Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'yi Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etmesi sonrası İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz skandal bir paylaşım yaptı. Türkiye'den tepkiler peş peşe geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli, "İsrail’in işlediği suçlarla ilgili gerçekleri dile getirmeye devam edeceğiz" dedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de "İsrail Dışişleri Bakanının Cumhurbaşkanımızı hedef alan hadsiz açıklaması, İsrail Hükümetinin yaptığı katliamları örtbas etme çabasından başka bir şey değildir" açıklamasını yaptı.
#Öncü KeçeliDünya cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu büyük ilgiyle takip etti. Yabancı basın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘iktidarını üçüncü on yıla taşıdığı’ yorumunu yaptı. Dünya liderlerinden Erdoğan’a tebrik mesajları yağdı. Yurtdışında yaşayan Türkler kutlama için sokaklara çıktı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanYalova Üniversitesinden bir araştırma ekibi, yeni tip koronavürüs (Kovid-19) salgınının Türkiye'deki sosyal etkilerine yönelik çalışmalara kaynaklık etmesi amacıyla, 11 Mart'tan bu yana Twitter'den paylaşılan mesajları "veri seti"nde topladı.
#KoronavirüsABD’de yargılandığı davada savcılıkla anlaşarak tanık olan Reza Zarrab, jürili duruşmadaki ilk ifadesinde “Cezaevinden çıkmak için anlaşmaya yanaştığını” söyledi. Zarrab, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın İran ambargosunu delmek için yöntemler geliştirdiğini iddia etti. Halkbank ile İran ticareti için eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a da rüşvet verdiğini öne sürdü.
#Reza Zarrab14. Kırmızı Ödülleri’nde Uluslararası Af Örgütü için yaptıkları “Cezasızlık” isimli çalışma ile Jüri Özel Ödülü ve Netflix için hazırladıkları “2 Tweet’li Lansman” çalışması ile Kırmızı Dijital / En iyi gerçek zamanlı iletişim kategorisinde ödül kazanan 4129Grey Yaratıcı Yönetmeni Görkem Yeğin Mert ve Kreatif Grup Başkanı Alperen Altınöz çalışmalarının hikayesini anlattı.
#NetflixTürkiye’nin son yıllardaki en karanlık gecesi 15 Temmuz’daki darbe girişiminin en önemli aktörlerinden biri sosyal medya oldu. Olayların yoğunlaşmaya başladığı 22.50’den itibaren iki saat boyunca erişimin kısıtlanmasına karşın, hem Twitter hem Facebook hem de daha sonra darbecilerin organize olmak için kullandıkları anlaşılan WhatsApp, Türkiye’de tarihin yazıldığı mecralardan biri oldu.
#15 Temmuz 2016 Darbe GirişimiDün öğlen saatlerinde bazı sosyal medya sitelerinin savcı görüntülerini yayınlaması dolayısıyla erişime kapatılmasıyla birlikte VPN şirketleri de bunu fırsata çevirdi. İçlerinden biri ücretli olan servisini üç gün boyunca Türk kullanıcılar için bedava bile yaptı!
#VpnABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Şam rejimiyle "eninde sonunda müzakere etmek zorunda olduklarını" söylemesinin ardından Ankara-Washington hattında yaşanan 'Esad' gerginliğinde yeni perde... Dün ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin resmi Twitter hesabından yaptığı "ABD'nin Suriye konusunda konumu değişmemiştir" açıklamasından sonra bugün de Obama'nın IŞİD Özel Temsilcisi John Allen'dan mesaj geldi. Ankara'da Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirliğioğlu'yla bir araya gelen emekli General Allen, "ABD'nin Esad'a ilişkin pozisyonu değişmedi" dedi.
#AbdÇanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü, yurt genelinde törenlerle kutlandı. İzmir'de gerçekleştirilen törende adı öğrenilemeyen bir kadın, Vali Toprak'a, "Neden konuşmanızda bir kez olsun Mustafa Kemal Atatürk'ün adını geçirmediniz. Rica ediyorum" diye tepki gösterdi.
Yakışıklılığı ile İsveç'ten çok Türkiye'nin gündemine oturan İsveç'in 29 yaşındaki yeni Sağlık Bakanı Gabriel Wikström CNN TÜRK ana haber bülteninde Nevşin Mengü'nün sorularını yanıtladı. Bugün Twitter hesabı üzerinden bir de Türkçe tweet atarak, teşekkür eden genç Bakan, "Dün ve bugün pek çok yeni Türk takipçim oldu ve sadece onlara teşekkür etmek istedim. Bu kadar çok ilgi çekmeyi beklemiyordum, şaşırdım. Benim için sürpriz oldu" dedi.
#İsveçTürkiye Twitter yasağını konuşurken, Suriye ilgili tapelerin sızmasının ardından video paylaşım sitesi Youtube hakkında da dün akşam saatlerinde erişim yasağı getirildi. YouTube'a erişim kapatılması akıllara Başbakan Erdoğan'ın 2008 yılında yine bir YouTube yasağı sonrası söylediği 'Ben giriyorum, siz de girin' sözlerini getirdi.
#GoogleTWITTER’ı yasaklayan ikinci ülke olarak Türkiye tarihi geçerken, DNS’leri yasaklayan ilk ülke olarak Çin, Kuzey Kore ve İran’ı bile geride bıraktı. Türkiye’nin ülke olarak dünyada çizdiği imaj baskıcı ve yasakçı olarak zihinlerde iyice oturmaya başladı. Ama artık hiçbir ülke için imaj, sadece ‘devletin’ temsil ettiği bir unsur değil. Hatta devlet ve vatandaş imajını insanlar birbirinden çok net ayırıyor. Turizmciler ülke imajının kötüye gittiğini söyleyerek, endişelerini belirtiyorlar. Bu tespiti reddetmek mümkün değil, ancak Türkiye’nin vatandaş imajı ‘Gezi Parkı’ eylemleriyle birlikte başlayan süreçte giderek daha pozitif bir noktaya gidiyor.
ABD'de yayınlanan haber dergisi TIME'ın "Yılın Kişisi" anketinde Başbakan Tayyip Erdoğan ile Mısır'da Muhammed Mursi'yi deviren darbenin liderliğini yapan Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Abdulfettah Sisi'yi karşı karşıya getirmesine hükümet kanadından tepki geldi.