Tencere Yemeği haberleri sayfasında Tencere Yemeği hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 686 Tencere Yemeği haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Prof. Dr. Canan Karatay, tencerede pişirilen yemeğin daha faydalı olduğunu belirterek, "Türk mutfağının tencere yemeği önemlidir. Amerika'da, İngiltere'de tencere yemeği bilmezler. Kuru fasulyemizi, barbunyamızı, zeytinyağlı yiyeceklerimizi bilmezler" dedi.
#Canan KaratayEtin yemeklerinin en sevilenlerinden leziz kuzu incik yapımı... Ağır ateşte uzun pişirilerek hazırlanan bu ev yemeğini, temel teknik ve yapım kurallarını öğrenerek kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken uzun et pişirme tekniğini ve ağır pişirmenin lezzetlendirme sırlarını iyi kavramak.
#Ağır Ateşİçinizi ısıtacak leziz bir bonfile tagine yemeği hazırlamayı ve alışılmışın dışında farklı aromalarla lezzetlendirmeyi birlikte öğreniyoruz. Fas kökenli tagine yöntemiyle pişirdiği bonfile eti, erik ve tarçın aromalarıyla lezzetlendiren Şef Seren Sengel, bu özel yemeğin tekniğini anlatıyor.
#BonfileEv yemeği hazırlamanın en lezzetli yöntemlerinin başında güveç geliyor. Bütün uzun pişirme tekniklerinde olduğu gibi güveç de, kurallarını öğrendikten sonra kolaylıkla uygulanabilecek bir yöntem. Güveç yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilirseniz sonra tek yapmanız gereken kapağını kapamak ve pişmeye bırakmak olacaktır.
#GüveçFranckelie Laloum, Jean Philippe Borro ve Julien Lefebvre gibi ünlü şefler yaz boyunca Antalya’da lezzet tutkunlarıyla buluştu. Bugün ve yarın da iki yıldızlı Fransız şef Michel Portos ve ‘Evdeki Şef’ temasıyla menülerini misafirlerinin mutfağına girerek sunan Michelin yıldızlı şef Gregory Mirer gastronomi meraklılarıyla bir araya gelecek.
#GastronomiSosyal medyada gördüğünüz iştah açıcı yemeklerden sonra soluğu mutfakta alıyorsanız, hedonik açlık yaşıyor olabilirsiniz. Araştırmalar, sosyal medyanın cazip yiyecekleri teşvik etmesinin bu açlık türünü artırdığını ve modern beslenme alışkanlıklarını nasıl etkilediğini ortaya koyuyor. Peki, hedonik açlık hangi sağlık sorunlarına yol açabilir ve bu durumdan nasıl kurtulabilirsiniz?
#SağlıkHer bayram sahnede sevenleriyle buluşan ‘Nostalji Kraliçesi’ Muazzez Ersoy rutinini bu yıl bozdu, Ramazan Bayramı’nı Bodrum’daki evinde karşıladı. Ünlü sanatçıyla geçmişten bugüne uzanan keyifli bir bayram sohbeti gerçekleştirdik.
#Muazzez ErsoyTopraklarında yetişen birbirinden özel malzemeleri ve yemekleriyle Hatay, Türk mutfağı için de ayrı öneme sahip. Coğrafi işaret tescili kazanan beyaz balkabağının kullanım alanlarını ‘Antakya ve Yemekleri’ kitabının yazarı Jale Balcı anlattı, kitabındaki çıtır kabak tatlısının tarifini de paylaştı.
#BalkabağıNEFESLERİN tutulduğu tarih 5 Kasım. CHP Kurultayı’nın en önemli gündem maddesi Genel Başkanlık seçimleri. Ankara ve İzmir Kurultay delegeleri ağırlıklı olarak tercihlerinin Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana olduğunu açıkladı. Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu ekibi ise İstanbul’da ön aldı. CHP’de parti tüzükleri mevcut Genel Başkan’a avantaj sağlamıştır. Bir anlamda “seç beni, seçeyim seni” kuralı, genelde işler.
#1Yolunuz Saraybosna’ya düşerse o zaman güne börekle başlamanız şart. Başçarşı’da neredeyse adım başı bir börekçi görebilirsiniz ama ara sokaklara dalıp en iyisini yapan Sac’ı arayın. Sonra Miljacka Nehri’nin kuzey kıyısındaki çarşının labirent gibi sokaklarını keşfedin. Bir ‘aşçinitza’ya yani esnaf lokantasına uğrayıp yöresel lezzetleri tatmayı da ihmal etmeyin.
#GastronomiSoğuk havaların kendini iyice hissettirdiği ekim ayında özellikle üst solunum yolu hastalıklarının görülme sıklığı da artar. Ancak ekim ayıyla birlikte tezgâhlarda yerini almaya başlayan muhteşem kış sebzeleri hastalıklarla savaşımızda bizlerin yardımına koşuyor.
#Buğra BuyrukçuNilüfer Belediyesi’nin bu yıl 8’incisini düzenlediği ‘Ürünlü Biber Festivali’nde acısıyla tatlısıyla biber konuşuldu. Özgün ve yöresel ürünleri Türkiye ve dünyaya tanıtmak, yerel üreticiyi desteklemek amacıyla gerçekleştirilen Ürünlü Biber Festivali’nde biz de jüri üyesi olarak birbirinden lezzetli biber yemeklerinin tadına baktık. Bu güzel etkinlikte Ürünlü kadınları sadece lezzetle yarışmadılar yaratıcı yemek sunumlarıyla bizleri şaşırttı.
#BursaKurban Bayramı’nda etin pişirilmesi ve saklanmasından, tüketimine dek dikkat edilmesi gereken bazı önemli kurallar var. Bu kurallara yeterince özen gösterilmediği takdirde, gıda zehirlenmesinden kalp ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına dek birçok sağlık sorunu ile karşılaşılabiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Eker, bayramda eti sağlıklı tüketmenin 5 önemli kuralını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu; bir de sağlıklı ve lezzetli et hazırlama tarifi verdi…
#Kurban BayramıKebap farklı ülkelerde ve Türkiye ülkesinde de sevilen milli yiyeceğimiz olarak bilinmektedir. Kebap doğrudan doğruya ateşin üzerine tutularak pişirilmektedir. Aslında bir kap içerisinde susuz olarak pişirilen et yemeği olarak da tanımlanmaktadır. Çevirmesi, kızartması ya da kavurması yapılmaktadır. Bu seçenekler kebabın pişirme teknikleridir. Kebap çeşitlerinin çoğu ızgarada pişirilmektedir. Fakat tas kebabı gibi seçenekler tencere yemeği olarak kabul edilmektedir. Görüldüğü gibi kebabın kültürel etkilerden etkilendiği ve buna göre de çeşitlere ayrıldığı aşikardır. Kebap çeşitleri ve isimleri nelerdir, en sevilen kebap çeşitleri ve tariflerini sizler için derledik.
Biraz mayhoş ama kendine has bir lezzeti var. Hiç denemeyenler için can erikle kivi karışımı bir tada sahip diye özetleyebilirim. Işgın genellikle kabuğunu soyup tuza batırarak çiğ yeniyor ama ben tatlılara ve içeceklere de çok yakıştırıyorum. Lif zengini bu malzemeye, serin yaz çaylarınızı demlerken mutlaka şans verin.
#IşgınEsnaf lokantalarımızın en büyük özelliklerinden biri, usta-çırak geleneğine dayalı olmaları. Belki de bu yüzden şef Mehmet Yalçınkaya’nın ‘Esnaf’ adlı bir kitap çıkaracağını duyduğumda ilk hissettiğim, bunun ona ne kadar da yakıştığı oldu. Sadece ekrandaki ‘babacan usta’ tavırlarından değil, bu geleneğin kariyerindeki önemini ve ustalara olan saygısını çok iyi bildiğim için...
#Esnaf LokantasıBraise pişirme yöntemi sıklıkla kullanılan teknikler içerisinde yer almaktadır. Özellikle damak tadına uygun yemeklerin pişirme teknikleri arasında sıklıkla kullanılmaktadır. Bu sebeple Braise pişirme yöntemi nedir? Braise pişirme yöntemi nasıl yapılır? Bu pişirme tekniğini kolayca kullanabilirsiniz. Braise pişirme yöntemi nedir? Nasıl yapılır? Braising pişirme yöntemi ile yapılan yemekler nelerdir? Hangi yiyeceklerde bu teknik kullanılır detayları ile derledik.
#Braise Pişirme YöntemiO mis gibi kokan narenciye ailesinin nadide üyesi mandalinayı sadece meyve olarak yediğimizi düşünmediniz elbette, değil mi? Rengine mi tadına mı daha çok hayranım bilmiyorum çünkü turuncu her şey gibi bana göre çok çekici. Zeytinyağlı kereviz yemeğine ya da Asya usulü tavuğa çok yakışıyor; cheesecake’te ve reçelde de çok havalı duruyor.
#MandalinaAyva denince pek çoğumuzun aklına önce kaymak süslü tatlısı, sonra da reçeli ve marmeladı gelir. Hemen her tada uyumlu bu meyveyle ben tencere yemeği de yapıyor, zeytinyağlı kereviz pişirirken patates yerine ayva kullanıyorum. Havuç ve pancarla birlikte rendeleyip mayonez ve yoğurtla karıştırdığımda da nefis bir salata oluyor. Turşusunu da denemelisiniz...
#Ayva TatlısıBereketli bir kış sebzesi ıspanak. Bir kilo alıp çeşit çeşit yemek yaparsınız. Yumurtalısı, pirinçli yemeği, böreği, çorbası... Çanakkale’de yapılan ‘çırpma’ isimli böreğiyse bambaşka bir tür. Dikkat etmeniz gerekense çok iyi ayıklayıp yıkamak.
#Ispanak