GeriKadın Sağlığı Troidinizi Kontrol Etmenizi Gerektiren 4 Belirti
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Troidinizi Kontrol Etmenizi Gerektiren 4 Belirti

Troidinizi Kontrol Etmenizi Gerektiren 4 Belirti

"Troid bezi metabolizmanız, kalp atışınız ve vücut ısınız dahil olmak üzere vücudunuzdaki bir çok işlevi düzenleyen hormonları salgılar. Bu nedenle ufak bir sorunla karşılaşıldığında sizi ciddi anlamda etkileyebilir. Eğer troidiniz çok fazla hormon üretiyorsa buna hipertroid denir. Eğer gerektiğinden az üretiyorsa ise hipotroid adını alır. Bu iki problemin kaynağı da farklı sebeplere dayanabilir ancak kadınlarda erkeklerden daha fazla görülür. Eğer siz de aşağıdaki sıkıntıları yaşıyorsanız troidinizle ilgili bir probleminiz olup olmadığına baktırmanız gereklidir."

Depresyon, Hafıza Sorunları ve Sinirlilik

Troidinizi Kontrol Etmenizi Gerektiren 4 Belirti

Troidinizla karıştırılan en problemli hastalıklar psikolojik rahatsızlıklardır. Çünkü depresyonunuzun, hafıza problemlerinizin ve endişeli ruh halinizin altında psikolojik problemler yattığını düşünürsünüz. Ancak sorun tamamen troidinizin çalışmasındaki problemden kaynaklı olabilir. Örneğin depresyon, hafıza problemleri ve sinir ciddi hipertroidizm belirtileridir. Bu nedenle bu gibi durumlarda öncelikle troidinizin doğru çalışıp çalışmadığı kontrol edilmelidir.

Kolesterol Seviyelerinde Yükselme

Troidinizi Kontrol Etmenizi Gerektiren 4 Belirti

İnsanların troidlerini kontrol ettirmemelerinin en büyük nedeni, genelde troidin başka hastalıklar altında kendini göstermesidir. Ancak çok yüksek ya da düşük troid hormone düzeyleri beraberinde farklı rahatsızlıklar getirebilir. Örneğin kanda yüksek kolestrol düzeyi TSH seviyeleri arttığında görülebilir. Bu nedenle öncelikle troidin tedavisi yapılırsa kolestrol seviyeleri de otomatik olarak normale dönecektir.

Kilo Problemleri ve Her Daim Hissedilen Açlık

Troidinizi Kontrol Etmenizi Gerektiren 4 Belirti

Çoğu insan torid problemlerinin birincil belirtisi olarak kilo değişimlerini farkeder. Tabii ki ortaya çıkması gereken ilk işaretlerden biri de değildir. Ancak troid metabolizmamızı da düzenlediğinden, çalışmadığında kilomuz üzerinde de etkisini gösterir. Ani kilo artışı ya da azalışında troidin düzgün çalışıp çalışmadığına dikkat edilmelidir.

Gastrointestinal Sorunlar

Troidinizi Kontrol Etmenizi Gerektiren 4 Belirti

Sindirim sisteminizle ilgili bir sorun varsa bunun nedeni de troidiniz olabilir. Bağırsak değişiklikleri bozuk bir toridin semptomlarından biridir. Örneğin kabızlık ve bağırsak düzenindeki değişiklikler hipertroidizm semptomu olarak görülebilmektedir. Çünkü yavaş metabolizma yavaşlayan bağırsak hareketleri demektir.

False