin dört bir yanında, en iyi kruvasan sandviçleri yiyebileceğiniz mekânları keşfetmek için listemize göz atın.
#KruvasanSon aylarda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sıklıkla 'taklit ve tağşiş ürünler' listesi açıklanıyor. Tereyağ, zeytinyağı, peynir, sucuk, et başta olmak üzere sayısız ürünün taklidi ya da tağşişi yapılıyor. Sirke de bu ürünler arasında yer alıyor. Öte yandan sadece marketlerde satılan taklit ya da tağşiş sirkeler değil, evde yapılan ve etliketsiz satılan sirkeler de sağlığı tehdit ediyor. Sirke hakkında mutlaka bilinmesi gereken 10 soruyu konunun uzmanlarına sorduk.
#SirkeTürkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, bundan 86 yıl önce bugün hayata gözlerini yumdu. Her yıl rekor ziyaretçi sayısıyla artık bir anıt mezardan çok halkın Atatürk’e kavuşma alanına dönüşen Anıtkabir’in temeli de bundan 80 yıl önce bugünlerde atılmıştı… Ata’nın ebedi istirahatgâhını iki mimar, Emin Onat ve Orhan Arda tasarlamıştı. Anıtkabir’in mimari müellif vekili, Orhan Arda’nın oğlu yüksek mimar Ömer Arda ile buluştuk; Anıtkabir’in hikâyesini dinledik...
#AnıtkabirSon dönemde uykuya dalmayı kolaylaştırdığı iddia edilen bir içecek sosyal medyada çok popüler oldu. Vişne suyu ve magnezyum tozuyla yapılan bu içeceğin gerçekten işe yarayıp yaramadığını uzmanlar anlattı...
#SağlıkYemyeşil doğası, taş evleri ve masmavi plajlarıyla Kuzey Ege’nin gözde adreslerinden biri olan Ayvalık’ın derinlikli ve çok katmanlı bir yemek kültürü var. Tam karşısındaki Midilli Adası ve Girit Adası’ndan gelen Türk ailelerin etkisiyle şekillenen yöre mutfağında özellikle mezeler öne çıkıyor. Bu yaz yolunuz Balıkesir’in bu güzel ilçesine düşerse en iyi lezzet durakları da listenizde olsun.
#AyvalıkKarpuzun serinletici etkisi, şeftalinin yumuşak dokusu, kirazın tatlı-ekşi dengesi ve üzümün ferahlatıcı tadı… Güneşin sımsıcak enerjisiyle birlikte sofralarımıza renk katan taptaze meyvelerin mevsimindeyiz. Yaz meyvelerinin faydalarını maksimum düzeyde alabilmek için ne miktarda ve nasıl yemeniz gerektiğini serinletici tariflerle yazdım.
#MeyveSevilerek tüketilen, soğuk ve sıcak günlerde içi ısıtan, çok pratik Hazırladık. Pestil, bildiğiniz gibi meyvelerin ezilme ve kaynatma aşamalarından sonra elde edilen özlerinden yapılan bir yiyecek. Aslında tam olarak nedir biliyor musunuz? Geleneksel atıştırmalık. Bu atıştırmalıkları da lezzetine doyulmaz bir tatlıya çeviren pestil Yemesi eğlenceli, tadı enfes ve besin değeri yüksek bir atıştırmalık bulmakta zorlanıyorsanız, henüz pestil ile tanışmamışsınız demektir. Farklı meyvelerle hazırlanabilen pestiller, Anadolu’nun birçok yöresinde halen yoğun olarak yapılmaktadır. Meyvelerin lezzetini ve besleyici özelliklerini taşıyan pestillerin kâğıt gibi ince yapısı, yemek alışkanlıklarınıza yenilik katacaktır. Peki, evde pestil nasıl yapılır, nasıl kurutulur? İşte ev yapımı erik pestili, karpuz pestili ve daha pek çok pestil tarifi...
#PestilBir yazının başına oturduğunuzda başlığı belirlerseniz içiniz rahat devam edersiniz. Ama itiraf etmeliyim ki bu kez kolay olmadı. Dengesiz, hiç alışkın olmadığımız yakıcı sıcakların yanı sıra turizm ve restoran sektöründeki derin çelişkileri, fiyat politikalarını anlamak ve anlamlandırmak kolay değil. Ama yine de ben bir süre, en azından yaz bitene dek her şeye pozitif yönleriyle bakıp anlatmaktan yanayım...
#Müge AkgünÖğünlerinizde doyurucu salatalar olsun istiyor ama zeytinyağı-limon-sirkeden daha farklı tatlar arıyorsanız bu yazı sizin için. Avokado, tahin gibi malzemelerden faydalanabilir, sirke bazlı sosları çilek, fesleğenle çeşitlendirebilirsiniz. Şef Altuğ Tezer’den lezzetli bir salata sosu için öneriler ve tarifler aldık...
#Salata