Varis hastalığı genellikle 50 yaş ve üzeri kişilerde görülür. Ülkemizde görülme sıklığı ise her iki kişiden biridir. Özellikle yaz mevsiminde havaların ısınmayla beraber ağrı şikayetleri artmaya başlar. Peki yaz ayları varis tedavisi için uygun mudur? Yaz aylarının gelmesiyle artan varis sorunları ile ilgili merak edilenleri Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Dr. Sinem Yiğit Uğur sizler için yanıtladı.
#VarisHer yaşta ve cinsiyette görülebildiği gibi yüksek oranda kadınların yaşadığı varis ile ilgili açıklamalarda bulunan Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanı Op. Dr. Sıdıka Altop, sigara tüketiminin varise davetiye çıkardığına dikkat çekerek, “Gebelik, kilo alımı, hareketsizlik ve sigara tüketimi varis oluşumunu artırıyor” dedi.
#VarisBavula konulup kargoya gönderilen ilaçlar yolcuların büyük sorunu. Hele de gidilen yerde bavulun uçaktan çıkmaması, kaybolması, günlerce gelmemesi gibi durumlar sürekli ilaç kullanan yolcuları perişan ediyor. İlaçlarınızı asla bavula koymayın. Yanınıza alın ve mutlaka yedekleri olsun. Birçok ülkede eczaneye gidip kolayca ilaç alamazsınız.
#Boeing 737MAXÖzel Akut Kalp Damar Hastanesi’nden Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Tevfik Güneş, bacaklarda oluşabilecek ani ağrı ve şişliklerin ‘tromboflebit’ (bir kan pıhtısının neden olduğu bir bacak damarının iltihaplanması) olabileceğini belirterek, bu durum tedavi edilmezse akciğer damarlarında pıhtılaşmaya neden olabileceğinden hızlı bir şekilde hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Yüzeysel tromboflebitin, genellikle varisli damarlar ile ilişkili olan yüzeysel damarların iltihaplanması durumu olduğunu söyleyen Güneş, “Bu durumun komplikasyon riski azdır ancak derin damarlarda kan pıhtılarına neden olan daha ciddi bir sorun olan derin tromboflebite yol açabileceğinden gözardı edilmemelidir. Pıhtı bir pulmoner arteri tıkarsa bu tıkanıklık kalp ve akciğerler için ciddi sonuçlar doğurur ve hatta ölüme neden olabilir” dedi.
#1Varis, insanın hayat kalitesini bozan, ihmal edilmemesi gereken bir hastalık. Toplumda çoğu kişi varisin tedavisi olmadığını düşünür. Tedavi olsa da tamamen kurtulamayacağı kanısında. Tedavi olup kurtulsa da varislerin tekrarlayacağı konusunda endişeli. Ve bu sebeplerden dolayı tedavi arayışına girmiyor. Bu sebeplerle “varis” toplumda en sık ihmal edilen hastalıkların başında gelir, hem de 60 yaş sonrası insanların yarısı bu hastalıktan dertliyken...
#Op. Dr. Arzu ERCANBaş dönmesi oldukça yaygın ve çoğu zaman endişelenmeye gerek olmayan bir durum. Ama bazen çok ciddi hastalıkların habercisi de olabiliyor. Peki hangi baş dönmelerini ciddiye almalıyız? Tehlikeli baş dönmelerinin diğerlerinden farkı ne?
#SağlıkHamilelik süresinde annelerin çeşitli ağrıları olabilir. Özellikle de vücuttaki bu ağrıların nedenleri farklılık gösterebilir. Hamilelik süresinde bacak ağrısı da çok fazla görülür. Hamilelikte bacak ağrısı neden olur, nasıl ve ne zaman geçer? Gebelikte bacak ağrısına iyi gelen egzersizler nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
YAZ mevsiminde de varis tedavisinin başarıyla yapılabileceğini söyleyen Özel Akut Kalp Damar Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Engin Tulukoğlu, yaz aylarının yaklaşması ve havaların ısınmasıyla bacaklarımızdaki varislerin daha fazla yük oluşturduğunu söyledi. Özellikle iç varislerin neden olduğu bacak yaralarının (varis ülseri) yaz aylarında daha sık oluştuğunu bildiren Tulukoğlu, “Bu tedaviler sonrasında kullanılması gerekli olan varis çorapları, artık çok daha ince. Böylece rahatlıkla kullanabilmektedir. Bu nedenle bu tür iç varis problemleri olanların yaz aylarında da rahatlıkla tedavi olabilir” dedi.
#1DVT (derin ven trombozu), damarda, genellikle bacakta oluşan bir kan pıhtısıdır. Ven trombozu müdahale edilmediğinde tehlikeli olabilir. Bu nedenle belirtileri takip edip en kısa sürede uzmana danışmak ayrıca önem taşıt. Peki ven trombozu nedir, belirtileri nelerdir? İşte ven trombozu tedavisi ve detaylı bilgiler….
#Ven TrombozuHamile olduğunu bilmiyordum. Röportaj için aradım, doğuma 12 saat kalmasına rağmen “olur” dedi. Müzisyen Aylin Aslım, “Dreamer” gibi ABD listelerinde 1 numaraya oturan şarkılar, albümler, konserlerden sonra Kaş’a yerleşti. Evlenip hayatının yeni bir dönemine geçti. Hamilelik için “kaza kurşunu” diyor. Şimdi oğul sahibi bir lohusa, ikisi de gayet sağlıklı. Allah analı-babalı büyütsün...
#Aylin AslımHamile olduğunu bilmiyordum. Röportaj için aradım, doğuma 12 saat kalmasına rağmen “olur” dedi. Müzisyen Aylin Aslım, “Dreamer” gibi ABD listelerinde 1 numaraya oturan şarkılar, albümler, konserlerden sonra Kaş’a yerleşti. Evlenip hayatının yeni bir dönemine geçti. Hamilelik için “kaza kurşunu” diyor. Şimdi oğul sahibi bir lohusa, ikisi de gayet sağlıklı. Allah analı-babalı büyütsün...
#Aylin AslımGebelik dönemi, anne adaylarının fizyolojik ve psikolojik olarak değişimler yaşadığı hassas bir dönemdir. Peki gebeler bu dönemi nasıl fırsata çevirebilir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meriç Çağrı Ağır konuyla ilgili öneriler ve bilgiler verdi.
#HamilelikHuzursuz bacak sendromunun, genetik kökenli olarak ve bazı hastalıklar nedeniyle ortaya çıkabileceğini belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır konu hakkında açıklamalarda bulundu.
#Huzursuz Bacak SendromuKaval kemiği, bacaklarımızın diz altında bulunan iki kemikten biridir. İri ve dayanıklı olarak bilinen bu kemiklerin deforme olması durumunda şiddetli ağrı ve hareket güçlüğü hissedilebilmektedir. Peki, kaval kemiği nedir? Kaval kemiği ağrısı ve kırığı nasıl olur? Kaval kemiği kırığı tedavisi nedir? İşte tüm soruların detaylı cevaplarını derledik.
#Kaval Kemiği KırığıOtururken, bazılarımız daha şık ve etkili görünmek için bazılarımız ise daha rahat olduğunu düşündükleri için bacak bacak üstüne atmayı tercih ederler. Bu tarz oturmanın sağlık ile ilişkisinin olup olmadığı yönünde görüşler aralıklı olarak bildirilir. Bacak bacak üstünde iken özellikle damarların bası altında kalması, damar sağlığı açısından endişe verici olabilir. Peki, bunun gerçekle ilgisi nedir? Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Murat Aksoy konuya açıklık getirdi.
#DamarKadınlarda karnın alt kısmındaki toplardamarların bir hastalığı olan Pelvik Konjesyon Sendromu (PKS) toplumda sık karşılaşılan bir hastalık. Nedeni bulunamayan ve uzun süre (6 aydan fazla) kasık, alt karın ağrısı yaşayan kadınların üçte birinde tek başına veya diğer hastalıklarla birlikte PKS bulunuyor.
#Elvik Konjesyon Sendromu