Çocuklarını daha iyi olduğunu düşündükleri okullara yazdırmak için harekete geçen veliler adres taşıma yarışına girdi. Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, “Panikle adres değiştiren veliler çocuklarını mağdur edebilir. Veliler birbirlerini etkileyip yanlış uygulamaların peşine düşmesin” uyarısında bulundu.
#ANTALYAMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN TÜRK canlı yayında soruları yanıtladı. Bakan Tekin, eğitimde "öğretmene mülakat" polemiğiyle ilgili, "Şu an yüzde 100 mülakat skoruyla atanıyor öğretmen. Biz yüzde 50-50 yapmak istiyoruz. KPSS yüzde 50, mülakat yüzde 50. 30 büyükşehirde mülakat yapılacak. Mülakatta öğretmen adayına 'bize ders anlatın' diyeceğiz. İletişim becerisi ve sorun çözme becerisini ölçeceğiz. Kul hakkı yemeden, herhangi bir ideolojik bir kayırma yapmadan bunu yapabilmek. Komisyon üyesinin adayla ilgili herhangi bir bilgisi olmayacak. İdeolojik kayırma, asla, kesinlikle olmayacak. Mülakatta hakkaniyetsizlik olmayacak" ifadelerini kullandı.
#Milli Eğitim BakanıBu haftaki Şezlong Sohbetleri’nin konuğu Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras... 1700’lerde Mora Yarımarası’ndan gelen büyük büyük dedelerinin Bodrum’u kuran ilk Osmanlı paşaları olduğunu söylüyor, “6-7 kuşak öncesinden bugüne baktığımda soyağacımızda karşıma çıkan isimler Bodrum’un gelişim sürecinin de bir özeti gibi” diyor.
#1Aşağı Saksonya Türk Veli Dernekleri Federasyonu’nun üyesi olan Lehrte Türk Veliler Birliği, Almanya’ya göçü de konu alan, solistliğini Ayda Kırcı’nın yaptığı ‘Anatolien goes jazz’ grubunun sahne aldığı bir konser etkinliğini gerçekleştirdi.
#Almanya-Lehrte Türk Veliler BirliğiYurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nca yayımlanan Memleketim Dergisi’nin 60’ıncı Yıl Özel Sayısı okurlarıyla buluştu. Türkiye ile Federal Almanya arasında 1961’de imzalanan İş Gücü Anlaşması’nın 60’ıncı yılı kapsamında hazırlanan dergide, Almanya’daki Türk diasporasının zaman içinde geçirdiği ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal dönüşümün yanı sıra Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkilerin Türk diasporası ekseninde dünü ve bugününü inceleyen çalışmalar yer alıyor.
#Almanya-TürkiyeTam 500 sene evvel, 20 Eylül gününde cihan tarihinin ve ateşli silahlar devrinin en önemli mareşallerinden biri Yavuz Sultan Selim Han vefat etti. Babasının öldüğü noktada ölmüştü. Rumeli seferi yolunda... Dünya tarihinde ateşli silahlar döneminin başlangıcında “Yıldırım Seferi” yapan ilk mareşal olduğunu belirtmek abartma sayılmamalıdır.
#YAZARTarih içerisinde İslam dininin içerisinde farklı birçok tasavvufi yorum ortaya çıkmıştır. Özellikle 10.- 13. yüzyıl arasında kurulan tarikatlar ve mezhepler ile bu yorumlar günümüze kadar gelmiştir. 7. sınıflar için tasavvufi yorumları, temel kavramları ve erkanları ile birlikte anlattık.
#7. Sınıf Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Tasavvufi Yorumlar Konu Anlatımıİslam dininin içerisinde zaman içerisinde farklı yorumlar ortaya çıkmıştır. Sevap - günah, ahiret ve ibadetler konusundaki bu farklılıkların farklı birçok sebebi bulunmaktadır. Yorumlar fıkhi ve tasavvufi olmak üzere ikiye ayrılır. 7. sınıflar için din anlayışındaki yorumlar 1 ve 2 konularını maddeler halinde anlattık.
#7. Sınıf Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Din Anlayışındaki Yorumlar 1 Ve 2 Konu AnlatımıDört gün önce, 21 Mart’ta gün ve gece eşitlendi; artık önümüz gittikçe erken ağaran günler ve uzadıkça uzayan akşamüstleri. Sokağa çıkmak, seyahat etmek, keşfedip ilham almak için daha çok vaktimiz, daha müsait bir iklim ama asıl önemlisi yaşam dolu bir doğa ve cıvıl cıvıl insanlar var. Sadece tabiat ve toplum mu? Sinemadan tiyatroya, müzik dünyasından festivallere kadar her şey canlanıyor ve göz alıcı renklere bürünüyor... Peki şunu yoksa bunu mu giymeli, acaba evi nasıl dekore etmeli, önce kimi seyretmeli, nasıl kokteyl içmeli? Bunca alternatif içinden hangisine, nasıl karar vermeli? İşte bunlar da baharın tatlı ikilemleri...
#ViyanaIEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları Genel Müdürü Deniz Akar, "Yılda 100 bin öğrenci Türkiye'den yurtdışına eğitim için çıkarken, şu an 125 bin uluslararası öğrenci Türkiye'deki üniversitelerde eğitim görüyor. Bu rakam, 7 yıl önce yaklaşık 25 bin civarındaydı" dedi.
#ÖĞRENCİCHP’nin İstanbul’da hafta sonu yapılan ilçe kongrelerinde delege katılımları düşük kaldı. CHP İstanbul’un amiral gemisi niteliğinde olan Kadıköy başta olmak üzere birçok ilçede delegelerin yaklaşık yarısıyla kongre yapıldı.
#YazarlaerEğitim sendikaları pazar günü açıklanan yeni liseye geçiş sistemini eleştirdi. Eğitim-Sen, adrese dayalı kayıt sistemin sorunları çözmeyeceğini, artıracağını vurguladı. Yeni sistemle birlikte sınavın kalkmadığı belirtilirken, öğrencilerin imam hatiplere yönlendirileceğinin altı çizildi. Eğitim-İş ise, yeni sistemi ‘Adresin kadar oku’ olarak nitelendirirken, bunun ‘Kavimler Göçü’ gibi ‘öğrenci göçü’ne neden olacağını belirtti.
#OKULTÜRKİYE Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, toplumu ikiye bölecek dini ve resmi nikah üzerinden ayrışma ve kadınlara medeni hakların tartışmaya açılmasını kınıyor. Hukuki gerekçelerle tepki gösterirken “medeni haklara tırpan bir güvence eksikliğidir” diyor.
#Yalçın BayerNil Karaibrahimgil’in dünyası, oğlu Aziz Arif’ten sonra değişti. Öyle ki, onu gönderecek kadar içine sinen bir yer bulamayınca, şarkısında olduğu gibi bütün kızlar toplanıp bir yuva açmaya karar verdiler. Farklı bir sistemle kollarını sıvayan Nil’in yuvasının inşaatına girdik, hayalindeki okulun izlerini sürdük.
#Nil KaraibrahimgilHürriyet Ankara’nın kent ile üniversiteyi bir araya getiren “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 12’nci durağı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi. Ulus’ta tahsis edilen binalara müzeler planladıklarını söyleyen Rektör Mehmet Barca, “Yapmak istediğimiz cumhuriyetin kurulduğu bu mekanlarda ne yaşanmışsa onları genç kuşaklara bir takım sembollerle aktarmak” dedi.
#AnkademiHürriyet Ankara’nın, kent ile üniversiteyi buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 6’ncı oturumu, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde (AYBÜ) gerçekleşti. Üniversite kampüsünün, kente örnek olabilecek projelerinde de bahseden Rektör Metin Doğan, “İnsanların yürüyeceği bölgeye araç trafiğini sokmadık. Üniversite inşasında önce bina mimarisini seçtik sonra yerleşim planını yaptık” dedi.
#AnkademiGELECEK nesillere daha iyi bir dünya bırakma hedefiyle kurulan Young Guru Academy’nin (YGA) bilimi sevdirmeyi amaçlayan, ’Anadolu’ya Bilim Göçü’ projesi ilk kez, pilot şehir olarak seçilen Trabzon’un Tonya ilçesinde tanıtıldı. Projeyle ilgili konuşan TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, "Dünyanın her bir köşesinde varız. Ama bütün oralarda kazandıklarımız, bizim en önemli unsurumuz sosyal projelere vakit ve nakit ayırmamızdan geçiyor. Biz de bunu yapıyoruz" dedi.
#YGA47 YAŞINDA alkol ve sigara kullanmayan, sağlığına dikkat eden, düzenli olarak check-up yaptırtan, sporcu üst düzey yönetici, geçirdiği ani kalp krizi sonucu hayatını kaybedince, herkese standart olarak uygulanan check-up sisteminin sorgulanması gerektiğini kavradım.
#HürriyetUruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica, kitabının tanıtım toplantısında, “Parayı çok sevenlerin sanayi ve ticaretle ilgilenmesini ve bunun vergisini ödemeleri gerektiğini düşünüyorum. Siyaset para biriktirmek için değildir. Halka hizmet ederek kendini mutlu hissetmek içindir. Basit olmaktır ve halk gibi olmaktır, sıradan bir vatandaş gibi olmaktır" dedi.
#Mujica