Nürnberg, Türk delegeleri ağırladı

Güncelleme Tarihi:

Nürnberg, Türk delegeleri ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2022 11:36

Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Almanya’ya gelen heyet, Nürnberg Belediyesi Eğitim Kurumu Schlau’yu ziyaret etti.

Haberin Devamı

Türkiye ve Almanya Uzman Elemanlar Mübadelesi Projesi’ni birlikte hayata geçiren delegasyonda bulunan davetliler, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan projenin sorumlusu Osman Yalçın, Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan C. Berker Ülker, Şükran Yalçın, Edip Yalçın, Mustafa Demir, Hatice Ketencioğlu Özbek, Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı’ndan Sürüye Kutan, Schlau eğitim kurumu ile karşılıklı fikir alış verişinde bulundu. Almanya’dan sorumlu delege Hans Steimle ve Nürnberg Belediyesi Eğitim Bürosu’ndan Claudia Lehnerer, heyete Nürnberg Schlau eğitim kurumunu gezdirdi.

Nürnberg, Türk delegeleri ağırladı

Eğitim danışmanı Celal Turhan

Schlau idarecisi Florian Schromm ile kurumun eğitim danışmanı Celal Turhan, meslek eğitimi ve okullar hakkında burada bir sunum yaptı. Almanca sunumların tercüme edildiği toplantıda Bavyera eğitim sistemi ve meslekler üzerine bilgiler verildi. Schlau personelinin Türk usulü çay ve kek ikram ettiği heyet, Nürnberg Meslek okulları ve diğer okulların sistemini inceleyerek notlar aldı. Eğitim danışmanı Celal Turhan ise soruları yanıtladı. Karşılıklı diyalogun eğitimdeki önemini vurgulayan heyet, uzman elemanların mesleki yeterliliği ve gelişimi için ilişkilerin devamının çok faydalı olacağını belirterek, Schlau eğitim kurumunu Türkiye’de ilgili bakanlıklara sunum yapmaları için davet etti.

BAKMADAN GEÇME!