Dünyanın her yerinde birçok hayvan türü vardır. Bu hayvan türleri içerisinde zararsız olanları olsa da zararlı olan türlerde oldukça fazladır. Zararlı olan hayvanlar tehlikeli türler olarak varlıklarını sürdürmektedirler. Sizler için Dünyanın en tehlikeli hayvanı hangisidir? Dünyanın en tehlikeli hayvanları ve özellikleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Havalar ısındı ve türümüz gibi birçok canlı artık daha aktif. Bu günlerde bastığımız yeri toprak, yüzdüğümüz yeri deniz deyip geçmemekte ve dikkat etmekte fayda var. Her an ölümle burun buruna gelebilirsiniz. İşte Türkiye’nin en tehlikeli 9 hayvanı.
#Tehlikeli Hayvan TürleriBesin zincirinin tepesinde yer alıyor olabiliriz. Ama bu doğada yaşayan her canlıya kafa tutabileceğimiz anlamına gelmez. Olası bir karşılaşma durumunda insana ciddi zararlar verebilecek pek çok tür var. Özellikle de yavrulama döneminde onlarla temasa girmeyi emin olun hiç istemezsiniz. İşte tehdit oluşturmanız halinde canınızı yakacak türler.
#KeneHayvanlara sadece potansiyel ’seri katiller’ işkence yapmıyor. Aslında ticari amaçlı hayvan katliamı, çok daha korkunç boyutlarda. Sadece Çin ve Güneydoğu Asya’da yılda 2 milyon kedi ve köpek, ’boğazları sıkılarak, suyla boğularak ya da telle boyunları sıkılarak’ öldürülüyor. Kürkleri, daha hayvanlar can çekişirken yüzülüyor.
Son günlerde ‘cezasızlık politikası’ tartışılıyor. “Toplumda faillerin cezasız kaldığına dair bir algı mı oluştu, yoksa bu gerçek bir olgu mu” diye kadın hakları savunucularına ve avukatlara sorduk: “Ortada somut bir gerçek var. İşlenen suçlara karşı kanunlarda düzenlenen ceza miktarıyla infaz miktarının (yatarı) farklı oluşu, yani ‘yatarı’nın daha düşük oluşu, cezasızlığın infaz düzenlemelerinden kaynaklandığını gösteriyor.” Peki, neyi değiştirmeli, nasıl önlemler almalı?
#Kadına ŞiddetDünyanın dört bir yanındaki denizlerde yaşayan en ilginç türlerin başında ahtapotlar, mürekkep balıkları ve kalamarları da kapsayan kafadanbacaklılar ailesi geliyor. Oldukça geniş bir aile olan kafadanbacaklıların bir özelliği var ki bilim insanlarını bile şaşkına uğratıyor.
#KafadanbacaklılarABD'de yaşayan 14 yaşındaki bir lise öğrencisinin acı tortilla cipslerinden yedikten sonra hayatını kaybettiği iddiası, aşırı acı severleri bile korkuttu. Bu cips ülkemizde satılmıyor ama bizde de aşırı acı tüketen insanların sayısı hayli fazla… Peki aşırı acı tüketmekciddi sağlık sorunlarına yol açabilir mi? Uzmanlara sorduk...
#SağlıkAcı yemek kimileri için adeta bir zevk. Acısız sofraya oturmayanlar, arkadaşları ile dayanıklılık yarışı yapanlar hatta en acı biberi bulup yemeye takıntılı olanlar var. Ancak ABD'de yaşayan 14 yaşındaki bir lise öğrencisinin acı tortilla cipslerinden yedikten sonra hayatını kaybettiği iddiası, aşırı acı severleri bile korkuttu. Bu cips ülkemizde satılmıyor ama bizde de aşırı acı tüketen insanların sayısı hayli fazla… Peki bu durum ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir mi? Uzmanlara sorduk...
#Acı BiberStalingrad Savaşı'nda binlerce askerin hayatını kurtaran 'faj terapisi' geleceğin tedavisi olabilir. Bilim insanları bakterileri enfekte eden virüsün antibiyotik direnci ve kanser tedavisinde umut olacağını düşünüyor...
#BakteriyofajBuzdolabınızda milyonlarca bakteri bulunduğunu ve bunların pek çok hastalığa sebep olduğunu biliyor muydunuz? Evdeki en temiz noktalardan biri olduğunu düşündüğümüz buzdolabı yaklaşık 1,8 milyon bakteri barındırıyor. Peki bu bakteriler hangileri? İnsan sağlığına etkileri neler? Uzmanlarla konuştuk...
#SağlıkBilim insanları Sibirya'nın permafrostlarında yaptıkları bir araştırmada korkutucu bir gerçekle karşılaştı. On binlerce yıl önceye ait bir virüsün yeniden ortaya çıktığı görüldü. Sibriya’da ortaya çıkan virüsün 48 bin 500 yıl donmuş halde uyuduktan sonra yeniden ortaya çıktığı kaydedildi. Uzmanlar yıllar öncesinden gelen virüslerin yeni bir pandemi oluşturma tehlikesine dikkat çekti.
#Virüs MutasyonTaşıma modları arasında yüklerin en hızlı ve en pratik şekilde ulaştırılabildiği tür hava yolu taşımacılığıdır. Temel lojistik hizmetlerine ek olarak; gümrük, depolama, kapıya kadar teslimat gibi hizmetler havayolu taşımacılığını ön plana çıkarır.
#Sponsorlu İçerikBoynuzlu at aynı zamanda unicorn olarak bilinir ve pek çok efsane de yer alır. Bununla beraber fallarda çıkan ve merak edilen mitolojik hayvan türleri içerisinde gelir. Peki, falda boynuzlu at görmek ne demek? Kahve falında tek, uzun, ters ve uçan boynuzlu at çıkması anlamı konusunda merak edilenler.
#Falda Boynuzlu At Görmek Ne DemekTaklit yeteneği müthiş, bin bir yüzü var, birçok kaynakta gizli pandemi olarak geçiyor hatta sessiz katil diye adlandırılıyor. Tüm dünya, bu hastalığa karşı ayakta. ABD'deki Lyme kasabasına giderek araştırma yapan ve birkaç yıl sonra Lyme hastalığı teşhisi konan Ziraat Yüksek Mühendisi Derya Ulaşoğlu da söz konusu hastalığı yaşayanlardan. İşte onun deneyimleri ve 18 soruda Lyme hastalığı...
#Sağlıkİstanbul Boğazı'nın farklı noktalarında artış gösteren denizanalarına dikkat çeken İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, "Denizanasını yoğun olarak gördüğümüz yerlerin, organik kirlilik açısından kirli olduğunu ifade edebiliriz. Denizanaları artışı sonrasında müsilaj olayını görebiliriz" dedi. "Şu anda bizim kıyı sularımızda öldürücü denizanaları yok" diyen Okyar, "Dünyada var. En tehlikeli deniz canlısı Avustralya sahillerinde bulunan bir denizanası türü. Köpek balığından bile tehlikeli. Saniyeler içinde insan öldürebiliyor. Marmara Denizi'nde mor, büyük olan türler var. Bunlar sizi rahatsız edebilir, yakabilir. Özellikle göz, burun, ağız gibi hassas mukozaların olduğu bölgelere değdiğinde size oldukça rahatsız edebilir" diye konuştu. Okyar, denizanası ile temas edilmesi halinde ne yapılması gerektiğini de açıkladı. Bu arada Beylikdüzü'nde kıyıya yakın noktalarda müsilaj benzeri kirlilik dikkat çekti.
#İstanbulModern sınıflandırmanın dördüncü alemi hayvanlar alemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Hayvanlar alemi bitkilerden farklı olarak yer değiştirebilen uyarılara cevap veren canlılardan meydana gelir. Bu canlılar besinleri vücutlarının içinde sindirirler. Aynı zamanda hayvanlar alemi çok çeşitli canlı türlerinden oluşur. Örneğin suda yaşayan canlılar ve karada yaşayan canlılar buna örnek olarak verilebilir. Yürüyen kedi balığı da bu canlı türlerinden sadece bir tanesidir. Yürüyen kedi balığı nedir, özellikleri nelerdir, eti yenir mi, türleri nelerdir, nerede yaşar ve nasıl beslenir detayları ile derledik.
Balıklar, yüzebilen ve suda yaşayan bir hayvan türüdür. Bu hayvan türü diğer hayvanlara göre daha farklıdır. Bunun sebebi ise iskelet ve solunum sistemlerinin farklı olmasıdır. Balıklar kendi içerisinde de türlere ayrılmaktadır. Bu türlerden bir tanesi pirana balığıdır. Pirana balığı nedir? Özellikleri nelerdir? Pirana balığının eti yenir mi? Türleri nelerdir? Nerelerde yaşarlar? Nasıl beslenirler ve ömürleri ne kadardır detayları ile sizler için derledik.
Türkiye’deki istilacı yabancı türlerin tehditlerini değerlendirmek amacıyla bir çalışma yürütüldü. Araştırma kapsamında gümüşi havuz balığı, kırmızı yanaklı su kaplumbağası, yeşil papağan, su maymunu, ham bostan ve Doğu Amerika sivrisinek balığından oluşan 6 istilacı tür mercek altına alındı. İşte Türkiye’deki yabancı istilacı türler ve özellikleri...
#İstilacı Türlerİçişleri Bakanlığı, yıl boyunca 'tehlikeli köpek ırklarını çocukların oyun alanlarında ve vatandaşların yoğun olduğu yerlerde ağızlıksız, maskesiz gezdiren' toplam bin 964 kişiye para cezası verildiğini ve denetimlerin süreceğini duyurdu. Açıklanan bilançoda; Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları besleyenlere de ayrıca para cezası uygulandığı vurgulandı.
#KöpekSonbahar gezmek için en ideal zamandır ve sonbahar renklerine yolculuk dendiğinde ülemizde akla gelen bölgelerden biri de Kastamonu ve Küre Dağlarıdır. Geçtiğimiz haftasonu Küre dağlarının bir bölümünü, Horma ve Çatak kanyonlarını gezmek için Kastamonu’ya giderek Daday, Azdavay ve Pınarbaşı bölgesinde dolaştım.
#KASTAMONUTüm haftanın yorgunluğunu atmak ve hafta sonunda rahat bir nefes almak herkesin ihtiyacı… Hazır sonbaharla birlikte doğa rengarenk bir çehreye bürünmüşken, biz de uzmanlarımıza en güzel tabiat parklarını sorduk. 13 şehirden keşfedilmeyi bekleyen 17 tabiat parkını önerdiler.
#SeyahatKuşlar arasında çok sayıda tür olduğu bilinmektedir. Bu türler arasında yırtıcı olanlar daha çok ilgi çekmektedir. Yırtıcı kuşlardan en çok dikkat çekeni ise doğandır. Doğan nedir, ne yer ve nerede yaşar? Doğan kuşu sesi, hızı, boyutları ve özellikleri hakkında bilgiler nelerdir tüm detayları ile derledik.
#DoğanDevekuşu dünyanın en özel ve aynı zamanda koruma altında olan kuş türleri içerisinde yer almaktadır. Diğer kuş türlerine göre ayrıca daha büyük bir yapıya sahip olduğunu ifade etmek mümkün. Peki deve kuşu nedir, ne yer ve nasıl beslenir? Deve kuşu neden uçamaz ve ne kadar yumurtlar özellikleri hakkında bilgileri derledik.
#Deve KuşuFareler, kemiriciler takımı içerisinde yer almaktadır. Bu hayvanlar aynı zamanda sıçangil cinsine mensuptur. Fareler çok hızlı hareket etmeleri ile bilinmektedir. Bunun yanında hızlı bir şekilde üreme özellikleri de bulunmaktadır. Fare türleri ve çeşitleri nelerdir? Evde beslenen farelerin adları nedir detayları ile derledik.
Doğanın en korkunç hayvanlarından birisi timsahlardır. Keskin dişleri ve kalın derisi ile dikkat çeken timsahlar sularda ve karada avlanmaktadır. Karada yakaladığı avlarını suyun içerisine çekerek güçlü konuma gelmektedirler. Sizler için Timsah türleri ve isimleri nelerdir? Timsahlar hangi hayvan türüdür? En büyük timsah türünün ismi nedir detayları ile derledik.
Akdeniz'in kâbusu olan istilacı türler Marmara ve Karadeniz'e de yayılmaya başladı. Uzmanlar denizlerimize has balıkların ve diğer canlıların bu istiladan avantajlı çıkmasının zor olduğunu belirtiyor. Peki hamsi gibi adı Karadeniz'le özdeşleşmiş balıkları, dolayısıyla balıkçılığı ve sofraları neler bekliyor? Uzmanlara sorduk...
#İstilacı Türler