turşu yapımı haberleri sayfasında turşu yapımı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 392 turşu yapımı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sonbaharla beraber turşu hazırlıkları da devam ediyor. Başta kornişon, lahana, biber ve domates olmak üzere pancar, lahana, acur, fasulye, karnabahar ve sarımsak gibi çeşit çeşit sebzelerle de hazırlanabiliyor. Üstelik her birinin lezzeti de kendine özgü. Uzun süre ve uygun koşullarda saklanabilen turşunun üzerinde zaman zaman beyaz tabaka oluşabiliyor ve suyu bulanık hala gelebiliyor. Biz de turşu kurmanın püf noktalarını sizin için derledik. İşte ayrıntılar...
#Turşu YapımıElma sirkesi ile turşu kurulup kurulamayacağı merak edilen konlardan biri. Turşu da kullanılan malzemeye göre sirke kullanımı da farklılık gösterebiliyor. Genellikle de turşu yapımında üzüm veya limon sirkesi tercih ediliyor. Peki elma sirkesi ile turşu yapılır mı? Turşu yapımında hangi sirke kullanılır? İşte ayrıntılar...
#Turşu YapımıKış hazırlıklarının vazgeçilmezi ve yemeklerin tamamlayıcısı turşu Türk mutfağının olmazsa olmazlarından. Domates, lahana, salatalık, patlıcan, karnabahar, erik, biber gibi birçok sebze ve meyve ile yapabileceğiniz bu lezzet aynı zamanda çok sağlıklı. Ana malzemenin yanında tuz, sirke ve su ile kolayca turşunuzu hazırlayabilirsiniz.
#Turşu Nasıl YapılırTurşu soğuk havaların gözde yiyeceklerinden. Uzmanlar turşunun bağışıklığı desteklediğini belirtiyor. Ancak içerisindeki tuz oranı sebebiyle de yüksek tansiyon, diyabet, böbrek yetmezliği ve mide hastalıkları olan kişilerin turşuyu çok kontrollü tüketmesi gerektiğine de dikkat çekiyor. Kornişon, pancar, lahana, acur, fasulye, karnabahar ve sarımsak gibi pek çok çeşidi ve kendine has bir tadı olan turşu evde uygun koşullarda hazırlandığında son derece sağlıklı. Ancak turşunun kurulması, saklanması ve tüketilmesi esnasında dikkat edilmesi gerekiyor. İşte turşu kurmanın püf noktaları...
#Turşu YapımıTurşu Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Ancak, turşunun kıtır kıtır olması ve lezzetinin tam olarak ortaya çıkması için doğru tekniklerin uygulanması gerekmektedir. Bu noktada, turşucusu Şef Rüzgar Sünbül' ün püf noktaları oldukça işinize yarayabilir. Peki, evde turşu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte ev yapımı turşu tarifi ve püf noktaları...
#TurşuTurşu yapımı, sık sık internet üzerinden araştırılıyor. Eskilerin gıda maddelerini uzun süre saklama yöntemlerinden biri olan turşu, pek çok ana yemekle beraber tüketilebiliyor. Peki turşu nasıl yapılır, püf noktası nedir? İşte turşunun yapım aşamaları!
#Turşu Nasıl YapılırSonbaharla beraber turşu hazırlıkları da devam ediyor. Başta kornişon, lahana, biber ve domates olmak üzere pancar, lahana, acur, fasulye, karnabahar ve sarımsak gibi çeşit çeşit sebzelerle de hazırlanabiliyor. Üstelik her birinin lezzeti de kendine özgü. Uzun süre ve uygun koşullarda saklanabilen turşunun üzerinde zaman zaman beyaz tabaka oluşabiliyor ve suyu bulanık hala gelebiliyor. Biz de turşu kurmanın püf noktalarını sizin için derledik. İşte ayrıntılar...
#Turşu YapımıMardin’in Kızıltepe ilçesinde arkadaşlarına yardım için geldiği dönerci dükkanında yeni aldığı pantolonun cebindeki telefonu, alev alarak yanan Mehmet Ece’nin (17) bacağında ve elinde kızarıklıklar oluştu. Olay anı ve iş yerinde yaşanan panik güvenlik kamerasına yansırken, Ece, “Bir an bacağımın ısındığını fark ettim. Elimi attığımda elim de yandı. Telefonu çıkarttığım gibi yere attım, patladı, dumanlar yükseldi. Neye uğradığımızı şaşırdık, büyük panik yaşadık” dedi.
#MardinMardin’in Kızıltepe ilçesinde arkadaşlarına yardım için geldiği dönerci dükkanında yeni aldığı pantolonun cebindeki telefonu, alev alarak yanan Mehmet Ece’nin (17) bacağında ve elinde kızarıklıklar oluştu. Olay anı ve iş yerinde yaşanan panik güvenlik kamerasına yansırken, Ece, “Bir an bacağımın ısındığını fark ettim. Elimi attığımda elim de yandı. Telefonu çıkarttığım gibi yere attım, patladı, dumanlar yükseldi. Neye uğradığımızı şaşırdık, büyük panik yaşadık” dedi.
#MardinElma sirkesi ile turşu kurulup kurulamayacağı merak edilen konlardan biri. Turşu da kullanılan malzemeye göre sirke kullanımı da farklılık gösterebiliyor. Genellikle de turşu yapımında üzüm veya limon sirkesi tercih ediliyor. Peki elma sirkesi ile turşu yapılır mı? Turşu yapımında hangi sirke kullanılır? İşte ayrıntılar...
#Turşu YapımıKış hazırlıklarının vazgeçilmezi ve yemeklerin tamamlayıcısı turşu Türk mutfağının olmazsa olmazlarından. Domates, lahana, salatalık, patlıcan, karnabahar, erik, biber gibi birçok sebze ve meyve ile yapabileceğiniz bu lezzet aynı zamanda çok sağlıklı. Ana malzemenin yanında tuz, sirke ve su ile kolayca turşunuzu hazırlayabilirsiniz.
#Turşu Nasıl YapılırTurşu soğuk havaların gözde yiyeceklerinden. Uzmanlar turşunun bağışıklığı desteklediğini belirtiyor. Ancak içerisindeki tuz oranı sebebiyle de yüksek tansiyon, diyabet, böbrek yetmezliği ve mide hastalıkları olan kişilerin turşuyu çok kontrollü tüketmesi gerektiğine de dikkat çekiyor. Kornişon, pancar, lahana, acur, fasulye, karnabahar ve sarımsak gibi pek çok çeşidi ve kendine has bir tadı olan turşu evde uygun koşullarda hazırlandığında son derece sağlıklı. Ancak turşunun kurulması, saklanması ve tüketilmesi esnasında dikkat edilmesi gerekiyor. İşte turşu kurmanın püf noktaları...
#Turşu YapımıTurşu Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Ancak, turşunun kıtır kıtır olması ve lezzetinin tam olarak ortaya çıkması için doğru tekniklerin uygulanması gerekmektedir. Bu noktada, turşucusu Şef Rüzgar Sünbül' ün püf noktaları oldukça işinize yarayabilir. Peki, evde turşu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte ev yapımı turşu tarifi ve püf noktaları...
#TurşuKuru fasulyenin can dostu, damaklarımızı şenlendiren bir lezzet bombası o... Lahana, kornişon gibi klasiklerin yanı sıra pırasa, ıspanak kökü, elma ve armuttan yapılanı da enfes oluyor. Tarifler ve püf noktaları aldığımız ‘Turşu’ kitabının yazarı Sema Temizkan “Leziz bir turşu için sarımsak, limon dilimleri, defne yaprağı ve kişniş tohumu kullanın” diyor.
#TurşuAtıksız yaşam felsefesi, sürdürülebilirlik, karbon ayak izimizi azaltmak... Son yıllarda bu kavramları daha çok duyuyoruz çünkü gezegenimizin kaynakları gün geçtikçe azalıyor. Peki, ‘atıksız mutfak’ felsefesini benimsemek için işe nereden başlamalı, hayatımızda ne gibi değişiklikler yapmalıyız?
#Sıfır AtıkGeleneksel mutfak kültürümüzde önemli bir yeri olan ve sofralardan eksik olmayan turşunun usulüne uygun yapıldığında kanserden korumada da etkili olduğunu dile getiren Gastronomi Bölümü Öğr. Gör. Merve İşeri Uzunoğlu, ev yapımı sağlıklı ve lezzetli turşu yapımının püf noktalarını anlattı.
#Öğr. Gör. Merve İşeri UzunoğluGeleneksel mutfak kültürümüzde önemli bir yeri olan ve sofralardan eksik olmayan turşunun usulüne uygun yapıldığında kanserden korumada da etkili olduğunu dile getiren Gastronomi Bölümü Öğr. Gör. Merve İşeri Uzunoğlu, ev yapımı sağlıklı ve lezzetli turşu yapımının püf noktalarını anlattı.
#TurşuTokat'ta, emekli olduktan sonra turşuculuk yapan Mehmet Çolak (73), 27 yıldır ürünlerinde kendi ürettiği sirkeleri kullanıyor. Çolak, tatlı malzemelerinden yapılan turşuların limon sirkesi ile diğer malzemelerden yapılan turşuların ise üzüm sirkesi ile daha lezzetli olduğunu söyledi.
#SirkeBiz Hataylıların sahip olduğu birbirinden pratik tarifler vardır. Bunlardan biri de nar ekşisiyle marine ettiğimiz biber turşusu. Bu pratik tarif o kadar hızlı ki hiç beklemenize dahi gerek kalmıyor. Enfes bir lezzete sahip olan bu turşu, aynı zamanda kaynatma turşu olarak da tanınır. Annemin sofralarının da vazgeçilmez lezzet sırlarından biridir.
#TurşuYaz aylarının sona ermesinin ardından serin sonbahar havalarıyla birlikte kış turşuları da kurulmaya başlandı. En sevilen ve en sık yapılan kışlık hazırlıklardan biri olan turşu, tuzlu su ve sirke ağırlıklı salamura içine domates, salatalık, lahana, patlıcan, kavun, armut, ayva, erik, biber, mantar, soğan, sarımsak, patlıcan, karnabahar gibi çoğu sebze ve meyvelerin konulup, bekletilmesiyle elde ediliyor. İşte, turşu yapımı hakkında bilinmesi gerekenler…
#Turşu Nasıl YapılırKış hazırlıklarının başlamasıyla beraber turşu yapımı tarifleri de araştırılmaya başlandı. Türk mutfağının vazgeçilmezi olan turşu, salatalık, biber, domates, lahana gibi çeşit çeşit sebzelerle hazırlanarak soframıza geliyor. Özellikle kuru fasulye pilav menüsünün yanına yakışan biber turşusu hazırlanışı sonbaharın gelmesiyle merak edilmeye başlandı. Peki, biber turşusu nasıl yapılır? İşte, evde turşu yapmanın püf noktaları.
#Biber Turşusu Nasıl Yapılır?Kış mevsiminde sofraların vazgeçilmezi olan turşular, nasıl yapıldığı en çok merak edilen yiyecekler arasında yer alıyor. Evde turşu yapmanın püf noktasına araştıran vatandaşlar özellikle biber turşusu yapımını sorguluyor. Peki, biber turşusu nasıl yapılır?
#Biber Turşusu Nasıl Yapılır?Turşu yapımı, sık sık internet üzerinden araştırılıyor. Eskilerin gıda maddelerini uzun süre saklama yöntemlerinden biri olan turşu, pek çok ana yemekle beraber tüketilebiliyor. Peki turşu nasıl yapılır, püf noktası nedir? İşte turşunun yapım aşamaları!
#Turşu Nasıl Yapılır