Türkiye çiftçilerinin ürünlerini dünyanın 25 ülkesine ulaştıran Pınar, ihracatta büyümeye devam ediyor. 2020 yılında ihracat rakamlarını bir önceki yıla göre yüzde 4 büyüten Pınar, ‘Pınar Labne’, ‘Pınar Beyaz’ ve ‘Pınar Süzme’ ile Çin’e adım attı. Pınar Süt Genel Müdürü Gürkan Hekimoğlu, “Çin’de sadece raflarda değil, oldukça etkin kullanılan online alışveriş sitelerinde de yer alıyoruz. Çin’e Türk peynirini sevdirmeyi amaçlıyoruz” dedi.
#ÇinCUMA akşamı Paris'te sunulan performans herhalde daha uzun yıllar konuşulacak. Yorumlara baktım; beğenen çok, eleştiren de… Ama Fransızlar her zaman olduğu gibi ezber bozmak için birçok şeyi denediler. Geleneksel olarak statta yapılan açılış törenlerini bu sefer Paris’in geneline yaydılar. Ve yine sıradan olmamayı başardılar.
#1Beğendi denince akla ilk önce hünkârbeğendi gelse de onu levrek gibi balıklarla ya da domates soslu köfteyle sunmak hatta patlıcan yerine kabak kullanarak daha hafif bir versiyonunu hazırlamak da mümkün. Şefler Arda Türkmen ve Doğa Çitçi’den işin püf noktalarını aldık.
#Gizem DinçbaşDeğerli vitaminler, sayısız mineral ve düşük kalorili içeriğiyle kuşkonmazı sağlıklı sebzeler listesinde enginarın hemen yanında görürsünüz. Peki alıp yer misiniz? Enginarın dönemdaşı, baharın nadide sebzesi kuşkonmazı hiç yemediyseniz bile deneyin diye hem marifetlerini hem de yaratıcılığa açık tariflerini yazdım.
#KuşkonmazAK Parti ABB Adayı Turgut Altınok, dün ‘Proje Tanıtım Toplantısı’nda proje ve vaatlerini anlattı.“Artık yavaşlama yok şimdi hızlanma zamanı” diyen Altınok’un projeleri arasında metro, ANKART, suda indirim, yeni elektrikli otobüsler, öğrencilere ücretsiz ulaşım, kentsel dönüşüm, emeklilere ve ihtiyaç sahiplerine sosyal destekler dikkat çeken başlıklar oldu.
#AK Parti ABB Adayı Turgut AltınokBulunduğu ülke, şehir, yöre, alan veya bölge ile özdeşleşmiş ürünler 'coğrafi işaret' ile taçlanıyor. Son yıllarda ülkemizdeki pek çok benzersiz lezzet de birbiri ardına coğrafi işaret tescili alıyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Uğruna yola düşmeye değecek coğrafi işaretli lezzetlerimiz hangileri?’ diye sorduk. Hem 10 şehirden birbirinden leziz yemekler tavsiye ettiler hem de bu şehirlere kadar gitmişken görülmesi gereken yerlerle ilgili önerilerde bulundular...
#RotaMevsimlerdeki değişim Ege adalarının işine yaradı, turizm sezonu kasıma kadar uzadı. Su yüzülecek kadar sıcak, sokaklar saatlerce yürüyecek kadar ılık. Yazın sık sık ziyaret etsem de plajlarından ayrılamadığım Kos’u bu kez çarşı-pazar gezip antik kentlerinden lokantalarına detaylı bir rehber hazırladım.
#KosDünya Peynir Ödülleri'nde Türkiye’yi temsil eden ilk şehir olan Balıkesir’in Kirli Hanım peyniri, bronz madalya alarak önemli bir başarıya ulaştı. Ülkemiz bir peynir diyarı olmasına rağmen yıllardır yarışmalarda hak ettiği yeri alamıyordu. Peki bu sefer neleri doğru yaptık? Geleneksel reçetesi korunarak bugüne ulaşan nadir peynirlerimizden olan Kirli Hanım’ı başarıya götüren faktörler neler? Kirli Hanım nasıl bir peynir? Hem bu peyniri hem de başarıya giden yolu mercek altına aldık...
#GurmeSon dönemde marketlerde görüntü itibarıyla kaşara benzeyen ama 'tost peyniri' adıyla satılan ürünler var. Bu peynirler sosyal medyada da tartışmalara konu oluyor. Peki tost peyniri tam olarak nedir, nasıl üretilir? Sağlığa zararlı mıdır? Kaşar peynirinin alternatifi olabilir mi? Merak edilenleri Yüksek Gıda Mühendisi Handan Doğan anlatıyor...
#Tost PeyniriFransız yemeği olan cordon bleu Gelinim Mutfakta programıyla birlikte yeniden gündeme geldi. Şinitzele benzeyen cordon bleu, peynir ve salam ile doldurulmuş dana etinden yapılan bir Fransız yemeğidir. Bu yemeğin köklerinin İsviçre'de bulunduğu düşünülür. Fransa, İsviçre, Avusturya ve Almanya'da farklı varyasyonları vardır. İşte, Gelinim Mutfakta Cordon bleu tarifi ve malzemeleri...
#Cordon BleuSon dönemde marketlerde görüntü itibarıyla kaşara benzeyen ama 'tost peyniri' adıyla satılan ürünler var. Bu peynirler sosyal medyada da tartışmalara konu oluyor. Peki tost peyniri tam olarak nedir, nasıl üretilir? Sağlığa zararlı mıdır? Kaşar peynirinin alternatifi olabilir mi? Merak edilenleri Yüksek Gıda Mühendisi Handan Doğan’a sorduk...
#Tost PeyniriHemen herkesin sevdiği birkaç lezzet saysak İtalyan mutfağının vazgeçilmezi pizza, mutlaka listede ilk sıralarda yerini alır. Napoli usulü yapılansa artık ülkemizdeki pizzacılarda da sık sık rastlayabildiğimiz, çok popüler bir seçenek. Ankara’daki mekânı Stüdyo Pizza’da ekşi mayalı nefis pizzalar yapan şef Murat Artukmaç’la bu lezzetin inceliklerini konuştuk.
#PizzaATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, "Vanlıları ancak Sinan Oğan anlar ve empati kurar. O yüzden de siz eğer Sinan Oğan'a oy verip, cumhurbaşkanı yaparsanız doğunun güneşi tüm Türkiye'yi ısıtmaya, tüm Türkiye'yi aydınlatmaya yetecektir. Yeter ki karar verelim, kavgayı bitirelim ve doğudan güneşi doğuralım. İkinci tura kalamadığımız takdirde ise cenneti vadedemezsek de, cehennemin kapılarını kapatacağız. Buradan artık kim payına ne düşerse alsın" dedi.
#Sinan OğanOcak ayında ‘Ayrıcalıklı Rotalar’ çekimi için gittiğimiz Edirne’yi yeniden keşfetme şansımız oldu. Yine muhteşem ağırlandık. Bildiklerimize yeni bilgiler ekleyip döndük bu yolculuktan. Osmanlı İmparatorluğu’na 88 yıl başkentlik yapan şehir; tarihi dokusu, kültürel çeşitliliği, doğal güzellikleri ve lezzetli mutfağıyla her zaman ilgi odağı olmayı hak ediyor.
#Seyahat