Uzun zamandır satışı gündemde olan dünyaca ünlü giyim markası Vakko'nun, satışı ile ilgili görüşmelerin hız kazandığı öğrenildi. Edilinilen bilgiye göre, hisselerin tamamı veya azınlık hisse satışı ile ilgili olarak potansiyel yatırımcılarla şirket bilgileri paylaşılmaya başlandı.
#Son Dakikaİletişim Fakültesi mezunu olan Fulya Gündoğdu 2014 yılında iş hayatına atıldı. İki çocuğunu büyüttükten sonra Portekizli kağıt havlu markası Renova’yı Türkiye’ye getirdi. Ancak aklında hep başka bir iş vardı. Çocukluğundan beri koku konusunda hassastı. Hem kendisinin hem de oğlunun alerjik bünyeye sahip olması da Fulya Gündoğdu’yu araştırmalar yapmaya, hep doğalı bulmaya yöneltti. Ve Fuyla Gündoğdu ilk önce kendisi ve evi için ürettiği kokulardan yola çıkarak bir marka yarattı. 8 aylık markası Fiolas daha şimdiden birçok marka, otel, restoran ve ofis için özel koku üretiyor. Fulya Gündoğdu ilham verici öyküsünü anlattı.
#KokuSultanhamam’da o dönemin en başarılı kumaş mağazası Suraski’dir... Mağaza Musevi iki kardeşe aittir. Abdullah Kiğılı her sabah saat 08.00’de onların dükkânının önüne gelir ve beklemeye başlar. Kardeşlerden biri saat 10.00’a doğru dükkândan çıkar. Kiğılı da onu takip edip gittiği her yeri defterine yazar...
#Ertuğrul Özkökİstanbul’da 1986’dan itibaren Jokey Kulübü, Akfil, Zeytinburnu ve Merter’deki fabrikalara ‘personel taşıması’ yaparak büyüyen, müşterileri arasında Vakko, Eczacıbaşı, Koç Grubu gibi seçkin kuruluşlar bulunan City Turizm, Emirates ile Dubai’de ‘okul ve personel taşıma sistemi kurmak için’ masaya oturdu.
Yalçın Gökçebağ’ı farklı kılan, fırça vuruşu. Fırçayı tuvale sürmüyor, küçük darbelerle noktasal izler bırakıyor ve sonuçta minyatürü çağrıştıran tablolar çıkıyor ortaya. Renklerindeki sevecen çığlık, Anadolu kırsalına tepeden ve mutlu bir gözle bakmasından kaynaklanıyor. O resimlerin ardında da bir zamanlar sahnelerde bağlama çalan, TRT’de kameramanlık yapan köy enstitüsü mezunu bir resim öğretmeni var
Porselen, 11 asır önce Çin’de doğdu. Porselen kelimesi, "deniz kabukları" ya da "incinin yaratıcısı" anlamına geliyordu. İpekle birlikte geldi Avrupa’ya. Bu iki tılsımlı nesne Batılıların başını döndürdü. Marko Polo, içinde ışıklar ve renkler gezinen porseleni alıp Avrupa’ya getirdiğinde yer yerinden oynadı. Önce saray ve şato ahalisi tarafından kapışıldı. Uzakdoğu’dan Avrupa’ya nakliyat artınca biraz daha ucuzladı.