3 Kasım tarihleri arasında bu yıl 7'incisi düzenlenecek Uluslararası Narenciye Festivali heyecanı başladı. Bu yıl süslemelerde 100 ton narenciyenin kullanılacağı festivalde, 10'u mobil 30 figür yer alacak. 25 ülkeden 700 yabancı gösteri sanatçısı, kentin her noktasını karnaval alanına çevirecek.
#SeyahatMersin'de bu yıl altıncısı gerçekleşen Uluslararası Narenciye Festivali kapsamında kente gelen 30 ülkenin gösteri sanatçıları, yöresel kıyafetleriyle narenciye bahçelerini gezip, limon, mandalina ve portakal hasadı yaptı
#Mersin- Yıllık 1 milyon ton narenciye üretimiyle Türkiye'de lider olan Mersin, bu yıl beşincisi düzenlenecek Uluslararası Narenciye Festivali'ne hazırlanıyor - Mersin Ticaret Borsası ve Festival İcra Kurulu Başkanı Özdemir: - "Festival alanını, mobil ve sabit figürleri, 100 ton narenciyeyle yani 500 bin limon, portakal ve greyfurtla süslüyoruz"
Bazen insan yaptığı işe, yazdığı yazılara yabancılaşıyor. İnsanlık suçları işlenirken, tek günahı o bölgede doğup yaşamak olan binlerce insan terör saldırılarıyla veya bombalar altında yaşamını yitirip, yüz binlercesi evinden yurdundan kaçarken, aç susuz kalırken yeme-içme ve seyahat yazmalı mıyım diye düşünüyor.
#Müge AkgünMersin Narenciye Festivali, Mersin'de her yıl düzenlenen uluslararası bir festival olarak dikkat çekiyor. Festival tarihi her sene Kasım ayında bir hafta sonu olarak belirleniyor. Festivalin amacı Mersin ürünlerini tanıtmak olarak açıklanıyor. Peki, Mersin Narenciye Festivali ne zaman?
#Mersin Narenciye FestivaliDolmaları çok çeşitli, lahana sarmaları tahinli... En çok kuzu eti yeniyor, patlıcanlı yemeklerin sayısız çeşidi pişiriliyor. Un helvası pekmezli; halka tatlısı çok seviliyor. Çukurova Aşçılar Derneği İkinci Başkanı Fatma Çıkla, Adana mutfağını anlatıyor, birbirinden leziz tarifler veriyor...
#KebabAyvalık, Çakır, Çekişte, Domat, Edincik, Erkence, İzmir sofralık, Dilmit, Trilye, Kiraz, Memecik, Uslu Çelebi, Gemlik, Karamürsel, Sarı Hesebi, Sarı Ulak, Eşek Zeytini, Tavşan Yüreği, Eğri Burun, Samanlı, Kan Çelebi, Hanım Parmağı, Kilis, Nizip Yağlık ve daha niceleri... Her biri Marmara’dan Ege’ye, Akdeniz’den Güneydoğu Anadolu’ya ülkemizde yetişen zeytin çeşitleri.
#Yemeİlk defa gidenin “Ben bugüne kadar kebap yememişim” demesi âdetten. Uçağa sırf ciğer ve şırdan yemek için atlayan günübirlikçiler, kendini Tarihi Kazancılar Çarşısı’nın sokak lezzetlerine kaptıranlar da cabası... Adana mutfağından vazgeçemeyenler ve 8-10 Ekim’deki Adana Lezzet Festivali’nde şehre gidecekler için yemeden dönmemeleri gereken tatları derledik.
#Adana MutfağıMuğla’nın, geçen ay ‘Sakin Şehir’ (Cittaslow) listesine giren ilçesi Köyceğiz, doğal güzellikleri, mimarisi, tarihi ve yaşam standartlarıyla yeni unvanının hakkını veriyor. Dünyanın 252’nci Sakin Şehri’ni yakından tanımaya ne dersiniz? Bu yazıyı okuyunca, neden insanda buraya yerleşme isteği uyandırdığını daha iyi anlayacaksınız.
#Köyceğiz Gezi Rehberi