İşini eşine emanet etti

Güncelleme Tarihi:

İşini eşine emanet etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2012 00:00

CHP İzmir İl Başkanlığı’na seçilen müteahhit Ali Engin, yeni görevi nedeniyle işlerini mimar eşi İlke Engin’e teslim etti. Tüm projelerde aktif rol alan İlke Engin, Karşıyaka bölgesinde yapımı süren inşaatların tüm sorumluluğunu yüklendi.

Haberin Devamı

CHP İzmir İl Başkanlığı’na seçilen Ali Engin, CHP’ye 17 yıl önce girdi. Tunceli’de doğan, ancak 30 yıldır Karşıyaka’da yaşayan Engin, 13 yıl önce Mimar İlke Engin ile evlendi. Müteahhitlik yapan Engin, yeni görevi nedeniyle işini, eşine teslim etti. İzmir’de üç seçimin sorumluluğunu alan Engin, işe uzak ilçeleri ziyaret edip sorunlarını tespit etmekle başlayacak.

Siyasete Çakmur soktu
Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde okuyan, öğrencilik yıllarında gayrimenkul yatırımlarıyla ilgilenen, askerliğini Gaziemir’de bedelli olarak yapan yedi kardeşe sahip Engin, inşaat işine ağabeylerinin desteğiyle başladı. 1995 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur aracılığıyla aktif siyasete girdi. Parti 1999’da baraj altında kaldığında Karşıyaka’da ilçe yöneticisiydi. 2002’de il yönetiminde görev yaptı.

Haberin Devamı

Projeler ona kaldı
Karşıyaka bölgesinde üst gelir grubuna yönelik konut yapan Engin, müteahhit olarak kapısını çaldığı mimarlık ofisinin sahibi İlke Hanım’la 13 yıl önce evlenerek, sadece hayat arkadaşı değil iş ortağı da kazandı. Tüm projelerin tasarım ve yapım aşamalarında aktif rol alan İlke Engin, eşinin CHP İzmir İl Başkanı olmasıyla Yeni Girne’de 80 konutluk bir proje ile Karşıyaka bölgesinde yapımı süren inşaatların sorumluluğunu yüklendi. Mimarlık Fakültesi’den sonra restorasyon üzerine yüksek lisans yapan İlke Egin, siyasetle ilgilenmediğini belirterek, “CHP çocuğuyum. Dedem 1970’li yıllarda partide aktif görev aldı. Babam Atatürk ilkelerinden esinlenerek adımı ‘İlke’ koydu, onurla taşıyorum. Siyasetin içinde yer almak istemem, ama eşimin yeni görevi beni mutlu etti” dedi.

Film, takı, tango
DVD film koleksiyonu olan İlke Engin, altın ve gümüş takı meraklısı, ayrıca tango tutkunu. Bir yıl kursa giden İlke Engin, Arjantin tangosu yapıyor. İlke Engin, “Yemekleri güzel yaptığımı söylerler, ama yemeği haftanın iki üç günü başbaşa dışarda yeriz. Siyaset öncesi de birbirimize çok zaman ayıramadık. İşadamı eşi olmak zaten zor. Ben hem işadamı, hem de siyasetçi eşi oldum. Ama evde çok eğleniriz. Neşeli bir çiftiz” dedi.

Haberin Devamı

ANLAYIŞA KARŞIYIZ
İçki ve sigara içmeyen, spor yapan ve spor giyinmeyi seven Ali Engin, İzmir’de iktidara sokak ve meydan eylemleri ile yükleneceklerini anlattı. Genel ve yerel seçimin yanısıra cumhurbaşkanlığı seçimini de yönetecek olan Ali Engin, “İzmir’deki AKP karşıtlığını doğru örgütlememiz lazım. AKP’ye oy verenlere karşı olmayacağız, AKP anlayışına karşı olacağız. Sokaklara, meydanlara ineceğiz. Evlerde, kahvehanelerde toplantılar yapıp, esnafı, dernekleri ziyaret edeceğiz” dedi. Örgüt disiplinine önem verdiğini vurgulayan Engin, “Haksızlığa tahammülüm yok. Disiplin Kurulu bu dönem çalışacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!