İnce ünlü harflerden biri olan Ü, alfabenin 26. sırasında yer almaktadır. İçinde Ü olan ülkeler, şehirler ve ilçelerden bazıları şunlardır: 1- Ünye 2- Ürdün 3- Türkiye 4- Türkmenistan 5- Bükreş 6- Üsküp 7- Ümraniye 8- Brüksel 9- Kütahya 10- Gümüşhane. İçinde Ü geçen kelimeleri harf sayısına göre derledik.
#HarfEfsunlu kelimesi dilimizde oldukça fazla karşılaşılan kelimelerden birisi olarak bilinmektedir. Efsunlu kelimesinin ne anlama geldiğini ve nasıl bir anlamı olduğunu öğrenmek isteyebilirsiniz. Efsunlu ne demek, ne anlama gelir? Efsunlu kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir? Efsunlu kelimesinin hangi anlamda kullanıldığına dair detayları derledik.
#TDKKolay anlatabilmek için sayıları yuvarladım: Türkiye’nin yüzölçümü yaklaşık 800 bin kilometrekare. Mısır bizden büyük: 1 milyon kilometrekare. Fransa ise daha küçük: 650 bin kilometrekare. Yani Mısır neredeyse Fransa’nın iki katı. Ama aç haritayı bak, Fransa’yla eşit çiziyorlar! Çiziyorlar diyorum çünkü üfürük. Astronot olsanız, dünyaya uzaydan baksanız gerçek bu değil.
#SAVAŞ ÖZBEY‘İstanbul’a Çapkın Bakış’, İstanbulluluk kavramına, şehrin ruh hallerine ve şehir insanının hayatına farklı hikâyeler üzerinden bakıyor. Kitabın yazarı Buket Baydar’la şehre çapkın bir bakış atmak için buluştuk. Bu şehirde bekâr olmayı, cinselliği ve aşkları konuştuk.
#İstanbul’A Çapkın Bakış“Neden bu kadar çok yorgunum?” Dünya çapında Google’a en çok yöneltilen soru bu. Bir bilim saptaması, uyarısı: İnsanoğlunun uyku problemi hiç bu kadar krizde olmamıştı. Tek suçlu teknoloji değil. Aşırı stres ve yoğun iş mesaisi yüzünden bugün dünyada her beş insandan üçü uyku sorunu yaşıyor. Bunlardan biri de medya patronu/girişimci Arianna Huffington. Kişisel deneyimlerini, son araştırmalarla derledi, yaşadığı ‘Uyku Devrimi’nin kitabını yazdı.
#UykuHayatını anlattığı bir blog yazdı, kaderi değişti. Artık o bir çoksatan. Bu hafta kendini anlattığı beşinci kitabı ‘O Adam Buraya Gelecek’ raflarda. Bir oturuşta su gibi okudum. Bence en komik bölümü de tek gecelik aşkını anlattığı kısım.
#PuccaAslında çeyrek tesettür, örtülü çıplaklar gibi eleştiriler İslami kesimde bir süredir devam ediyor. 2005’te Ahmed Kalkan’ın Vuslat Dergisi’nde yayımladığı "Çeyrek tesettür gerçek tesettüre karşı" başlıklı yazı dizisi çok dikkat çekti. Yazıdan yapılan alıntılar bugün bile internet sitelerinde dolaşıyor. Geçtiğimiz haftalarda Milli Gazete’nin kadın yazarlarından Mine Alpay Gün de modern giyimli tesettürlü kadınları eleştirdi. Başında örtüsü, yüzünde makyajı, dar pantolonu, pantolonun üzerine günümüz modası tuniği, stiletto pabuçları veya son model etek ve elbiseleriyle sokaklarda salınarak yürüyen genç kızlar, kimseye kendilerini beğendiremiyor.