Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği, 28 Eylül “Penisilin Alerjisi Günü'nde uyardı. Penisilin alerjisi olduğu bildirilen 10 hastadan 9’unda alerji saptanmadığını belirten dernek, tedaviyi aksatanların mutlaka alerji uzmanına başvurması gerektiğini açıkladı.
#Türkiye Ulusal Alerji Ve Klinik İmmünoloji DerneğiBebekken inek sütüne alerjisi olan Lorin’in en çok sevdiği besinlerden yumurtaya da alerjisi oluştu. Yediğinde ayak bileğine kadar tüm vücudu kıpkırmızı oldu. Annesi Gizem, Dünya Besin Alerjisi Farkındalık Haftası kapsamında katıldığı seminerden öğrendiklerini paylaşıyor...
#Dünya Besin Alerjisi Farkındalık HaftasıTarihi geçmiş güneş kremlerinin deride kızarıklık, kaşınma ve yanma gibi başlayan alerjik reaksiyonlara sebep olabileceği uyarısında bulunan Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Şekerel, yazın karşılaşılabilecek alerjik sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin bilgiler verdi.
#SağlıkTÜRKİYE Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Şekerel, bebeklik çağında görülen egzamanın, tedavi edilmemesi durumunda ileride astıma neden olduğunu belirtti. Prof. Dr. Şekerel, "Egzaması olan bebeklerin yüzde 30'u ileride astım hastası olabilir. Bu bebeklerde ileride astım veya besin alerjisi gelişebileceğini biliyoruz. Genellikle astımın ilk belirtisi egzama oluyor" dedi.
#Prof. Dr. Bülent ŞekerelTürkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Şekerel, astım ve alerji hastalarının tamamının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını için riskli kabul edilmemesi gerektiğini bildirdi.
#Alerjik HastalarYiyecek alerjilerinin aşı ile önlenebilmesi için ilk adım atıldı. Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Demet Can, yerfıstığı için aşı geliştirildiğini, bunun ABD’nin besin ve ilaçların güvenilirliğinden sorumlu kurumu FDA tarafından da duyurulduğunu açıkladı. Can, Hürriyet’e şunları söyledi:
#GazetehaberiDenizanası ve çarpan balık alerjilerine karşı tatilcileri uyaran Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Şekerel, "Denizanaları, çarpan balık türleri ile temas sonrasında oluşabilecek alerjilere karşı önlem alınmadığında, deniz canlıları tatilinize kabusa dönüştürebilir" dedi.
#Seyahat SağlığıİSVİÇRE Alerji ve İmmünoloji Enstitüsü Başkanı Prof. Cezmi Akdiş’in ‘deterjanlar ve alerji’ araştırması ilginç sonuçlar ortaya koydu. Buna göre, deterjanların durulama suyunda kalan kalıntılar bile hücreleri etkiliyor ve bunun sonucunda alerjik reaksiyonlar ortaya çıkıyor.
#Cezmi AkdişTürkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Şekerel, astım hastalarını olumsuz etkileyen faktörlerden ilk akla gelenin alerjenler, hava kirliliği ve ağrı kesici ilaçlar olduğunu belirterek "Hem çocukluk hem de erişkin yaş döneminde astımı en sık tetikleyici neden soğuk algınlığı virüsleridir" dedi.
#Astımİlkbahar yaz ayları alerjik hastaların şikayetlerinin arttığı dönemlerdir. Basit rahatsızlıklar gibi görünen alerjiler aslında kontrol edilmezse ani ölümlere sebep olacak kadar ciddi boyutlara ulaşabilir. Her geçen gün toplumda daha da yaygınlaşan alerjiler şehir yaşantısıyla yakından ilişkilidir. Bebeklikten başlayan alerjik reaksiyonlar yaşam boyu hayatı kabusa çevirebileceği gibi tedavisi yapılıp, kontrol edilirse kişiye hiç sorun da çıkartmayabilir. Alerji hakkında yanlış bilinenler, alerjisi olanların yapması gerekenler ile ilgili Avrupa Alerji ve İmmünoloji Akademisi Kongresi Komitesi Sekreteri Doç. Dr. Adile Berna Dursun soruları yanıtladı.
Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Yönetim Kurulu ve Astım Çalışma Grubu, sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster'in ölümüyle gündeme gelen astım hastalığıyla ilgili, tetikleyici faktörlerden uzaklaşmayan, hekim kontrolünde olmayan ve koruyucu ilaçlarını düzenli kullanmayan hastaların nadir de olsa ölümcül ataklar geçirebildiğini bildirdi.