Almanya’da yaşayan gurbetçi Caner Kader, bir süredir nişanlı olduğu Almanyalı Kim Ringwald ile hayatını memleketi Aydın’da yaptığı düğünle birleştirdi. Türk usulü düğüne ailesiyle birlikte katılan Kim Ringwald’ın, zeybek oynayıp Aydın geleneklerine uyması takdir topladı.
#AlmanyaTürkiye’yi 80 yıl önce İstanbul Beyoğlu’nda açtığı İnci Pastanesi’nde profiterolle tanıştıran Arnavut asıllı Lucas Zgoridis’in kızı Elsa Zgoridis İspanya’da hayatını kaybetti. Zgoridis’in cenazesi, vasiyeti üzerine İstanbul Şişli’de babasının yanına defnedildi.
#Lucas ZgoridisBonna markasının ikinci kuşak temsilcisi Erbil Aşkan, global pazarlardaki enflasyon ve fiyatların artması nedeniyle artık siparişlerin küçük paylaşım tabaklarına kaydığını söyledi. Aşkan, “Restoran kiraları yüksek; mekânlar da masalar da tabaklar da küçüldü. Paylaşım tabakları Türk usulü olmaktan çıktı. Artık küçük tabak siparişleri arttı” diye konuştu.
#Kar PorselenTürk mutfağı; gerek lezzeti gerekse besleyiciliği açısından Anadolu’nun yanı sıra diğer coğrafyalarda da beğeni kazanmış, dünyanın önde gelen mutfak kültürlerinden biri haline gelmiştir. Dolayısıyla bu topraklardan çıkan ve ünü dünyaya yayılan onlarca lezzetten söz edilebilir. Bunların içinde en dikkat çekenleri ise en meşhur Türk yemekleri listemizde bulabilirsiniz.
#Türk YemekleriUzakdoğu mutfağının popüler lezzetlerinden kimchi (kimçi) geleneksel kore yemeği olarak sofralarda yerini alıyor. Ana malzemesl Çin lahanası olan kimchi, yapımında fermente edilmiş sebzeler bulunuyor. Peki, Kimchi nedir, nasıl yapılır, nerelerde kullanılır? İşte Türk usulü kimchi tarifi...
#Kimchi NedirAçtığı ET-MANUS adlı Burger ve Hot Dog türü kendi damak tadı tarzı ve sunumuyla Karamanlı Hasan ve Yasin Birel kardeşler Almanya özeli Köln genelinde aranan isim oldu. Bireller menüsünde bulunan günlük taze etten özel üretim sosisi hamburgeri, tavuk burgeri, kumpiriyle yakaladığı farklı damak tadında en çok konuşulan marka oldu.
#AlmanyaTürk kahvesinin detay özelliklerinden dünya pazarındaki kültürel değerine kadar aklımızdaki tüm soruların yanıtını almak üzere, yazdığı kahve kitaplarıyla dünyanın en saygın ödüllerini kazanan gastronomi yazarı, kahve danışmanı Cenk Girginol ile bir araya geldik. Sohbetimizde Türk kahvesinin tek bir tatmış gibi değerlendirildiğine oysa Türk kahvesinin bilinen bir kahve çeşidi olmadığına dikkat çeken Girginol, Türk kahvesinin bir pişirme yöntemi olduğunu söyledi.
#BursaYazmıştım. Geçen günlerde Almanya’dan bir dostumuz Antalya’ya geldi. Biz de Antalya’da şehirde idik. Dostumuz terminalde bizi arayıp haber vermek istemiş. Yabancı hatlı bir telefonu Türkiye’de kullanmak, roaming ücretleri ateş pahası. Dostum internet hattından aramak istemiş.
#AntalyaBavyera Başbakanı Markus Söder, eyalette yaşayan Türk toplumu temsilcilerini, Türkiye ile Almanya arasındaki iş gücü anlaşmasının 61’inci yıl dönümü vesilesiyle Prinz-Carl-Palais Sarayı’nda öğle yemeğinde ağırladı. Menüde Türk usulü mezeler, kebap ve künefe olması dikkatlerden kaçmadı.
#Bülent Bayraktar, Joachim Herrmann, Markus Söder, Gudrun Brendel-Fischer, Mehmet Günay, Dr. Vural Ünlü“Öğrenmenin yaşı yoktur.” “Bu yaştan sonra olur mu?” sorusu ise başarısızlığın altın anahtarıdır. Her yaştan sonra öğrenme olur. Lisan da öğrenirsiniz, üniversiteye de gidersiniz, üst düzey yöneticisinizdir ama bir lider olarak en iyi versiyonunuza gelmek için yine eğitimlere devam edersiniz.
#Ebru Doğduİspanya’nın Endülüs bölgesindeki Marbella’da Michelin’li şef Dani Garcia’nın en yeni konseptlerinden biri olan Leña’yı deneyimledik. Endülüs öyle bir kültür birikimi ki ister bir şef restoranına gidip üst düzey yemek yiyin, isterseniz tapas veya sahildeki ‘chuiringuito’lardan birine oturup ızgara sardalya yiyin; Marbella her koşulda damağınızı mutlu edecek, buna eminim...
#HürriyetLe Cordon Bleu İstanbul, Türk mutfağı eğitimlerinin ilk mezunlarını verdi. ‘Türk Mutfağı Diploması’ belgesini alan öğrenciler farklı ülkelerde restoran açmaya hazırlanıyor. Mutfağımızı çok yönlü bakış açısıyla görebilen şeflerin yetişmesi çok önemli...
#Türk MutfağıABD Miami’de eski ulaştırma bakanlarından Mehmet Köstepen’in oğlu Erhan Köstepen’in işlettiği ‘Doya’ dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemi Michelin Rehberi’ne girmeye hak kazandı. Miami’de Hürriyet’e konuşan Köstepen, “Açılalı 1 yıl oldu ve bu listeye girmeye hak kazandık. Bunu da Türk yemekleriyle başardık. Daha çok Miami’de yaşayanların geldiği restoranımızda en çok Adana kebabı tercih ediliyor. Günde 400’den fazla Adana satıyoruz” dedi.
#Erhan KöstepenTürkiye’de zirve yapan rap’in başarısının ardından, R&B tarzında söyleyen yetenekli genç kadın müzisyenlerle tanıştık. Ancak bizde müziğine ‘R&B’ denen kadınlar, sadece vokal üslubu olarak R&B’den etkilenip kendi eğilimleri doğrultusunda füzyon sound’lar tercih ediyor.
#Tolga AkyıldızTütsülenmiş dana sosisli hot dog... Tikka masala soslu tavuk... Fajita... Süt reçelli churros... Galataport’ta açılan Vandal’ın menüsüne uluslararası mutfaktan örnekler ve modernize edilmiş sokak yemekleri hâkim. Ayrıca Türk usulü serpme kahvaltı da var. Reçelleri ev yapımı, bal Erzincan’dan...
#Galataport