Ekranların sevilen yarışma programı MasterChef topik tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Bir Ermeni mezesi olan topik yapımı, malzemeleri ve lezzetiyle sofralara renk katıyor. Peki, orjinal topik nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, topik meze tarifi detayları...
#Topik MezeAirport’un açılışı DJ Martin Solveig’leydi. Saat 01.00’de Every Body Dance Now şarkısıyla içerideki 1000 kişi tepinmeye başladı. 01.20’da So High’la çığlık çığlığa kalkışa geçti. Açılış partisini Unilife organize etti. Unilife, biri 25, diğeri 31 yaşındaki iki biraderin firması. Erdem ve Özgür İpekçi kardeşler pek tanınmıyor ama sessiz, sedasız Scporions ve Unifest gibi ciddi işlere imza atıyorlar. 21 Aralık’ta da yine Airport’ta Roger Sanchez patlatacaklar. Giriş 50 lira olacak ama Biletix’ten şimdi alırsanız 40 lira. Airport, Zincirlikuyu, (212) 288 59 05.
İstanbul’a turist olarak gidecekseniz, görülecekler listenizin ilk sıralarına Prens Adaları’nı yazın. Vapurla kolayca ulaşılabilen ve en çok ziyaret edilen Büyükada, Heybeliada, Kınalıada ve Burgazada kentte yaşayanlara da ‘bir tatlı huzur’ yakalama ve çok uzaklaşmadan tatil yapabilme fırsatı sunuyor. Yaz boyu ziyaretçilerini morsalkımlar, mimozalar ve begonvillerle karşılayan adalardan önerilerimiz var.
#Uygar TAYLANElmadağ’daki Divan Oteli’nin içinde fine dining konseptiyle yenilenen Lokanta by Divan, özünde 67 yıllık bir geleneği sürdürüyor: Yerel ve güncel. Mekânın alameti farikasıysa tavana kadar uzanan kırmızı aydınlatmalı, seksi kavı. Bu kav şarap kültürüne odaklı Wine Spectator dergisi ödüllü.
#Savaş ÖzbeyErzurum deyince akla ilk ‘cağ kebabı’ gelir ama siz yine de ufkunuzu geniş tutun. Kentte peşinden koşturacak çorbasından ev yemeğine birçok değişik tat var. Yolu buraya düşenlerin ihmal ettiği bir konu da peynir... Biraz şehrin dışına çıkmaya başladığınızda köyden köye peynirin tadının ve yapım tekniğinin değiştiğini göreceksiniz.
#SeyahatGeçen hafta birkaç günlüğüne İstanbul’daydım. Annemin Roma’ya gelmesinden cesaret alarak, oğlum Lorenzo Deniz’in anneanne elinden güzel şeyler yiyeceğinin iç rahatlığıyla bir günde karar verdim. Hem yıllık sağlık kontrollerimi yaptırdım hem de hasret giderdim. Roma dönüşü iki hafta karantinadayım, olsun...
#İstanbulMehmet Yaşin, Arda Türkmen ve Refika Birgül kafa kafaya verdi, sizin için mutfağa girdi. Bu mevsimde ne yenir, iyi yemek için nereye gidilir, en son keşifleri neler, evde fast food nasıl hazırlanır? İşte Hürriyet lezzet ekibinin topikten maş fasulyesine 24 iştah açıcı önerisi.
#KasımBazen monotonluktan sıkılıp yeni şeyler denemek isteriz, özellikle de yeni lezzetler... Arap ülkelerinin oryantal ziyafetlerinden Uzakdoğu’nun mistik tatlarına ve Orta Asya’nın bol baharatlı yemeklerine kadar etnik lezzetler sunan mekanların sayısı artıyor. Ait oldukları ülkelerin aşçıların hazırladığı yemeklerde kullanılan malzemeler de otantik. Bu hafta büyük jürimiz dünyanın çeşitli mutfaklarının en iyi 10 örneğini seçti
Yaz sıcakları bitmeden, Ramazan başlamadan şöyle bir keyif yapmalı; içimizi dökmeli, birbirimize uzun uzadıya güzel vakit ayırmalı. Cep telefonlarını kapatıp, bir yere yetişme telaşı olmadan, bembeyaz örtülü bir rakı masasında ve mis gibi şarkılarla keyifle demlenmeli. Rakı milli servetimiz. Mehmet Akif ile Neyzen Tevfik’in dost olmasını engellemeyen içki. Bu haftanın konusu da adabıyla rakı
Masayı donatan meze çeşitleri uzun bir meyhane gecesinin habercisidir. Sıcak ve soğuk olarak ikiye ayrılan mezenin hası mutlaka günlük yapılır. İçkinin özellikle de rakının en yakın arkadaşı olan mezelerin tazeliği ve lezzeti bir meyhanenin şanındandır. Soğuk meze ayrı bir hüner gerektirir.
Bayram tatilini fırsat bilip tası tarağı toplayarak, şehir ya da ülke dışına gidenler bu yazıyı es geçebilir. Bu hafta gezi sayfası bayram tatilinde İstanbul’dan ayrılmayanlar için hazırlandı. Küçük rehberimizde tiyatrodan sinemaya, müze gezisinden tekne sefasına, meyhane faslından caz dinletisine kadar her şey var. Nüfusun önemli bir bölümünün tatil için şehirdışına kaçtığı düşünülürse, İstanbul daha bir sakin olacak gibi.