Okullar açıldı, pek çok evde hızlı bir kahvaltının da pratik bir öğle yemeğinin de kurtarıcısı tostlar. İki dilim ekmeğin tereyağıyla çıtırdarken sıcaklığıyla erittiği peynirin üzerinde bol sucuklu mu istersiniz yoksa bazlama içinde şarküteri ürünlü mü? Tost dünyası hayal gücümüz kadar geniş. Ançüezli tereyağıyla yaptığım umami bombasını ya da bazlama arası beyazpeynirliyi de deneyin.
#Tost101 sporcumuz Paris’teki olimpiyatlarda mücadele ederken biz de müsabakaları evlerimizde heyecanla takip ediyoruz. 11 Ağustos’a kadar sürecek oyunları yerinde izleyemiyorsak biz de evlerimizi Paris havasına sokabiliriz. Ekrandan fazla uzaklaşmadan, evde kolaylıkla hazırlanacak ‘Parisien’ yani ‘Paris stili’nde atıştırmalıklar için şefler Kaan Sakarya ve Derin Arıbaş’tan tarifler aldık.
#Paris OlimpiyatlarıYarın, Anneler Günü’nde şık bir kahvaltı sofrası kurarak annesini sevindirmek isteyen miniklerimizin gözü korkmasın. Brunette Patisserie’nin kurucu şefi Nur Aktı ve ‘Evinin şefi’ köşemizin yazarı Gülay Barbaros Altan’dan farklı yaş gruplarına uygun pratik tarifler aldık. Kuşkonmazlı tart da yapabilirsiniz, glütensiz pizza da...
#Anneler GünüAvrupa’nın en ünlü bestecilerinden Gioachino Rossini’nin ismini taşıyan ‘filetto alla Rossini’ İtalyan mutfağının incilerinden. Tereyağında kızarmış kaz ciğeri ve üzerine rendelenen trüf mantarıyla lezzetlenen bu özel dana filetoyu birlikte pişirelim...
#Gioachino RossiniKaramelize soğana pekmez katabilir, dilediğimiz eti çektirerek iyi bir tuz ve karabiberle enfes köfteler hazırlayabiliriz. Peynirli sosa renk vermek için zerdeçal kullanabilir, Bergama tulumuyla tadını derinleştirebiliriz. Banko Burger’in kurucu şefi Bora Bozankaya’dan evde burger yapımında ustalaşmak isteyenler için öneriler topladık. Şef Sinan Büdeyri’den de hem klasik hem vegan burgerin tariflerini aldık.
#BurgerÇeşit çeşit şarküteri, peynir, yeşillik, sebze ya da sos... Elimizin altında hangi malzeme varsa iki dilim ekmek arasında pratik bir öğüne dönüştürdüğümüz sandviçler yegâne kurtarıcımız. Dün Dünya Sandviç günüydü, biz de d.ream restoranlarının marka şefi Pınar İshakoğlu’ndan özel tarifler aldık.
#GastronomiÜlkemizin en gözde tatil beldesi Bodrum, bu mevsimde birçok ünlü şefi ağırlayarak ziyaretçilerine deniz, kum ve güneş kadar gastronomik bir deneyim de vaat ediyor. Londra’nın sevilen mekânlarından The Counter’ın şefi Kemal Demirasal’ın bu yaz Bodrum’a gelmesi en heyecan verici şeylerden biri... Loft Elia’nın mutfağına giren ürünleri bir çiftlikte özel olarak ürettiren şef Deniz Aşan’dan her cumartesi ‘atıksız sofralar’ kurulan Barbaros Farm’a, zeytinyağlı kalburabastısıyla ünlü Kısmet’ten şef Mehmet Yalçınkaya’nın yeni restoranı Denizden’e beldede mutlaka gidilmesi gereken yeme-içme mekânlarına bakalım.
#Ebru ErkeTarih boyunca insanlığın en temel besin kaynaklarından biri olan ekmek, soframızın ve sokak lezzetlerinin vazgeçilmezi. Beslenme uzmanı yazarımız Berrin Yiğit’e göre de enerji üretebilmek için kesinlikle tüketilmesi gereken gıdalar arasında... Pratik ve doyurucu ekmek arası tarifler pratikliğiyle de günün kurtarıcısı...
#TostGelinim Mutfakta tost pasta tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Pratik bir tatlı sunumu arayışında olanlara lezzetli bir alternatif sunan tost pasta, dilediğiniz meyvelerle hazırlanabiliyor. Peki, Gelinim Mutfakta tost pasta nasıl yapılır? İşte, evde kolay tost pasta tarifi ve malzemeleri...
#Tost PastaGünün her saati afiyetle yediğimiz sandviçler, çeşit çeşit malzemeyle her damağa hitap ediyor. 3 Kasım Dünya Sandviç Günü vesilesiyle USLA’nın yönetici şefi Cenk Akkaya, tavukludan füme somonluya, tiftiklenmiş etliden ızgara armut ve peynirliye, birbirinden leziz sıcak ve soğuk sandviç tarifleri veriyor.
#SandviçHasadı başladı, tazecik cevizler tezgâhlarda bollaştı... Tatlı-tuzlu içine eklendiği her şeyin tadını daha da özel kılan bu nefis yemişle yapabileceklerimiz sınırsız. Kimi zaman taze fasulyeyle buluşturup doyurucu bir öğüne çevirebilir, kimi zaman bir kurabiyenin başrolü yapabiliriz. Şefler Aydın Demir ve Umut Karakuş ile yazarımız Sahrap Soysal’dan cevizin tadına doyacağımız 8 tarif...
#MezeGelinim Mutfakta club burger tarifi ile günün öne çıkan yemekleri arasında yer alıyor. Kolay malzemeleri ve pratik sunumunun yanı sıra lezzetiyle de herkesin çok seveceği club burger (kulüp burger) tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları hemen aşağıda...
#Gelinim Mutfakta Club Burger TarifiHafta içi her gün menülerimizi belirleyen program Gelinim Mutfakta kulüp sandviç tarifi ile araştırılıyor. Pratik ve kolay malzemeleri ile kulüp sandviç, zamanı olmayanların yardımına koşuyor. Peki, kulüp sandviç nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta kulüp sandviç tarifi ve malzemeleri...
#Kulüp SandviçKimi zaman ana yemeklerin yanında leziz bir eşlikçi, kimi zaman biraz protein ilavesiyle doyurucu bir ana öğün... Her şekilde sofralarımızı renklendiren salataların tam mevsimindeyiz! Elbette dört mevsim yiyoruz ama taze otların en bol olduğu dönemdeyiz. Size çeşitli salata ve sos önerilerim var, üstelik onlardan biri, oyuncu Jennifer Aniston’ın meşhur ‘cobb salatası’...
#SalataKavanoza veya kapaklı bir cam kaba koyup günün her saati severek yiyeceğinizi düşündüğüm önerilerim var... Bol proteinli bu tarifleri ben özellikle spor sonrasında yemeyi seviyorum. Badem sütü ve donmuş muzla yaptığım smoothie ve fıstık ezmeli tost favorim!
#ProteinO, Türkiye’nin en önemli seslerinden, bestekârlarından biri. Oğlu da onun yolunda ilerliyor. Hem de kendi söz ve besteleriyle, emin adımlarla... Lider Şahin yeni şarkısı ‘Rezil Rüsva’da babası Selami Şahin’le ilk kez düet yapıyor. Baba-oğulla buluştuk; ilişkilerini, ünlü isimlerin eksik olmadığı hayatlarını ve anılarını konuştuk: “Lider’i sahnede ilk izlediğimde gökyüzünde bir yıldız gibi uçuyordum.”
#Selami ŞahinSoğuk geçen şubat ayını ısıtan nedenlerin başında çoğumuz için Sevgililer Günü geliyor. İster ‘Ben kutlamam’ diyenlerden, ister uslanmaz romantiklerden olalım, 14 Şubat geldiğinde sevgilimizi mutlu edecek birkaç jest yapmak, onu gülümsetmek istiyoruz. Evde baş başa olmayı tercih edenler için biraz afrodizyak tatların biraz da şef elinden lezzetli tariflerin yardımıyla romantik bir sofra kurmak hiç de zor değil. 7 Catering isimli firmasıyla davet ve organizasyonlar için menüler hazırlayan Ebru Erberdi, bizim için zarif bir Sevgililer Günü sofrası kurdu, masayı gecenin geri kalanında ağırlık yapmayacak, tadı ve görüntüsüyle bu akşamı özel kılacak lezzetlerle donattı.
#Sevgililer Günü