Tiroit sorularınız çok birikince, biz de bugünü “tiroit günü” yaptık. Sayfamızın tamamını da tiroide ayırdık. Sorular önemli. Konular mühim. Tiroit sorunları da ülkemizde maalesef çok yaygın. Nodülleri, tümörleri, az ya da çok çalışma hallerinin her biri ayrı birer dert! Suyumuzun, toprağımızın, neticede besinlerimizin yeteri kadar iyot içermemesi bunun ilk nedeni. İşte sizden gelen o sorulara yanıtlarımız. Buyurun...
#Osman Müftüoğluİnsan vücudunda yer alan iki tür kan hücresi vardır. Bunlar beyaz ve kırmızıdır. Beyaz kan hücreleri çeşitli tiplerde oluşur. BASO kan hücreleri bu hücrelerden biridir. Bu hücrelere bazofiller de denir. Sizler için bilinmesi gerekenleri derledik.
#BASO NedirObezite çağımızın önemli hastalıklarından birisidir. Her yaşta görülebilen obezite son yıllarda çocuklarda sıklıkla görülmektedir. Obezite hastalığının tedavisi bulunmaktadır. Özellikle bu hastalığın önüne geçilmez ise çocuklarda farklı pek çok hastalık görülebilmektedir. Peki Çocuklarda obezite neden olur ve nasıl tedavi edilir? Çocuklarda obezite nasıl geçer? Sizlere çocuklarda görülen obezite hastalığı hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
#Çocukİnsanlarda farklı bölgelerde görülebilen pek çok hastalık bulunabilir. Bunlardan birisi de amiloidoz olmaktadır. Amiloidoz bazı kişilerde görülebilmekte ve farklı tedavileri bulunmaktadır. Bu sebeple belirtilerinin bilinmesi oldukça önemlidir. Peki, Amiloidoz nedir? Belirtileri nelerdir? Amiloidoz neden olur? Teşhisi ve tanısı ile birlikte amiloidoz hakkında detayları derledik.
#Sözlükİnsanlar arasında sık görülen bazı hastalıklar bulunmaktadır. Bu hastalıklardan biri de hipertansiyon hastalığı olarak ifade edilmektedir. Birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkan bu hastalık kan basıncında meydana gelen yükseklikten kaynaklanmaktadır. Kontrol altına alınması gereken bir hastalık olan hipertansiyon ciddi sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Peki, hipertansiyon nedir? Neden olur? Hipertansiyon belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir detayları ile derledik.
#HipertansiyonYaz aylarında sıcaklıklarla birlikte damarların genişlediğini ve genç yaşlı demeden birçok kişinin bacaklarında şişlik görüldüğünü ifade eden Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Soner Sanioğlu, bu sorunun ciddiye alınması gerektiğinin altını çizdi. Prof. Dr. Sanioğlu, "Bu şişlikler, uzun süre hareketsiz kalmaktan fazla kiloya, böbrek yetmezliğinden kalp hastalıklarına kadar birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir" dedi.
#ÖdemBugün binlerce kadın meme kanseriyle mücadele ediyor, rahim kanseriyle savaşıyor ve daha birçok kadın hastalığıyla uğraşıyor. Çoğu durumda tedavi edilebilecek hastalıklar, erken teşhis edilemediği için olumsuz bir şekilde sonuçlanıyor. Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Gamze Baykan, kadınlarda en sık görülen kadın hastalıklarını ve tedavi yöntemlerini sizler için anlattı.
#Kadın HastalıklarıBugün binlerce kadın meme kanseriyle mücadele ediyor, rahim kanseriyle savaşıyor ve daha birçok kadın hastalığıyla uğraşıyor. Çoğu durumda tedavi edilebilecek hastalıklar, erken teşhis edilemediği için olumsuz bir şekilde sonuçlanıyor. 8 Mart Kadınlar Günü’ne özel açıklamalarda bulunan Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Gamze Baykan, kadınlarda en sık görülen kadın hastalıklarını ve tedavi yöntemlerini sizler için anlattı.
#Kadın HastalıklarıSon zamanlarda doğal tedavilere bir yönelişte gözle görülür bir artış söz konusu. Alternatif ya da tamamlayıcı tedaviler kapsamına da giren bu uygulamalardan birisi de arı ve arı ürünleriyle yapılan tedaviler. Ülkemiz bal üretiminde dünyada söz sahibi ancak arı kaynaklı ürün skalası dünyadaki uygulamaları göz önünde bulundurulduğunda pek iç açıcı değil maalesef. Son zamanlarda olaya akademisyenlerin ilgi duyması önemli bir gelişme. Bu bağlamda gerek akademisyenler gerekse üreticiler işbirliği yaparak nitelikli ürünlerin ortaya çıkmasına katkı sağlamaktadırlar.
#Apiterapi Hangi Hastalıklara İyi GelirKimyasal gebelik, yumurtanın olması gerektiği gibi döllenememesi neticesinde oluşan bir gebelik türüdür. Kimyasal gebelikten korkulmaması gerektiğinin altını çizen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meriç Çağrı Ağır, kimyasal gebeliğin çocuk sahibi olmaya engel olmadığını da belirtti.
#Kimyasal GebelikTroid bezi metabolizmanız, kalp atışınız ve vücut ısınız dahil olmak üzere vücudunuzdaki bir çok işlevi düzenleyen hormonları salgılar. Bu nedenle ufak bir sorunla karşılaşıldığında sizi ciddi anlamda etkileyebilir. Eğer troidiniz çok fazla hormon üretiyorsa buna hipertroid denir. Eğer gerektiğinden az üretiyorsa ise hipotroid adını alır. Bu iki problemin kaynağı da farklı sebeplere dayanabilir ancak kadınlarda erkeklerden daha fazla görülür. Eğer siz de aşağıdaki sıkıntıları yaşıyorsanız troidinizle ilgili bir probleminiz olup olmadığına baktırmanız gereklidir.
#HipertroidTiroid bezi genetik olarak mutasyona uğradığında veya değiştiğinde kanser hücreleri oluşur. Anormal hücreler tiroidinizde çoğalmaya başlar ve bir kez yeterli olduklarında bir tümör meydana gelir. Tiroid kanseri, erken teşhis edilirse en çok tedavi edilebilen kanser türlerinden biridir. Peki tiroid vücudun neresinde? Tiroid kanseri tam olarak nedir?
#Tiroid KanseriDış görünüşü olumsuz etkileyen göz altı morluklarının başta kadınlar olmak üzere birçok kişinin ortak şikayetleri arasında ilk sıralarda yer aldığını belirten uzmanlar, bu şikayetten kolay ve ağrısız tedavi yöntemleriyle kısa sürede kurtulmanın mümkün olduğuna dikkat çekiyor.Adana Estelite Güzellik Merkezi’nin kurucularından Dr. Gizem Toktaş Geylani, birçok kişinin şikayet ettiği göz altı morluklarının çoklu faktörlerle oluşan bir süreç olduğunu belirtti. Geylani, yapılan araştırmaların her iki kişiden birinin göz altı morluklarından muzdarip olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti. Morlukların 7 sebebi bulunduğunun altını çizen Geylani, bunları şöyle sıraladı:
#Göz AltıKayseri'deki Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Radyoloji bölümünde görevli, 12 röntgen teknisyeninin troid kanserine yakalandığı öne sürüldü. Türk Sağlık-Sen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvuru yaparak çalışma ortamında gerekli önlemler alınmadığı iddiasını araştırmak üzere müfettiş talep etti. Başhekim Prof. Dr. Kudret Doğru ise, Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan 12 personelin tiroid kanseri olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.
#Kayseri