Bu yazın en çok konuşulan konularından biri turizm başkentlerimizden Bodrum oldu; fiyatlarıyla, sahilleriyle, şezlonglarıyla, mekânlarıyla, esnafıyla, ziyaretçileriyle… 1930’larda eşeklerle ulaşım sağlanan bir ‘sürgün’ kasabası nasıl bugünkü mega tatil kenti haline geldi? Kendi ailesi de kentin tarihinin bir parçası olan kadim Bodrum’un genç belediye başkanı Tamer Mandalinci ile buluştuk; ‘Hey gidi Bodrum’ dedik.
#BodrumYılbaşı eşittir parti. <br>Vur patlasın çal oynasın her zaman makbul ama illa çılgın bir parti vermek şart değil. Şıkır şıkır bir kokteyl de olur, uzun bir masanın etrafında ağır bir yemek de... Bu yılbaşı için kaç davet aldınız? Peki kaçını kabul ettiniz? Kararınızı vermiş olsanız bile, memleketin en havalı isimlerini çağırdığımız hayali partimize de bir uğrayın.
Dünkü Posta’dan aynen aktarıyorum;"Mahsun Kırmızıgül’le sevgilisi Bade İşçil bir süre önce tatil için Mısır’a gitmişti. Çift Kızıldeniz’de dalış yaparken dev bir ahtapot Bade’ye saldırdı. Mahsun Kırmızıgül ahtapotun kolları arasında çırpınan sevgilisini kurtarmayı başardı"...
Modada, tasarımda, gastronomide atılan her yenilikçi adım “Vikingler geliyor” başlığıyla süslenir oldu. Bu kez gerçekten geldiler! Şanına yakışır bir gürültüyle televizyona kondular. İrlanda ile Kanada’nın el ele verip History Channel için hazırladığı Vikingler’in izini sürmek için yola çıktık, kendimizi İrlanda’nın Wicklow kasabasında bulduk.
Lale, İstanbul için parkları, caddeleri güzelleştiren herhangi bir çiçek değildir. Bu şehri diğerlerinden farklı kılan bütün ögelerle çok ilişkilidir. Şahsiyetini oluşturan kültürün hikayelerinden biridir. Tarih boyunca siyaseti, mimariyi, şarkıları, şiirleri, resimleri etkilemiştir. Lale, Avrupa’ya 16’ncı yüzyılda Osmanlı’dan gönderildiğinde özellikle Hollanda’da çok rağbet görmüş, adına botanik bahçeleri, akademik kürsüler kurulmuştur. Hatta ‘Lale çılgınlığı’ diye adlandırılan lale borsası felaketlerine neden olmuştur. Baharda İstanbul’un adı lale, mimoza ve erguvandır. Lalenin onuru iade edilmelidir...