Yarıyıl tatili, yoğun bir dönemin ardından pek çok çocuk ve anne-baba için eğitime kısa bir molanın verildiği, yeni yerler gezme, tatile gitme ya da sevdiklerini ziyaret etme gibi planlamaların yapıldığı bir dönemdir. Ancak, yarıyıl tatili özel gereksinimi olan çocuklar ve aileleri için her zaman bu anlamları taşımayabilir.
#Konuk YazarAvrupa ve ABD’de üniversiteler bugünlerde büyük bir dikkatle koronavirüs kaynaklı pandeminin seyrini izliyor. İki köklü üniversite; Cambridge ve Kalifornia önümüzdeki yıl için şimdiden kararlarını açıkladı. Kaliforniya uzaktan eğitime devam derken Cambridge önce 2021 yazına kadar kampus yok dedi sonra bir düzeltme yayımladı. ABD ve Avrupa’da bazı üniversiteler güz döneminde öğrencilerini yeniden kampüslere çağırmakta sakınca görmezken bazıları da karar vermek için biraz daha beklemeyi tercih ediyor.
#GazetehaberleriMoleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden mezun Selin Altıok, yaptığı projeler ve kısa zamanda dikkat çeken başarısıyla, dünyanın en saygın üniversitelerinden biri olan University of North Carolina’da Aziz Sancar’ın başında olduğu “Biyoloji ve Biyomedik Bilimler” doktora programına kabul edildi.
#Prof. Dr. Aziz SancarGERÇEKLEŞTİRDİĞİ projeler ve başarılı bir eğitim hayatı ile Bahçeşehir Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünden mezun olan Selin Altıok, dünyanın en saygın üniversitelerinden biri olan University of North Carolina'da Aziz Sancar'ın başında olduğu Biyoloji ve Biyomedik Bilimler doktora programına kabul edildi.
#Selin Altıokİstanbul’un köklü ailelerinden birine mensup olan Cemre Ebüzziya, direksiyonu oyunculuğa kırdı. Doğru projelerle yoluna devam eden ve kariyer basamaklarını emin adımlarla tırmanan genç oyuncu, hayatının bilinmeyenlerini BeStyle dergisine anlattı.
#Cemre EbüzziyaDünyanın dört bir yanından 351 akademisyen ve üniversite yöneticisi, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin yayımladığı bildirinin ardından Türkiye'de yaşanan gelişmelere ilişkin kaygılarını ve Türk hükümetinden isteklerini bir açık mektup yazarak ifade etti.
#Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifiABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde öldürülen Müslüman 3 gençten diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat’ın arkadaşı olan Türk yönetmen Kenan Demir, Barakat’ın Türkiye’ye gelip, Suriyeli mülteci çocukların diş tedavisini yapma hayalinin gerçekleşmesi için çaba gösterecek.
- ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde öldürülen Müslüman 3 gençten diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat'ın arkadaşı olan Türk yönetmen Kenan Demir, Barakat'ın Türkiye'ye gelip, Suriyeli mülteci çocukların diş tedavisini yapma hayalinin gerçekleşmesi için çaba sarf edecek - Demir: "Bu gençlerin adını yaşatmak ve Deah'ın hayalini gerçekleştirmek için vakıf kuracağız. Bu vakfın kurulması için ilk adımı attık. Allah'ın izniyle bu vakfı kurup bu çocukların kurduğu hayali yaşatıp bunları da dünyada kalıcı bir isim olarak sağlayacağız"
Yeni ekonominin değiştirdiği dengelerde nasıl ayakta kalınır? Kimler kaybedecek, kimler kazanacak? Kimleri işe almalı, müşteriye nasıl davranmalı? Ünlü eğitmen Prof. Dr. Sunil Erevelles'e göre bu soruların yanıtı çok basit: ‘‘Çalışanlarının beyinlerine, müşterilerinin kalplerine değer verenler kazanıyor.‘‘ Ürüne ve servise yatırım yapmak artık yeterli değil. En büyük hata ise 'fiyatla' rekabete kalkışmak. Verdiği eğitimlerle dünya çapında bir isim olan Prof. Dr Sunil Erevelles, konferans vermek üzere eylül ayında Türkiye'ye geliyor. Konferans öncesinde sorularımızı yanıtladı.<br><br>
Elon Musk'ın şirketleri denince akla genelde Tesla ve SpaceX geliyor ama bir de 2017'den bu yana çok fazla dikkat çekmeden faaliyetlerini yürütmekte olan Neuralink var. Makineleri beyin gücüyle kontrol etmemize yarayacak bir cihaz geliştirmeye çalışan Neuralink'in geçtiğimiz günlerde açtığı iş ilanı heyecanla karışık kaygıya yol açarken, bir hayvan hakları örgütünün gündeme getirdiği suçlamalar da Musk'ın başını ağrıtacak bir skandala dönüşme yolunda ilerliyor. İşte tüm ayrıntılar...
#Elon MuskTÜBİTAK’ın 2010 yılında başlattığı ‘Yurda Dönüş Burs Programı’ kapsamında bugüne kadar 452 araştırmacı Türkiye’ye döndü. Amazon, Apple gibi şirketlerden ve Harvard, Stanford gibi üniversitelerden 127 bilim insanı daha ülkeye dönüyor. ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi gibi kurumlarda göreve başlayan her akademisyen en az beş doktora öğrencisi yetiştirecek
#ÜniversiteÜrün, donatım ve mekan tasarlarken tasarımcıların kullanıcı olarak genelde sağlıklı insanı dikkate alma eğiliminde oldukları, var olan tasarım prensiplerinin ise ortalama fizyolojik yapılara sahip ve herhangi bir hareket kısıtlılığı bulunmayan kullanıcıların dikkate alınarak oluşturulduğu görülmektedir Aslında her şey farklı ihtiyaçlara sahip bireylere göre de tasarlansa engellilerin karşılaştığı pek çok sorun çözülmüş olacak. Peki ürünlerin, hizmetlerin engelli bireylerin de ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanmasına ne isim veriliyor?
#Hadi