Balık özellikle kış aylarında sofralarımızın olmazsa olmaz lezzetlerinden. Ancak balığı lezzetli tüketmek için doğru pişirme tekniklerine ve mevsimine göre balık seçimine büyük dikkat göstermek gerekiyor. Eğer siz de balığın zamanlamasına dikkat edenlerdenseniz, ocak ayında yemeniz gereken balıkları ve pişirme tekniklerini aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun...
#Balık ÇeşitleriUskumru dolması oldukça lezzetli bir o kadar da meşakkatli bir lezzet. Dolmasından buğulamasına çeşit çeşit lezzetler sunan uskumrunun dolması da sofralarınızın vazgeçilmezlerinden olacak. Peki, uskumru dolması nasıl yapılır, uskumru kemiği nasıl çıkarılır?İşte, adım adım uskumru dolması tarifi…
#Uskumru Dolması Nasıl YapılırUskumru özellikle sokaklardaki balık ekmek tezgahlarında en sık karşımıza çıkan balıklardan biridir. Ancak evde taze uskumru temizlenmesi ve pişirilmesi bazı incelikler gerektirir. Peki, taze uskumru nasıl temizlenir, nasıl pişirilir? İşte, uskumru temizlemenin ve pişirmenin püf noktaları...
#UskumruÖnceki hafta sonu bir koşu Selanik’e gittim geldim. Tabii ki bol bol yedim içtim. Etraftaki görüntüler o kadar tanıdıktı ki, sınır geçtiğime inanamadım. Bildik mezeleri yerken kendimi İzmir’in Kordonu’nda zannettim. Onun için Selanik’e İzmir’in küçük kardeşi dedim. Ayrıca Atina’yı ayağa kaldıran ekonomik krizin bu kente gelmediğini görüp şaşırdım.
İstanbul’un en yeni oteli Ramada Plaza’nın yerinde eskiden ne olduğunu hatırlıyor musunuz? Bazıları hamam diyecek, kimisi Tan Sineması’nı, kimisi Tunç Kafeterya’yı hatırlayacak, daha eskiler İstanbul’un ilk kafelerinden High Life’ı anacak. Peki Pancaldi kır bahçesini hatırlayan var mı? 1930’larda Giovanni Batista Pancaldi tarafından açılan ve semte adını veren Pancaldi kır bahçesi, bugün hálá yaşıyor.