uykusuzluk nedenleri haberleri sayfasında uykusuzluk nedenleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 343 uykusuzluk nedenleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İş ve sosyal yaşam arasında denge kurmak, iyi bir gece uykusunun feda edilmesi anlamına gelebiliyor. Uyku eksikliği ise biraz yorgun hissetmenin ötesinde, geniş kapsamlı ve ciddi sağlık sorunlarını da tetikleyebiliyor. Peki yeterince uyumadığınızı gösteren işaretler neler? Uzmanlarla konuştuk…
#SağlıkGün içinde uyanık kalmak için kafein gibi uyarıcı maddelerin tüketimi uykusuzluk problemini körüklüyor. Öte yandan, uyku ilaçları bilinçsizce kullanıldığında kronik uyku ve psikolojik bozukluklarından ölüme kadar giden ciddi tehlikelere yol açıyor. Daha çok uyanık kalmak için daha çok kahve tüketildiğini belirten Prof. Dr. M. Emin Akkoyunlu, sağlıklı uykunun önemini anlattı.
#UykusuzlukEminiz ki herkes günde en az 7 saat uyumak gerektiğini duymuştur. 7 saat, uyumamız gereken sürenin aslında minimumu. Genç erişkinlerin mümkünse 8 saat, ergen ve çocukların ise en az 10 saat uyuması gerekiyor. Kaliteli ve sağlıklı bir uyku için bazı şartların hazır olması gerekiyor. İşte kaliteli bir uyku için 12 öneri...
#Kaliteli Uyku İçin Ne YapmalıUykusuzluk herkesin zaman zaman yaşadığı, ancak sık tekrarladığında kişinin hayat kalitesini önemli ölçüde bozabilen bir durumdur. Toplumun %10-30’unu etkileyebilmektedir. Uykusuzluk ancak sık olarak tekrarladığında ve yaşam kalitesini etkilediğinde bir hastalık olarak kabul edilmektedir.
#Huzursuz Bacak Sendromuİş ve sosyal yaşam arasında denge kurmak, iyi bir gece uykusunun feda edilmesi anlamına gelebiliyor. Uyku eksikliği ise biraz yorgun hissetmenin ötesinde, geniş kapsamlı ve ciddi sağlık sorunlarını da tetikleyebiliyor. Peki yeterince uyumadığınızı gösteren işaretler neler? Uzmanlarla konuştuk…
#Sağlıkİnsanların en çok sevdiği şeylerden birisi uyumak olarak bilinmektedir Uyumanın insan hayatındaki yeri oldukça büyüktür ve değerlidir. Günün yorgunluğunu atmanın en kolay yolu iyi bir uykudur. Sürekli uyku hali ve halsizlik neden olur? Gündüzleri gözlerde sürekli uyku hali neyin belirtisi? Sürekli uyku hali ve halsizlik hakkında tüm detayları derledik.
Uykusuzluk insanların her yaşta şikayetçi olduğu rahatsızlıklardan bir tanesidir. Gerek okul hayatını gerek iş hayatını önemli ölçüde etkileyen uykusuzluk mutlaka tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Uykusuzluk nedenleri pek çok nedene bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Kişinin gündelik yaşam kalitesini de önemli ölçüde düşürmektedir. Uykusuzluğa iyi gelen doğal tedavi seçenekleri bulunmaktadır. Peki uykusuzluğa ne iyi gelir? Uykusuzluk nasıl geçer? Uykusuzluğun nedenleri nelerdir? Uykusuzluk tedavisi nasıl olur? İşte uykusuzluğa iyi gelen tüm detaylar.
#Uykusuzluğa Ne İyi Gelir Ve Nasıl Geçer?Gün içinde uyanık kalmak için kafein gibi uyarıcı maddelerin tüketimi uykusuzluk problemini körüklüyor. Öte yandan, uyku ilaçları bilinçsizce kullanıldığında kronik uyku ve psikolojik bozukluklarından ölüme kadar giden ciddi tehlikelere yol açıyor. Daha çok uyanık kalmak için daha çok kahve tüketildiğini belirten Prof. Dr. M. Emin Akkoyunlu, sağlıklı uykunun önemini anlattı.
#UykusuzlukUykusuzluğun kalp sağlını kötü etkilediğine vurgu yapan Kardiyoloji Bölümü'nden Uzm. Dr. Kemal Kunovac “Uyku sırasında tüm iç organlarımız tamirden geçer. Uykusuzluk kalp krizi riskini yüzde 13 arttırır. Yetişkin bir insan günde en az 6 saat uyumalıdır. Uyku özellikle beyindeki zararlı kimyasalların temizlenmesi için fırsat yaratır” dedi.
#Uykunun FaydalarıEminiz ki herkes günde en az 7 saat uyumak gerektiğini duymuştur. 7 saat, uyumamız gereken sürenin aslında minimumu. Genç erişkinlerin mümkünse 8 saat, ergen ve çocukların ise en az 10 saat uyuması gerekiyor. Kaliteli ve sağlıklı bir uyku için bazı şartların hazır olması gerekiyor. İşte kaliteli bir uyku için 12 öneri...
#Kaliteli Uyku İçin Ne YapmalıUykusuzluk herkesin zaman zaman yaşadığı, ancak sık tekrarladığında kişinin hayat kalitesini önemli ölçüde bozabilen bir durumdur. Toplumun %10-30’unu etkileyebilmektedir. Uykusuzluk ancak sık olarak tekrarladığında ve yaşam kalitesini etkilediğinde bir hastalık olarak kabul edilmektedir.
#Huzursuz Bacak SendromuBugün Dünya Prematüre Günü. Doğum 37’nci haftadan önce olursa bebekler ‘prematüre’ olarak dünyaya geliyor. Dünyada her 10 bebekten biri prematüre. Türkiye’de ise bu oran yüzde 12.9. Sağlık Bakanlığı özellikle riskli gebeliklerin dikkatle izlenmesi gerektiğini vurguluyor.
#Dünya Prematüre GünüBir milyonu aşkın öğrencinin katılacağı LGS ve 3 milyondan fazla adayın başvurduğu YKS için sayılı günler kaldı. Tarihler yaklaştıkça adaylarda stres de artmaya başladı. Eğitim uzmanı Dr. Esra Gül Koçyiğit, hem adaylara hem de ebeveynlere sınav kaygısıyla baş etmeleri için önemli tüyolar verdi...
#LGSİklim değişikliği nedeniyle Akdeniz Bölgesi’nde yaşanan tropik gecelerin sayısında belirgin bir artış yaşanıyor. 1950 ile 2022 yılları arasındaki süreci değerlendiren yeni bir çalışmaya göre, bölgede 20 dereceyi aşan tropik gecelerin ortalama sayısı yüzde 93 arttı. Ayrıca tropik sıcaklıkların süresi de uzadı. Başlangıç tarihleri erkene, bitiş tarihleri ise daha geçe kaydı. Peki neden Marmara veya Ege değil de Akdeniz’de tropik geceler artıyor? Bu durum hayatımızı nasıl etkileyebilir? Artık Akdeniz’de daha farklı hava olayları görebilir miyiz? Çalışmayı yürüten Doç. Dr. Doğukan Doğu Yavaşlı, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#İklim DeğişikliğiKendini yorgun hisseden de alıyor, kilo vermek isteyen de… Migren, depresyon, uykusuzluk sorunu yaşayanlar da çareyi magnezyumda arıyor. Peki bu şekilde kontrolsüzce kullanımın yan etkileri var mı? Yeterli magnezyumu takviyeler yerine gıdalardan alabilir miyiz? 11 soruda magnezyum takviyeleri...
#Gıda TakviyeleriÇağımızın en büyük sorunlarından biri uykusuzluk… Kimileri yastığa başını koyar koymaz uyuyan şanslılardan olsa da pek çok insan uykuya dalmakta zorlanıyor. Özellikle akşam yemeğinden sonra televizyon izlerken koltukta uyuyakalmak çok tatlı gelirken, kanepeden yatağa gidildiğinde uykuya devam etmek işkenceye dönüşebiliyor. Peki neden kanepede saniyeler içinde uyuyakalırken yatakta uyumakta zorlanıyoruz? Uzmanlarla konuştuk...
#Sağlık