Fotoğraftaki yerin adı Kapıkırı Adası. Herakleia Antik Kenti’nin sınırlarındaki adanın dış surlarında Meryem Ana’ya adanan 13’üncü yüzyıl yapımı bir kilise ve iki de küçük şapel var. Adanın bir başka özellliğiyse Helenistik çağda anakaraya bağlı bir savunma hisarına sahip olması. Bu antikçağ evresinin günümüze kalan kısmı, duvar ve kesme taş kalıntıları sayesinde yer yer görülebiliyor.
#HürriyetHinduların ibadet şehri olarak da bilinen Varanasi, ölü yakma törenlerine ev sahipliği yapıyor. Ayrıca burada yaşayan Sadhular, Tanrıların temsilcileri olduklarına inandıkları için Hindular tarafından saygı görüyor. Toplumdan kutsamalar ve dualar karşılığında yiyecek alıyorlar.
#HindistanTürkiye’nin Mumbai Başkonsolosu Tolga Kaya’nın eşi Pınar Erguvan Kaya, dünyanın en renkli ülkelerinden biri olan Hindistan’da iki ülke ilişkileri için adeta kültür elçisi gibi çalışıyor. Orada yerli bir markanın gönüllü marka elçisi olan Kaya, Dünyanın en büyük şehirlerinden biri olan Mumbai’nin renkli hayatını, Hint modası ve kültürünü anlattı.
#ANKARADünya'nın en yoğun nüfusuna sahip olan Hindistan Asya kıtasında yer alan bir ülkedir. Özellikle yazılımın geliştiği şehir olarak bilinen Hindistan her yıl eğitim için giden öğrenciler vardır. Hindistan pek çok şehri ile Dünya'da ki ünlü şehirlere sahip ülkelerden biridir. Hindistan'ı ziyaret etmek isteyen kişiler ise çeşitli platformlar aracılığı ile ülke hakkında bilgi edinmektedirler. Peki, Hindistan'ın şehirleri neler? Hindistan başkenti, nüfusu, yüzölçümü ve telefon kodu bilgileri nedir? İşte Hindistan ülkesine dair detaylı bilgiler.
#Hindistan'ın Şehirleri Neler?‘Tac Mahal’ isimli şarkısına klip çekmek için Hindistan’a giden Buray, bir haftalık seyahatini ve başından geçen maceraları anlattı: “Tac Mahal’in benim için anlamı çok derin. Aşkın insana neler yaptıracağının en bonkör örneği olarak düşünebilirsiniz. Sadece Tac Mahal değil, belgesellerde gördüğüm Ganj Nehri ve tapınaklar şehri Varanasi’yi de işin içine kattık. Adeta zamansız, sihirli bir şehrin dokusu da klibimize ayrı bir boyut kattı.”
#Buray‘Tac Mahal’ isimli şarkısına klip çekmek için Hindistan’a giden Buray, bir haftalık seyahatini ve başından geçen maceraları anlattı: “Tac Mahal’in benim için anlamı çok derin. Aşkın insana neler yaptıracağının en bonkör örneği olarak düşünebilirsiniz. Sadece Tac Mahal değil, belgesellerde gördüğüm Ganj Nehri ve tapınaklar şehri Varanasi’yi de işin içine kattık. Adeta zamansız, sihirli bir şehrin dokusu da klibimize ayrı bir boyut kattı.”
#BurayHindistan'ın en kutsal şehri olarak bilinen Varanasi, aynı zamanda dünyanın en eski yerleşim yerlerinden. Hinduların ibadet şehri olarak da bilinen Varanasi, ölü yakma törenlerine ev sahipliği yapıyor. Ayrıca burada yaşayan Sadhular, Tanrıların temsilcileri olduklarına inandıkları için Hindular tarafından saygı görüyor. Toplumdan kutsamalar ve dualar karşılığında yiyecek alıyorlar. İşte size Varanasi ve ilginç yaşamalarıyla Sadhular hakkında sıra dışı bilgiler…
#HindistanGEÇEN haftanın beni en çok sarsan olayı, Dilan’ın ölümüydü. Trafik cinayetine kurban gidişi... Kaza-maza değil yani bu, basbayağı cinayet! Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun yeğeni Dilan. Sırt çantası, kitapları, annesinin siparişi iki kilo domatesle eve giderken, Ankara Oran’da, Turan Güneş Bulvarı’nda, tam da yaya geçidinin üzerinde, trafik magandasının biri, “O geçmeden ben geçerim!” diyor, yavaşlamak yerine gaza basıyor...
#YazarlarÜnlü sanatçı Ayhan Sicimoğlu ve Burcu Esmersoy, Bilkent Center’da düzenlenen söyleşide bir araya geldi. Son dönemde sunduğu seyahat programıyla dikkat çeken Esmersoy, ülke ülke dolaşarak farklı kültürleri tanıtan Ayhan Sicimoğlu ile birlikte bir gezi projesi yapma hayali olduğunu söyledi.
#Dünya AvucunuzdaKanal D’nin sevilen programı “Ayhan Sicimoğlu ile Renkler”, bugün yayınlanacak bölümünde Adriyatik kıyıları boyunca uzanan Puglia’yı ekrana taşıyacak. Yıllardır ülkeleri mutfağından kültürüne farklı yönleriyle tanıtmaya devam eden Sicimoğlu, bu maceranın “merak” dürtüsüyle başladığını söylüyor.
#Ayhan Sicimoğlu İle RenklerHindistan dünyanın en kalabalık, renkli görünümlü olduğu kadar bir o kadar da en sakin ülkelerinden. Yani, hem büyük bir kargaşa hem de kavga gürültüsüz bir yaşam birlikte olur mu, oluyor! Bu ülke insanlarının önceden sinirleri alınmış ve nasılsa her şeye eğlence penceresinden bakıyorlar. Bunun nedenleri olmalı. Bizler gibi gergin toplumlara bir şeyler öğretebilirler belki. Merak edilen sırlarını öğrenmek lazım diye yollara çıktık.
#HindistanRenklerin festivali anlamına da gelen ve geleneksel olarak Hindistan'da her yıl kutlanan 'Holi Festivali', Hindistan'ın yanı sıra pek çok ülkede de kutlanıyor. Hint kültürünün en büyük dini bayramı olan Holi Festivali, İstanbul'da 2016'da orijinal konseptiyle ilk kez gerçekleştirilmişti. Peki, Holi Festivali ne zaman? 2019 Holi Festivali tarihi belli oldu mu?
#Holi Festivali Ne Zaman?Kuzey Hindistan, kafamızdaki tipik Hindistan’dan çok farklı bir coğrafya… Kuzeybatısında Keşmir Bölgesi, yemyeşil tepeleri, akarsuları ve ormanlarıyla Karadeniz’in yaylalarını andırıyor. Kuzeydoğusundaki Ladakh Bölgesi ise 6 bin metreye varan sarp dağları ve kurak doğasıyla size dünyanın en yüksek coğrafyasında olduğunuzu hatırlatıyor. Burada izole hayat süren insanların evlerine konuk olduk, dünyanın en yüksek motorlu araç geçişinden geçtik, hatta Dalai Lama’nın yaz adresi Ladakh’da tapınakların arasında kaybolduk...
#Kuzey HindistanÇok sevdiği karısı doğum yaparken öldükten sonra onun son isteğini yerine getirmek üzere Tac Mahal’i yaptıran Şah Cihan’ın ömrünün son yıllarını Agra Kalesi’nde hapis yatarak geçiriyor. İşin daha da ilginci Şah Cihan’ı hapse attıran kişi doğarken annesinin ölümüne neden olan oğlu!
#Hindistan Gezi YazısıAşk insana en fazla ne yaptırabilir derseniz cevabı Tac Mahal olabilir! Tac Mahal’i gördüğünüzde buranın neden Dünya’nın yedi harikasından biri seçildiğini çok iyi anlayacaksınız. O kadar ihtişamlı o kadar büyülü ki Dünya’nın en güzel anıtı olarak kabul edilmesine şaşırmamak lazım. İşte ‘Sarayların Tacı’ Tac Mahal...
#Tac Mahal