Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, katıldığı bir canlı yayına buzdolabının içinden çıktı. Elinde turşu kavanozu ile seyircilerin arasında beliren Cumhurbaşkanı bu pazar gerçekleşecek seçimler öncesi son kez halka seslendi.
#Aleksandar VucicAdana'da parfüm alma bahanesiyle girdiği markette kasiyere ekmek bıçağı gösterip, kasayı açmasını isteyen Caner Aydın (28), market çalışanı Ercan T.'nin (42) attığı turşu kavanozunun başına isabet etmesiyle kaçtı. Polisin operasyonuyla saklandığı evde yakalanıp, gözaltına alınan Aydın, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
#AdanaAdana'da parfüm alma bahanesiyle girdiği markette kasiyere ekmek bıçağı gösterip kasayı açmasını isteyen Caner Aydın (28), market çalışanı Ercan T.’nin (42) attığı turşu kavanozunun başına isabet etmesiyle panikleyip kaçtı. Polisin yakaladığı Aydın ifadesinde, ''Paraya ihtiyacım vardı. Markete girip kasadaki kadına bıçak gösterip 50 lira istedim. Başıma kavanoz isabet edince de market çalışanını tebrik edip, olay yerinden kaçtım'' dedi.
#AdanaAdana'da parfüm alma bahanesiyle girdiği markette kasiyere ekmek bıçağı gösterip kasayı açmasını isteyen Caner Aydın (28), market çalışanı Ercan T.’nin (42) attığı turşu kavanozunun başına isabet etmesiyle panikleyip kaçtı. Polisin yakaladığı Aydın ifadesinde ''Paraya ihtiyacım vardı. Markete girip, kasadaki kadına bıçak gösterip 50 lira istedim. Başıma kavanoz isabet edince de market çalışanını tebrik edip, olay yerinden kaçtım'' dedi.
#Caner AydınTurşular geleneksel mutfağımızın en önemli parçalarından. Buna bir de sağlığa faydaları eklendiğinde turşuyu soframızdan neden eksik etmememiz gerektiğini anlıyoruz. Fermente bir gıda olan turşu, bağışıklık sistemini güçlendirmekten kilo kontrolünü desteklemeye vücudumuza birçok yarar sağlıyor. Ancak dışarıdan alınan turşular içindeki olası katkı maddeleri nedeniyle kafa karıştırabiliyor. Bu nedenle ev yapımı turşunun yerini hiçbir şey tutmuyor. Peki evde turşu yaparken nelere dikkat edilmeli? Turşu yapmanın püf noktaları hakkında merak ettiğiniz her şeyi bu yazıda bulabilirsiniz…
#Turşu Nasıl YapılırHasat zamanı bollaşan sebzeleri saklama yöntemlerinin en eskilerinden biri turşulama. Onlarca farklı çeşit ve yöntemi olan turşuların tam vakti. Kimi kısa sürede olan, kimi daha az bilinen farklı tariflerimi deneyin, hazırladığım ipuçları da iyi bir turşunun garantisi...
#TurşuChef Rüzgar SÜNBÜL ile yaz biterken kış hazırlıklarına tüm hızıyla devam edenleri hemen böyle alalım, birlikte domateslerimizi, patlıcanlarımızı kurutalım, salçalarımızı yapalım diyoruz? Yazın tezgahlarda görmeye alışık olduğumuz mevsim sebzelerinin kışa taşımanızı sağlayacak mis gibi salçalar, soslar, reçeller de var listemizde, bugüne dek belki de evde yapmayı hiç düşünmediğiniz farklı tatlar da. Turşular, pestiller, erişteler, tarhanalar derseniz, onların da en alasını evde, ellerinizle hazırlamanın detaylarını bir bir vereceğiz tabii ki. Hadi o zaman, sizi hiç bekletmeyelim, kış gelmeden tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp kışı hem LEZİZZ hem de şifa dolu bir şekilde geçirelim. Buyursunlar...
#Domates SosuTurşunun tarihi insanın yemek yapmaya başlaması kadar eski. Yapılışı hakkındaki tartışmalarsa Yeşilçam’a ilham verecek kadar çeşitli. Herkes bildiği usulde yapmaya devam ededursun, ben size asıl laktofermente turşulardan bahsedeceğim bu hafta...
#Gülay Barbaros AltanTurşu Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Ancak, turşunun kıtır kıtır olması ve lezzetinin tam olarak ortaya çıkması için doğru tekniklerin uygulanması gerekmektedir. Bu noktada, turşucusu Şef Rüzgar Sünbül' ün püf noktaları oldukça işinize yarayabilir. Peki, evde turşu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte ev yapımı turşu tarifi ve püf noktaları...
#TurşuBeyaz lahana turşusu, kış sofralarının olmazsa olmazı. Özellikle pilav ve tencere yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Dilerseniz içersine farklı sebzeler de ekleyebilirsiniz. Peki beyaz lahana turşusu nasıl yapılır? İşte tarifi...
#Beyaz Lahana Turşusu Nasıl YapılırEvlerde hazırlanan domartes konservesi uygun koşullarda muhafaza edilmezse tehlike saçıyor. Konuyla ilgili uyarılarda bulunan Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, "Domates konservesinde oluşabilecek clostridium botulinum bakterisi insan sağlığını olumsuz etkileyebilir, ölümle sonuçlanabilir" dedi.
#DomatesKaya koruğu Akdeniz ve Ege bölgesinin deniz kenarlarında yetişen ekşi ve baharatlı bir bitkidir. Safrayı düzenleyen ve egzama, sivilce, siğil gibi cilt sorunlarına da iyi gelir. Kaya koruğunun nasıl tüketildiği ve faydaları hakkında ayrıntıları derledik.
#Kaya KoruğuBaşlangıçta gıdaları muhafaza etmek amacıyla kullanılan fermentasyon, günümüzde daha sağlıklı beslenmek için tercih edilen bir yöntem. Üstelik bu sayede aldığımız lezzet de artıyor. Sebzelerin yanı sıra meyveleri de fermente edebilirsiniz. Su, şeker ve peynir altı suyu katıp bekletin, fermente olmuş bu meyveleri reçel veya sos olarak kullanın ya da nefis smoothie’ler hazırlayın.
#FermenteDünyayı kasıp kavuran COVID-19 en büyük darbeyi elbette yemek sektörüne vurdu. Malum ramazan boyunca restoranlar ve kafeler yine kapandı. Bu süreçte paket servise ağırlık verenler bir de sipariş aldıkları ürünlerini sosyal medya üzerinden müşterilerine ulaştırabilenler ayakta kalmayı başardı. Madem dışarı çıkamayacağız, şehir dışına çıkamayacağız o zaman “Bende şehir dışından sipariş vereyim” dedim ve Bursa’nın lezzetlerini seçtim. Kargolar kaç günde gelecek diye merak ettim. Şimdiden söyleyeyim; 3 siparişim de 24 saat geçmeden elime ulaştı. Kokoreç, sucuk, köfte, turşu ve çorba söyledim. Şimdi sizlere onlardan bahsedeyim.
#Bursa LezzetleriTüm dünyada adından söz ettiren bir mutfağımız var. Bu yüzden kendimi hep şanslı hissederim. Ülkemize gelen her bir yabancı, yemeklerimizin tadını damağında yıllar boyu taşır. 7 bölgeye yayılan yüzlerce lezzetimiz arasında hepimizin favorisi elbette farklıdır. Kullanılan malzemeye, bakliyata, pişirmeye, baharatına göre değişir tercihler. Çorbasından, mantısına, kebabından çeşit çeşit sulu yemeğine kadar damak zevkinize uygun bir çok alternatif üretebilirsiniz. Bu hafta çeşitli restoranlardan paket servis alarak bazı yemekleri denedim ve değişik mutfakları sizin için bulmaya çalıştım. Anadolu'nun dört bir yanındaki mutfakların önemli temsilcileri bu yazıda...
#Anadolu MutfağıSon dönemde evde yapılan ekmekler oldukça popüler. Birçok kişinin tercihi de ekşi maya. Ancak siz ekmeğin ekşiliğinden hoşlanmıyorsanız, tatlı maya olarak da bilinen nohut mayasını da deneyebilirsiniz. Sizin için hem ekmek hem de yoğurt yapımında kullanılabilen nohut mayasının hazırlanışını ve bu mayayla ekmek yapmanın püf noktalarını araştırdık. Afiyet olsun…
#Nohut MayasıYaz aylarında sofralarımızı renklendiren rengarenk salataların yerin kışın turşular alıyor. Özellikle mevsim geçişlerinde bağışıklığı kuvvetlendirerek hastalıklara karşı bir kalkan vazifesi gören turşular, hem lezzet hem de sağlık deposu. Hatay ve Mardin mutfağının lezzetlerini bir araya getirdiği “Yıldızlı Tarifler” kitabı ile tanınan yazar Yıldız Öz Samaha, iyi bir turşu için bilinmesi gereken püf noktalarını ve en sevilen turşulardan biber turşusunun yapılışını anlattı.
#Turşu