Tunceli'nin yöresel yemekleri, et yemekleri, hamur işleri, çeşitli mezeler ve salatalar da dahil olmak üzere zengin bir yelpazeden oluşuyor. Tunceli'nin yöresel yemeklerinin içinde genellikle et yer alıyor. Aynı zamanda yemekler bol baharatla tatlandırılıyor. Tunceli’nin meşhur yemekleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tunceli YemekleriTarihi Şahin Lokantası geçen hafta yine Beyoğlu’nda ikinci şubesini açtı. Bu yeni şubede başrol, dönerin... İstanbul’un bu ikonik esnaf lokantasını sahibi ve işletmecisi Cengiz Şahin’le konuştuk: “Burada sunduğumuz yemeklerin reçetesi lokantanın açıldığı 1967 yılından beri aynı. Yıllar geçti, Beyoğlu değişti ama müşteri portföyümüz değişmedi. Hâlâ CEO ve işçi aynı masada yemek yiyor.”
#Tarihi Şahin LokantasıMelih Uslu’nun yeni kitabı ‘Doğu Seyahatnamesi’ geçtiğimiz günlerde raflardaki yerini aldı… Gazetemizde de yazılarını okuduğunuz Uslu’yla Anadolu’yu keşfetme macerasını konuştuk: “Taşların dilini öğrenme hevesiyle çocukların peşine takılıp dev bir labirenti andıran Doğu şehirlerinin sokaklarına dalmak gerek.”
#Hürriyet‘Su’ deyip geçmeyin. Hayati olmasının ötesinde içindeki minerallerin vücut tarafından kolay emilmesi nedeniyle biyoyararlılığı en yüksek olan sıvı... Ben de bu hafta, geçen gün kutlanan Dünya Su Günü vesilesiyle beslenmede son derece önemli olan ve peşine düşülecek en kıymetli kaynak sularımızı yazdım.
#GeziDünyanın neresine gitsem sıcak su kaynaklarını arayıp bulan benim için Türkiye bu konuda tam bir cennet. Şifalarını saymakla bitmeyen kaplıcaların sıcak sularının tadını çıkarma zamanı, havaların iyiden iyiye soğuduğu bugünler. Ziyaret ettiğim her kentte sayısız kaplıca deneyimlemiş biri olarak en çok sevdiklerimi sıraladım.
#Termal SuHayvanlara kötü muamele karnemiz kırıklarla dolu. Bıyığı kesilip kuyruğuna teneke bağlanan, istismar edilen, dövülen sokak hayvanlarına insan evladının zulmü yetmemiş ki parmakla sayılacak kadar azalan vahşi hayvanları da zevk için ateş edip öldürüyor, zehirliyoruz! Bizim yüzümüzden yaşam alanlarını kaybedip sayıları azalan vahşi hayvanlar arasında kara akbabalar da var, vaşaklar da... Vahşi hayvanları öldürmek kendi geleceğini yok etmek demek!
#GazetehaberleriTürkiye’de dünyanın dört bir yanından eğitim için gelmiş üniversite öğrencileri var. Bazıları burs aldığı için, bazısı farklı bir dünya tanımak için geldiler Türkiye’ye. Kimi ise ülkesindeki şartlardan dolayı evinden kilometrelerce uzakta sürdürüyor eğitim hayatını.
#Yabancı ÖğrenciTunceli'de, sosyal medyadan iletişime geçerek, bir araya gelen hayvansever gençler, yiyecek bulma sıkıntısı yaşayan sokak hayvanlarını her gün onlarca kilometre yol katederek besliyor. Hayvanseverler, Pülümür ve Munzur Vadisi’nde de hayvanların beslenmesi için mama noktaları oluşturdu.
#TunceliDoğasının çeşitliliği ve kültürel zenginliği Türkiye’yi eşsiz bir gurme coğrafyasına dönüştürüyor. Her yörenin kendine ait bir tadı var. Kimi otlu börekle meşhur, kimi köftesiyle. İşin uzmanlarına sorduk: Okuyanı yola çıkaracak hangi ilin ne yemeği var? Benzerini bulamayacağınız ve her lokmada midenizi şenlendirecek 50 yemeği sıraladık.
#Türkiye'nin En Güzel LezzetleriSağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından, Edirne’nin son 5 gündür korona virüs salgının da vaka ortalamasının en düşük 5 il arasında yer aldığının açıklanmasının ardından yüzlerce İstanbullu sabahın ilk saatlerinden itibaren soluğu Edirne’de aldı.
#Fahrettin KocaSeymen Bozaslan (32) 10 yıldır işten artakalan bütün zamanını seyahat ederek değerlendiriyor. Ama daha önemlisi, bu yolculuklarda tanıştığı insanların hikâyelerini topluyor. Bugüne kadar 9 bin kilometreden fazla yol yapıp Türkiye’nin 81 iline gitti ve bu şehirlerde konuştuğu insanların hikâyelerini ‘İçinden Yol Geçen Hayatlar’ kitabında anlattı. Bozaslan ile hem kitabını hem de seyahat maceralarını konuştuk.
#Gezgin HikayeleriDevlet Planlama Teşkilatı’nda telekomünikasyon uzmanı olarak çalıştığı dönemde Türkiye’nin bilişim ve telekom geleceğini planlayanlar arasında yer alan Erkan Akdemir bugün Avea’nın CEO’su. Akdemir cep telefonlarının kullanımına ilişkin ilginç bilgiler paylaştı