Köpekbalıkları kötü şöhretleriyle herkesin korkulu rüyası. Bir kolunu ve bacağını köpekbalığı saldırısında kaybeden Avustralyalı Paul de Gelder, köpekbalıklarını korumak için çalışıyor. Köpekbalıkları gerçekte ne kadar tehlikeli?
#KöpekbalığıDünya üzerindeki insan nüfusu giderek çoğalıyor ve bu artış doğal yaşam üzerindeki olumsuz durumları aynı hızla arttırıyor. İnsan nesli hiçbir tükenme riskiyle karşı karşıya değilken; yaptıkları nedeniyle birçok hayvan türünün yok olmasına neden oluyor. Az sonra göreceğiniz hayvanlar, muhtemelen yakın zaman içinde yok oluşuna şahit olacağımız hayvanlar. Yani gelecek nesiller, bu türleri yalnızca kitaplardan okuyabilecek. İşte insan ırkı nedeniyle nesli tükenmek üzere olan 6 hayvan.
#Türü Tükenen HayvanlarNesli tükenmekte olan, 200 milyon yılı aşkın geçmişe sahip olduğu tahmin edilen ve yumurtalarının yaban mersininin meyvelerine benzemesinden dolayı ‘Mersin balığı' olarak adlandırılan balık türü görüntülendi. Balık türünün geçmişinin dinozorlar döneminden önce de olduğunu bildiklerini aktaran Su Altı Fotoğrafçısı Hakan Güney, 'Dünyada bilinen 5 türü var, bunlardan 2'sinin nesli tükenmiş, 3 tanesi var.' dedi.
#KaradenizNesli tükenmekte olan, 200 milyon yılı aşkın geçmişe sahip olduğu tahmin edilen ve yumurtalarının yaban mersininin meyvelerine benzemesinden dolayı ‘Mersin balığı' olarak adlandırılan balık türü görüntülendi. Balık türünün geçmişinin dinozorlar döneminden önce de olduğunu bildiklerini aktaran Su Altı Fotoğrafçısı Hakan Güney, 'Dünyada bilinen 5 türü var, bunlardan 2'sinin nesli tükenmiş, 3 tanesi var.' dedi.
#OrduNeden olduğumuz doğa tahribatının ardından gezegeni ve canlıları korumak için Tanrı’yı oynamak son çare gibi... Avustralya’da ve dünyanın farklı bölgelerinde biliminsanları soyu tükenmek üzere olan canlıları kurtarmak için ‘evrime müdahale’ seçeneğine yönelmeye başladı.
#Umut Fırat EroğluNesli tükendiği sanılan Anadolu parsının geçtiğimiz hafta termal kameralarla görüntülenmesi büyük heyecan yarattı. Ancak Tarım ve Orman Bakanlığının yeni projesi sadece Anadolu parsının değil karakulaktan, bozkır kartalına, Harran kertenkelesinden, elmabaş patkaya kadar birçok hayvan türünün aslında hâlâ bizimle olduğunu ortaya koydu. İşte nesli tükendiği sanılan Anadolu'daki onlarca hayvan türünden bazıları ve onları 'hayatta' tutmak için üzerinde çalışılan projenin detayları...
#Nesli Tükenen HayvanlarEğer bu haberi elinizde mis gibi kokan bir fincan kahve eşliğinde okuyorsanız, içeceğinizden güzel bir yudum daha alın ve fırsatınız varken kahvenizin tadını doyasıya çıkarın çünkü böyle giderse yakın zamanda bu eşsiz tada veda etmek zorunda kalabiliriz.
#KahveSeyşel Adaları'nın kültürel ve botanik simgesi olan 'coco de mer' ağaçlarının nesli tükenmek üzere. Bilinen en büyük tohumlu bitki olan coco de mer ağaçlarından dünyada sadece 8000 adet kaldı. Detaylar haberimizde...
#Seyşeller AdasıHayvanlar canlılar aleminin önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Bitki ve insan gibi 3 canlı türünden biridir. Dünya üzerinde birçok farklı hayvan türü bulunmaktadır. Bunların bazısı yok olma tehlikesi altındadır. Dünya'da nesli tükenen hayvanlar hangileri? Dünya'da nesli tükenmekte olan hayvanlar ve özellikleri nelerdir? Bu soruların cevaplarını ayrıntıları ile derledik.
Nesli tükenen hayvanlar her zaman merak konusu olan bir durumdur. Pek çok insan, bu konu hakkında bilgi edinmek için bazı araştırmalar yapmaktadırlar. Peki, nesli tükenen hayvanlar hangileridir? Nesli tükenen hayvanların isimleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#Nesli Tükenmiş Hayvanlar Nelerdir?Yunanistan’da milliyetçiliğin en güçlü olduğu şehirlerden Selanik’in artık küpeli, dövmeli, Anadolu Koleji mezunu, partisiz komünist ve açık sözlü bir belediye başkanı var. 70’ine yaklaşırken şarapçılığı bırakıp politikaya atılan Yannis Boutaris, kilisenin sert muhalefetine karşın sürpriz yapıp, doğduğu şehrin yönetimini üstlendi. Selanik’in geçmişiyle barışması, Osmanlı’daki çok kültürlü kimliğini tekrar ortaya çıkarması, Yahudilerini ve Müslümanlarını hatırlaması gerektiğini savunuyor. Özellikle Türkler ve İsraillilerin atalarının şehrini ziyaret etmeleri için kampanya yürütüyor. Gelecek ay THY, direkt Selanik uçuşlarına başladığında Selanik’in restoranlarında, mağazalarında biletini gösteren herkese indirim uygulanması için şimdiden hazırlık yapıyor. Boutaris, Hürriyet Seyahat’e Selanik’in en sevdiği 10 mekanı anlattı.
Bilim adamları Sibirya’da soyları tehdit altında bulunan hayvanlara ev sahipliği yapacak bir Pleistosen Parkı için harıl harıl çalışıyorlar. Amaç buz devrine özgü bir ekosistem yaratmak. Şimdilik 50 hektarlık bir alanda en büyük ve en ağır geyik türünden birkaç örnek ve yabani Yakutya atları koşuşturuyor.
Çağan Hakkı Şekercioğlu (30), İstanbul Robert Kolej’i 1993’te bitirdikten sonra Harvard Üniversitesi’nde biyoloji ve antropoloji okudu. Ardından Stanford Üniversitesi’nin ekoloji ve evrim bölümünden doktorasını aldıp aynı yerde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı.