Toronto Üniversitesi haberleri sayfasında Toronto Üniversitesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 603 Toronto Üniversitesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Quacquarelli Symonds (QS), ‘2024 Sürdürülebilirlik Sıralaması’nı açıkladı. QS tarafından Türkiye’ye özel hazırlanan değerlendirme raporu Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) iletildi. Raporu değerlendiren QS Kıdemli Başkan Yardımcısı Ben Sowter, “Türk üniversiteleri sosyal kapsayıcılık ve iş birliğine güçlü bir bağlılık sergiliyor. Bu, ülkenin ilerici eğitim uygulamalarına olan bağlılığını yansıtan övgüye değer bir başarı” dedi.
#İngiltereTürkiye Bilişim Vakfı Başlangıç Noktası platformu (Be Node) ve 2024 Nobel Fizik Ödülü'nün sahibi Geoffrey Hinton'un kurduğu Vector Enstitüsü iş birliğiyle düzenlenen “Çevre için Yapay Zeka Konferansı (AI for Climate Summit)” 4 Kasım’da İstanbul Modern’de gerçekleşecek.
#Türkiye Bilişim VakfıBirleşmiş Milletler (BM), 2016 yılında 17 başlık altında Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini kabul etti ve 2030 yılına kadar hedeflerin gerçekleşmiş olması bekleniyor. Bu maddelerden 6 ve 7’nci maddeler hariç diğer 15 maddenin hepsi, üniversitelerin, sürdürülebilirlik başlığında üstlenebileceği; çevresel, toplumsal, ekonomik ve sosyal boyutları içeren faaliyetler.
#Konuk YazarSoya sütü, inek sütü yerine sağlık açısından büyük bir avantaj sağlayabilir! Toronto Üniversitesi’nin kapsamlı araştırması, soya sütü tüketiminin kan basıncını düşürdüğünü ve inflamasyon seviyelerini azalttığını ortaya koydu. Çalışma, soya sütünün ultra işlenmiş gıdalardan sayılmasının gözden geçirilmesi gerektiğini vurguluyor. Peki soya sütü nasıl böyle bir fayda sağlıyor? İşte detaylar...
#SağlıkKimi hava kararıp gün geceye döndüğünde daha verimli oluyor, kimi de sabahın erken saatlerinde. Bugüne kadar yapılan birçok araştırmaya göre sabah erken güne başlayanlar daha mutlu, daha sağlıklı ve daha verimli insanlar. Gece geç yatanlarınsa sosyal hayatta daha aktif ve daha zeki oldukları ortaya çıkmış. Uzmanlar en önemli noktanın yeterli miktarda uyumak olduğunu savunuyor.
#Meltem FıratlıNefesi alkol kokuyordu, başı dönüyordu, yönünü şaşırıyordu ve kendisini sürekli halsiz hissediyordu. Öyle ki bir gün okula giden çocuklarına öğle yemeği hazırlarken bayıldı ve başını mutfak tezgâhına çarptı. 50 yaşındaki bu kadın alkolik olabilir miydi? Oysa dini inancı gereği dudaklarına bir damla bile içki değdirmemişti. Hastaneye gittiğinde ise “içmeden sarhoş olmak” olarak adlandırılan Bağırsak Fermantasyonu Sendromuna yakalandığını öğrendi. Peki nasıl oluyor da vücut kendi kendine alkol üretebiliyor? Prof. Dr. Salih Boğa ile ilginç semptomlara sahip Bağırsak Fermantasyonu Sendromunu konuştuk.
#Sağlıkİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencileri tarafından tasarlanan depreme dayanıklı bina, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Deprem Mühendisliği Araştırmaları Enstitüsü (EERI) tarafından düzenlenen yarışmada finale kaldı. Dünyanın önde gelen üniversitelerinin katılacağı finalde İTÜ öğrencileri, tasarladıkları binayla birinciliği hedefliyor.
#İtüBiliminsanları uzun zamandır yakınlarda bir yerlerden, akıllı bir medeniyetten gelebilecek sinyallerin peşinde. Dünya Dışı Akıllı Yaşam Arama Programı SETI’den bir biliminsanı grubuysa yapay zekâ yardımıyla böyle bir potansiyel taşıyan Dünya dışı sinyalleri ayıkladı.
#Umut Fırat Eroğluİngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Quacquarelli Symonds (QS), ‘2024 Sürdürülebilirlik Sıralaması’nı açıkladı. QS tarafından Türkiye’ye özel hazırlanan değerlendirme raporu Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) iletildi. Raporu değerlendiren QS Kıdemli Başkan Yardımcısı Ben Sowter, “Türk üniversiteleri sosyal kapsayıcılık ve iş birliğine güçlü bir bağlılık sergiliyor. Bu, ülkenin ilerici eğitim uygulamalarına olan bağlılığını yansıtan övgüye değer bir başarı” dedi.
#İngiltereKalp hastalıklarının ortaya çıkışında pek çok etken bulunuyor. İlk başta akla fiziksel hareketlilik, sigara-alkol tüketimi ve stres gibi faktörler gelse de en önemli unsur beslenme şekli! Bitkisel beslenmenin önleyici etkilerini araştıran bilim insanları, kalp sağlığını tehdit eden yüksek kolesterole karşı artık Portfolio (portföy) diyetini öneriyor. Yeni yapılan çalışmayla bir kez daha etkisi kanıtlanan diyet, sağlık için sihirli bir çözüm olarak yorumlanıyor. Peki Portfolio diyeti nasıl oluyor da kalp hastalıklarını önlüyor? Diyette hangi besinleri tüketmek gerekiyor? Popüler diyetlerin tahtını sallamaya aday olan Portfolio diyetini Uzman Diyetisyen Aslıhan Altuntaş ile mercek altına aldık.
#SağlıkÇevrimiçi atölye ve konuşma programı 'Yazarak Kuirleşmek' kültür ve sanat nesnelerini, otoriter kurum ve bireylerce onlara dayatılan ayrımcı anlatılardan özgürleştirmeyi hedefliyor. 31 Mayıs'ta başlayan program eylüle kadar sürecek.
#Yazarak KuirleşmekKanada’nın en büyük şehirlerinden biri olan Toronto’dayız. Burada 100 binden fazla Türk yaşıyormuş. Türkiye’den bakınca dünyanın bir ucu… Gökdelenler, geniş sokaklar, mağazalar, yollar ve alabildiğine yeşil bir şehir. Havalimanında kendimi Birleşmiş Milletler kampına düşmüş gibi hissediyorum. Bu his, Kanada’da kaldığım bir hafta boyunca sürdü. Çünkü burada dünyanın dört bir köşesinden insan diline, dinine, ırkına bakılmaksızın bir araya gelmiş, sevgi ve saygı ilişkisine dayalı bir düzen kurmuş. Ancak ülkeye giriş en az vize almak kadar zor. Bu durumun temel sebebi bitmeyen göçmen akınıymış. Oysa “Ben bir gazeteciyim, kolay olması gerekirdi” diye düşünüyorum ama Kanada hükümeti “Bana mısın?” demiyor. Olsun… Elimde valizlerle havaalanının kapısına çıkıyorum, gözlerim muhteşem Türkçesi ve tüm zarafetiyle, Ankara Kitaplığı’nın başkanı Özen Vekiloğlu’nu arıyor… Sonra candan selamlaması ve içten sarılışıyla kucaklaşıyoruz. Beni oracıkta tatlı mı tatlı biriyle tanıştırıyor. Selime Hanım’la...
#Ömür KurtBeyaz dişler temizliğin simgesidir, öz güvenimizi artırır, estetik bir görünüm sağlar. İşte bu nedenle zamanla sararan dişlerimizi beyazlatmak isteriz. Peki, bu amaçla yapılan beyazlatma işlemleri ne kadar etkili ve sağlıklı? Bilmeden dişlerimize zarar veriyor olabilir miyiz? Uzmanlar yanıtlıyor
#Diş SağlığıDünyayı etkisi altına alan koronavirüsün alt varyantlarıyla benzer semptomlar gösteren grip bu yıl gücünü daha da artırdı. Özellikle gribin kış mevsimini geride bırakan Güney Yarım Küre’de hâlâ etkisini sürdürmesi Kuzey Yarım Küre için uzmanları endişelendiriyor. Peki ülkemiz başta olmak üzere Avrupa'da salgın ne zaman başlayacak? Grip aşısı yaptırmalı mıyız? Uzmanlar anlattı.
#GripNeşeyle dans eden, birbirlerinin paylaşımlarının altına sevgi dolu yorumlar bırakan, genç ve güzel kadınlar ve yakışıklı erkekler, Güney California'da özenilecek bir yaşam. Bu parlak görüntünün arkasında sömürü ve cinsel taciz suçlamalarına bulanmış bir tarikat yattığına dair söylentiler, son dönemde dünya basının gündeminden düşmüyor. İşte tüm ayrıntılar...
#Miranda DerrickDünya Sağlık Örgütü, koronavirüs pandemisinin ilk 24 ayında yaklaşık 15 milyon insanın hayatını kaybettiğini açıkladı. Bu rakam, resmi vefat istatistiklerinin neredeyse üç katı… ‘Aşırı ölüm’ olarak adlandırılan bu sayı, Covid-19 ile ilgili birçok ilginç veriyi daha gün yüzüne çıkarıyor. Öte yandan en düşük ölüm oranı pandeminin başından beri katı karantina kurallarını reddeden İsveç’e ait. Peki tüm bunlar ne anlama geliyor? ‘Aşırı ölüm’ tam olarak ne ifade ediyor?
#Covid-19Evladına destek olmayan, kol kanat germeyen anne yoktur elbette... Ancak söz konusu evlat dünyanın en zengin insanı olunca annesi de her yaptığıyla dikkatleri üzerinde topluyor. Kariyeriyle de adından söz ettiren, "Oğlum ünlü olmadan önce ben ünlüydüm" diyen Maye Musk'ı biraz daha yakından tanıyalım
#Maye MuskBaşta ABD olmak üzere pek çok ülke Ukrayna'ya saldıran Rusya'ya ekonomik yaptırımlar ile yanıt verdi. Ukrayna'ya askeri ve insani yardım son sürat devam ederken, Moskova'ya karşı uygulanan yaptırımların Putin'i zayıflatması hatta orta vadede koltuğundan etmesi umuluyor. Ancak pek çok uzman bunun pek de olası olmadığını belirtiyor. İşte Putin'in yaptırımlara rağmen iktidarda kalmasına imkan tanıyan koalisyon...
#RusyaEv partilerinin vazgeçilmezi olan yastık savaşı profesyonel bir dövüş sporuna dönüştü. Ellerindeki yastıklarla ringe çıkan dövüşçüler, dayanıklılıklarını ve tekniklerini sergileyerek rakibini tek vuruşta 'uyutmaya' çalışıyor. Bu sıra dışı spor branşı dünyada giderek popüler hale gelirken, sporcular diğer dövüş sporlarının aksine yastık savaşını tercih etmeye başladı. İşte dünyanın en ilginç spor dalları ve onların hikâyesi...
#Yastık SavaşıSon dönemde peş peşe açıklanan araştırma sonuçları önemli bir bulguya işaret etti: Aşıları tamamlanmış olan kişiler Covid enfeksiyonu geçirdiklerinde, virüse karşı daha iyi korunur hale geliyorlar. 'Süper bağışıklık' ya da 'hibrit bağışıklık' olarak adlandırılan bu durumun avantajları da dezavantajları da çok. İşte tüm detaylar...
#Hibrit BağışıklıkBaşlamasına sayılı günler kalan ve gerek koronavirüs salgını gerekse batılı ülkelerin diplomatik boykot kararı yüzünden gölgelenen Pekin Olimpiyatları bir kez daha gündemde. ABD Olimpiyat komitesi Pekin'e gidecek sporcuları için özel bir uyarıda bulundu, uyarının sebebi ise şaşkınlık yarattı.
#Pekin OlimpiyatlarıKanada’da 1,3 milyon hasta üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, erkek doktorlar tarafından ameliyat edilen kadınların kötü bir sonuca maruz kalma olasılığı yüzde 15 ve ölme olasılığı yüzde 32 daha fazla. Bulgular, tıp dünyasında ‘ameliyatların büyük ölçüde erkeklerin egemen olduğu bir alan olduğu’ tartışmalarını yeniden alevlendirdi.
#AmeliyatKoronavirüs toplumda her yaştan insanı etkilerken özellikle anne adayları ve yenidoğanlar için de büyük tehlike yaratıyor. Yapılan araştırma, anne adayının hamilelik döneminde Kovid'e karşı geliştirdiği bağışıklık tepkisinin fetüs için virüsün kendisinden daha büyük bir tehlike olabileceğini ortaya koydu. Risk özellikle erkek bebekler için daha büyük. İşte çarpıcı araştırmanın detayları…
#KoronavirüsABD'de özellikle üniversitelerde hızla yayılan grip salgını üzerine CDC acil bir sağlık uyarısı yayınladı. Yapılan uyarıya göre vakaların yüzde 90'ı 5 ila 24 yaş arasındaki çocuklar ve genç yetişkinlerde görülüyor, H3N2 soyundan gelen grip türü mutasyona yatkın olduğu için özellikle tehlikeli.
#ABDİlk olarak Hindistan'da görülen ve kısa sürede dünya üzerindeki baskın tür haline gelen Delta varyantını inceleyen Kanadalı bilim insanları bu varyantın orijinal virüsten yüzde 133 daha ölümcül olduğu sonucuna ulaştı.
#Koronavirüs