O Yeşilçam'ın siyah- beyaz dönemine damgasını vuran yıldızlardan biriydi. Gösterişli fiziği, kabarık saçları, kendinden emin duruşu ile onlarca filmde rol aldı. Öyle ki kimi zaman bir günde üç tane filmin setinde çalıştığı bile oldu. dı.
#YeşilçamHollywood’un en ünlü çiftlerinden birinin kızı olarak adım attığı oyunculuk kariyerinde kendi ayakları üzerinde durarak ismini en büyük yıldızlarla yan yana yazdırmayı başarmıştı. Üç çocuklu bir anne olduğundan beri kariyerini geri plana atıp kendini ailesine adamayı tercih etti.
#Kate HudsonKışın en güzel günlerini değerlendirmek için çıktığım yolculuk beni yüksek zirvelerle çevrili daracık bir vadiye kurulu Gümüşhane’ye kadar götürdü. Dağlara hayran biri olarak gördüğüm manzaralar, yıllardır ertelediğim bu ziyaret için adeta beni utandırmak istercesine gittikçe güzelleşiyordu. Değerli madenleriyle bir zamanlar hazineler dolduran Gümüşhane’nin asıl zenginliğinin doğasında, tarihinde ve kültüründe yattığını gördüm.
#SeyahatÖnlemler alarak geçireceğimiz ama kısıtlamaların olmadığı ilk ‘pandemili’ yılbaşı için sayılı günler kaldı. Biz de 2021’e veda edip 2022’ye başka bir şehirde “Merhaba” demek isteyenler için jürimize “Yeni yılı nerede karşılayalım” diye sorduk, ülkemizdeki birbirinden güzel 10 adresi listeledik. İsteyene sessiz sakin, isteyene partili, eğlenceli seçeneklerimiz var. Önerilen şehirlere ya da kasabalara giderseniz ‘nerede, ne yiyebiliriz’ tavsiyelerini de EBRU ERKE yazdı.
#Yeni Yıl AdresleriTürkiye’de kış denince akla gelen ilk gezi macerası Turistik Doğu Ekspresi ile Kars’a yolculuk oluyor. Şu sıralar pandemiden dolayı ne yazık ki seferler başlamadı. Kısıtlamalar bitip normalleşme aşamasına dönünce ve seferler başlayınca yine herkesin gözdesi olacağı kesin. Peki Turistik Doğu Ekspresi nasıl bir deneyim sunuyor? Hangi şehirlere uğruyor, nereleri gezdiriyor? İşte Turistik Doğu Ekspresi ile ilgili tüm detaylar…
#Turistlik Doğu EkspresiKayseri denince herkesin aklına önce pastırma ardından da mantı üşüşür. İkisi de vazgeçemeyeceğim sevgilidir. Onların damağımla cilveleşmesi çok keyif verir bana. Yaşamımı lezzetlendirir. Ama Kayseri mutfağını, bu iki yiyecekle sınırlamak büyük bir haksızlık! Öylesine lezzetli yemekler var ki, insanın aklı başından uçup gidiyor. Geçen hafta Kayseri’ye gidip bu zengin mutfakla hasret giderdim.
#YemekSon aylarda birkaç kez Kayseri’ye gitme şansım oldu, bu kez de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bu kentteydim. Kayseri girişimci ruhu, Erciyes’i, pastırma ve mantısıyla zaten bir marka şehir. Ama bu kez tanıştığım yeni kuşak girişimciler ve ortaya çıkardıkları ürünlerin kalitesi beni çok etkiledi...
#Müge AkgünÜnlü bir söz var: “Kars’ı görmek istiyorsan, Kars’a gitmelisin.” Çünkü bu şehir yol üzerinde değil, memleketin en doğu ucunda yer alır. ‘Geçerken uğrama’ durumu olmaz. Bavulu toplar sadece Kars’a gidersiniz. Ama ben bu söze bir ekleme yapmak istiyorum: “Kars’ı görmek istiyorsan, bir kere gitmek yetmez; bir yazın gitmelisin, bir de kışın...”
#YazBugün Şenkaya ilçesine bağlı olan Gaziler, tarih boyunca Bardız adıyla bilindi. 20’nci yüzyıla kadar Rumlar, Yahudiler, Ermeniler, Çerkezler, Gürcüler, Oğuz Türkleri bir arada yaşardı. Nüfusu 30 bine yaklaşmıştı. Enver Paşa’nın Sarıkamış Harekatı emrini vermek üzere geldiği günlerde şansı döndü. Benzersiz florasıyla 1950’lere kadar İstanbul’un en büyük bal tedariksiçisi olan Bardız bugün kaderine terk edilmiş.
Gazeteci yazar Aynur Tartan, yeni kitabı ‘Bak Mutfakta Barış Var!’da Anadolu’nun bin bir lezzetini dostlarının tarifleriyle harmanladı. Kitap, hepimizi barış üzerine bir kez daha düşünmeye, ağzımızın tadını bozmadan, barışın sofrasında yaşamaya davet ediyor.
Kars’ın Sarıkamış Kayak Merkezi’ne kar bu yıl 1,5 ay erken geldi. Pistler kasımda doldu, kayak merkezi hizmete açıldı. Geçen hafta 120 santimetreye ulaşan kar kalınlığıyla Sarıkamış, Türkiye’deki kayak merkezlerinin kar şampiyonuydu. Düzenlenen Karanlıkdere parkuruyla birlikte pistlerin toplam sayısı dokuza, uzunluğu 25 kilometreye ulaştı. Otel fiyatlarında geçen yıla oranla önemli bir artış görülmezken, sömestre rezarvasyonları hızla doluyor.
Coğrafi koşullar, iklim şartları hayli zor Erzurum ve Erzincan'da. Karakış bastırdı mı ne yapacağını şaşırıyor insan. Ancak kadınlar temkinli; tandırlar yanıyor, ekmekler, hamurlar hazırlanıyor. Onlar ki pek çok yemeğe ana malzeme oluyor kış boyunca. Eh; arpa, buğday, yoğurt derken kuruluyor sofralar.
#Yemek