Güncelleme Tarihi:
KIZARMIŞ TAVUKLU SANDVİÇ
(2 kişilik)
NE LAZIM?
◊ 4 dilim ekşi maya ekmek
◊ 1 adet tavuk göğüs
◊ 50 gr göbek marul
◊ 6 dilim salatalık turşusu
Tavuk marinasyonu için;
◊ 1 su bardağı ayran
◊ 1 tatlı kaşığı soğan tozu
◊ 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
◊ 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
◊ 1 çay kaşığı zencefil
◊ 1 tutam tuz
◊ 1 tutam karabiber
Tavuk kaplaması için;
◊ 1 su bardağı un
◊ 1 tatlı kaşığı soğan tozu
◊ 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
◊ 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
◊ 1 çay kaşığı toz kişniş
◊ 1 çay kaşığı zencefil
◊ 1’er tutam tuz, karabiber
Tavuğu kızartmak için;
◊ Sıvıyağ
Sosu için;
◊ 4 yemek kaşığı mayonez
◊ 2 diş sarımsak
◊ 1 tatlı kaşığı acı sos
◊ 2 yemek kaşığı ketçap
◊ Kimyon, toz kişniş
NASIL YAPARIM?
◊ Tavuk göğsünü kelebek şeklinde açıp 2’ye bölün ve 2 ince fileto elde edin. Ardından tüm marinasyon malzemesiyle karıştırıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
◊ Kaplama malzemelerini karıştırın.
◊ 2 diş sarımsağı püre haline getirip mayonez, ketçap, acı sos, kimyon ve kişnişle birleştirin.
◊ Marulu ince kıyın, turşuyu dilimleyin.
◊ Marine ettiğiniz tavukları kaplama harcına bulayıp sıvıyağda altın sarısı olana kadar kızartın.
◊ Ekmekleri kızartın, her bir yüzüne sosu sürün.
◊ Sırasıyla kızarmış tavuğu, marulu, turşuyu ekleyip sandvici kapatın.
BİRRİA TOST SANDVİÇ
(4 kişilik)
NE LAZIM?
◊ 8 dilim tost ekmeği
◊ 1/2 kg dana döş
◊ 1/2 lt et suyu
◊ 100 gr isli Çerkes peyniri
◊ 24 dilim jalapeno turşusu
◊ 1/2 adet soğan (8’e bölünmüş)
◊ 3 diş sarımsak (ezilmiş)
◊ 2 yemek kaşığı domates salçası
◊ 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
◊ 2-3 yemek kaşığı tereyağı
◊ Defne yaprağı, kimyon, kekik, kurutulmuş Arnavut biberi
◊ Tuz, karabiber
NASIL YAPARIM?
◊ Isıttığınız tencereye sıvıyağı ekleyin ve ardından eti mühürleyip kenara alın.
◊ Aynı tavada soğanı soteleyin, sarımsağı ekleyip sotelemeye devam edin.
◊ Salçayı ekleyip kavurun. Et suyunu ve baharat çeşitlerini ilave edin, eti de yerleştirip orta ateşte et tiftiklenecek kadar yumuşayıncaya dek pişirin.
◊ Et pişince kenara alıp tiftikleyin.
◊ Defne yaprağı ve Arnavut biberini tencereden çıkardıktan sonra tenceredeki tüm malzemeyi blender’da çekin ve etle birleştirin.
◊ 2 dilim tost ekmeğinizin arasına et karışımı, Çerkes peyniri ve jalapeno turşusu koyduktan sonra ekmeklerin dışına tereyağı sürün ve tavada renk alıncaya kadar kızartın.
FÜME SOMONLU SANDVİÇ
(2 kişilik)
NE LAZIM?
◊ 1/2 adet baget ekmek
◊ 100 gr füme somon
◊ 4 yemek kaşığı labne peyniri
◊ 2 yemek kaşığı kapari
◊ 1 avuç mini roka
◊ 1/4 adet kırmızı soğan (halka halka doğranmış)
NASIL YAPARIM?
◊ Baget ekmeğin arasına labneyi sürün. Füme somon, kapari, mini roka ve kırmızı soğanı yerleştirip servis edin.
BURRATA&IZGARA ARMUTLU AÇIK SANDVİÇ
(2 kişilik)
NE LAZIM?
◊ 2 dilim ekşi maya ekmek
◊ 2 dilim dana füme
◊ 1 adet burrata
◊ 1 adet armut
◊ 6 sap kuzukulağı
◊ 3 adet ceviz
◊ 2 yemek kaşığı zeytinyağı
NASIL YAPARIM?
◊ Armudu dilimleyip tavada kısa süre ızgara edin. Ekmeği zeytinyağıyla yağladıktan sonra ızgarada veya tavada kızartın.
◊ Armut ve diğer tüm ürünleri iri iri doğrayıp ekmeğin üzerine yerleştirin.