Timur Selçuk hayata veda etti. Türk müziğinin unutulmaz ustalarından Münir Nurettin Selçuk ile tiyatro sanatçısı Şehime Erton'un oğlu olan Timur Selçuk, 74 yaşındaydı. Orhan Veli, Attila İlhan'ın, ve Nazım Hikmet'in şiirlerinden bestelediği şarkıları seslendiren Timur Selçuk, 1998 yılında Kültür Bakanlığınca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştı. Peki, Timur Selçuk kimdir? İşte Timur Selçuk’un hayatıyla ilgili detaylar…
#Timur Selçuk KimdirYakışıklı fiziğinin önüne geçen, insana güven veren, istikrarlı, derinliği olan, yaptığı müziğe ve edebiyata ruhunu katan, ince mizah algısı ve dingin yapısıyla yıllardır kemikleşen kitlesi olan Tuna Kiremitçi ile içten bir sohbet gerçekleştirdik. Kendisi bağıra çağıra şöhretine şöhret katma gayretinde olanlardan olmadı hiçbir zaman. Okul yıllarındaki zorlukları lehine çevirmeyi başarabilmiş bir sanat emekçisi olarak işinin kavrayıcı tarafını tercih etmiş. Gençlerden, barıştan, akıldan, hoş görüden yana… Yine bana değerler katan bir sohbeti sizlerle paylaşmanın gönül rahatlığı içindeyim. Yüzde Yüz ilham Veren Sohbetler’de sanatının güvenli sularında kendinizi bırakabileceğiniz yazar-müzisyen Tuna Kiremitçi ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#Sponsorlu İçerikYakışıklı fiziğinin önüne geçen, insana güven veren, istikrarlı, derinliği olan, yaptığı müziğe ve edebiyata ruhunu katan, ince mizah algısı ve dingin yapısıyla yıllardır kemikleşen kitlesi olan Tuna Kiremitçi ile içten bir sohbet gerçekleştirdik. Kendisi bağıra çağıra şöhretine şöhret katma gayretinde olanlardan olmadı hiçbir zaman. Okul yıllarındaki zorlukları lehine çevirmeyi başarabilmiş bir sanat emekçisi olarak işinin kavrayıcı tarafını tercih etmiş. Gençlerden, barıştan, akıldan, hoş görüden yana… Yine bana değerler katan bir sohbeti sizlerle paylaşmanın gönül rahatlığı içindeyim. Yüzde Yüz ilham Veren Sohbetler’de sanatının güvenli sularında kendinizi bırakabileceğiniz yazar-müzisyen Tuna Kiremitçi ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#1Nevi şahsına münhasır insanların başarı yolculukları, sadece onlara ait özellikleri marka haline getirmeleri, gelişmeleri, kendilerinden büyümeleri ve tüm bunlar olurken iç dünyalarında olabildiğince sakin, dingin ve istikrarlı yol almaları bana müthiş ilham verici geliyor.
#Sponsorlu İçerikNevi şahsına münhasır insanların başarı yolculukları, sadece onlara ait özellikleri marka haline getirmeleri, gelişmeleri, kendilerinden büyümeleri ve tüm bunlar olurken iç dünyalarında olabildiğince sakin, dingin ve istikrarlı yol almaları bana müthiş ilham verici geliyor.
#1Cenk Taşkan, 70’lerde yaptığı bestelerle adını Türk pop tarihine yazdırdı. Taşkan, Nükhet Duru’yu tanıtan ve bestesini yaptığı “Beni Benimle Bırak” şarkısının ilk Ajda Pekkan’a teklif edildiğini söyledi: “Ajda, anlayamadı şarkıyı. Beğenmedi değil anlayamadı. Ardından da bu şarkı Nükhet’i Nükhet yaptı.” Eda SOLMAZ konuştu
#Cenk TaşkanOnu ve yaptığı çalışmaları anlatmaya cümleler, sayfalar yetmez. 1971'de Olympia’da konser veren ilk Türk olan, Yunus Emre’yi dünyaya duyuran, 1973'te Bulgaristan'daki Uluslararası Altın Orfe Şarkı Yarışması'nda ikincilik ödülünü alan, 1977’de Polonya Sopot Uluslararası Müzik Festivali’nde dünya birinciliğini kazanan, ‘Hamlet’ karakterini canlandıran, Zeki Müren’in isteğiyle sahneye çıkıp şarkılar söyleyen, tiyatroda çok oyunda rol alan, beyaz perdede de adından söz ettiren, sanata katkılar sağlayan, oyuncu adaylarına eğitimler vermeye devam eden, tiyatronun kilometre taşlarından, değerli oyuncu Ayla Algan sohbet konuğum…
#Ayla AlganBir kadın düşünün ki 70’lerde var, 80’lerde var, 90’larda, 2000’lerde... 2020’ye geldik, hâlâ var! Nükhet Duru... Her daim seksi, her daim klas. Kim ne derse desin, hâlâ müthiş bir sesi, söylemekten mutlu olduğumuz şarkıları, projeleri, konserleri, albümleri var. İçinden fışkıran, bitmeyen bir enerji var. Hayatının öyle bir döneminde ki, müthiş seçici, hiçbir şeyi zorunlu olduğu için yapmıyor, canı isterse, içine sinerse yapıyor. O yüzden de ne yaparsa iyi oluyor. Yeni albümü çıktı çıkacak, genç nesil müzisyenlerle düet yaptı ve Ağustos’un 28’inde İstanbul Açıkhava Tiyatrosu’nda sevenleriyle buluşacak. O gece bizi çeşitli sürprizler bekliyor.
#YazarBazı insanlarda bir tılsım vardır. Sevdikleri için kapılar açar, insanlar arasında köprüler kurarlar. Tatlı dilleri, keyifli dostluklarıyla, yıllar içinde kurdukları geniş, güzel bir topluluğun gizli orkestra şefi olurlar. Mustafa Oğuz kültür-sanat-medya dünyası için böyle biridir. Ama sadece bu değil. Alçakgönüllü, sevimli hatta alıngan mizacının arkasında göz kamaştırıcı bir hayat deneyimi yatar. Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük şarkıcılarının, grubunun, televizyon dizisinin üzerinde emeği vardır. Türkiye’de açıkhava konserleri geleneğini o başlatmıştır. Mustafa Oğuz hiç de çaktırmadan 67 yaşına gelmiş ve en iyi mülakatçı gazetecilerimizden Selin Ongun’la bir kitap hazırlamış. Renkli bir hayattan artakalanları paylaşmış. Kitabın adı ‘Yorma Birader’. Bu felsefeye çok gülecek ama aklınızdan çıkaramayacaksınız. Buyurun, Oğuz’la Gümüşlük’te yaptığımız sohbete siz de katılın...
#Mustafa OğuzGül İrepoğlu son romanı 'Kavuşmak'ta Mesut Cemil Bey ile ona olan aşkından ölene kadar vazgeçmeyen Dürdane Hanım’ın dokunaklı hikâyesini anlatıyor. İrepoğlu'yla gerçek kişilerden yola çıkarak kaleme aldığı romanını sorduk...
#Gül İrepoğluÖnce 1999’dan bu yana esen bir “geleneği” hatırlayalım: Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Genel Kurulu, “...Ülkemizde tiyatro sanatının çağdaş anlamda var olması için tüm yaşamı boyunca tiyatroya hizmet etmiş olan, Fakültenin fahri doktoru ‘Muhsin Ertuğrul’un anısına, her yıl, ‘yaşamı boyunca ülkemizde tiyatro sanatının gelişimi yolunda, üstün hizmet vermiş sanatçı ve bilim insanları arasından belirlenen kişilere” akademik bir ödül veriyor.
#İzmirBugün ülkelerden ziyade dünya şehirlerinin ayrı ayrı bir marka olduğuna dikkat çeken Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, “Konut yatırımında nasıl Londra, Dubai, İstanbul, Lizbon, Paris yarışıyorsa sanayide de yatırım yapılan dünya şehirleri birbiriyle yarışma içinde” dedi.
#Erden TimurYeni yılın ilk gününde yine Türkiye’nin neşesi Cem Yılmaz’layız. Dün ‘Arif v 216’ filmini konuştuk; cuma günü vizyonda. Bugün daha kişisel, daha derin konulara gireceğiz. Mizaha, ünlü olmaya, siyasete, evliliğe… Cem’e kulak verin. Çünkü o her birinizin ne düşündüğünü çok önemsiyor. Hepinize iyi eğlenceler ve çok iyi seneler!
#Gazetehaberleri“Çakallarla Dans” serisinin Köfte Necmi’si, imamlar kötü gösteriliyor diye Meclis’e taşınan “Kertenkele” dizisinin sahte imamı Timur Acar’la buluştuk. Bu röportajda kendisinin depremle birlikte başlayan oyunculuk kariyerinin geldiği noktayı, bıyığıyla olan vazgeçilmez bağını, nasıl bir sevgili olduğunu ve yeni yıl beklentilerini bulacaksınız.
Telefonum susmak bilmezcesine çalarken başımın ne türlü derde gireceğinin farkında bile değildim. Açtım; karşımda Nükhet “Nerede kaldın, yarım saattir seni bekliyoruz” diye isyan ediyor. Birden başımdan aşağıya kaynar sular döküldü. Bekleyen yalnız o olsa idare ederim de, bir de Timur Hoca var yanında. Röportaj saatini beş sanıyordum, meğer 15.00’teymiş. Nasıl fırladım ben bile hatırlamıyorum.