Özel günlerden biri daha geldi çattı ve biz maalesef restoranlar kapalı olduğu için Sevgililer Günü'nü evlerde kutlayacağız. Ben her zaman evde hazırlanmış sofraları tercih eden taraftayım aslında. O yüzden hiç moralimizi bozmadan, sizlere şahane bir sevgililer günü menüsü oluşturdum. Uçuk kaçık olmayan, ama kutlama havası olan lezzetleri bir arada kullanmaya çalıştım, en güzel tarafı da ilk defa mutfağa girecekseniz bile rahatlıkla uygulayabileceğiniz kolaylıkta tarifler seçtim. Umarım dener ve beğenirsiniz, güzel bir akşam geçirmeniz dileğiyle, şimdiden hepinize afiyet olsun.
#Yemek TarifleriFettucini alfredo, nefes kokusu ve lezzetiyle keyifle tüketilen tariflerden biri. Tereyağı, krema ve tavuğun lezzetinin yanı sıra fesleğen kokusu ile de tadına doyum olmuyor. Eğer denemek isterseniz fettucini alfredo tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Fettucini Alfredo TarifiMevsimine göre ister ızgarada yapın, ister tavada... Ya da konserve olarak tüketin...Sardalya çok lezzetli bir balıktır. Bizde son yıllarda kendine yer bulsa da genellikle küçük balık kategorisinde olduğu için göz ardı edilir. Oysa başka ülkelerde uğruna festivaller düzenleniyor. Bu arada bizim sardalyanın şanı yurtdışında yürüyor.
#Sardalyaİtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan risotto tarifi evde kolay yapımı ile sofralarınıza geliyor. Menülerde de son yıllarda sıklıkla tercih edilen risotto pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Risotto pirinci ise tarifin en önemli detaylarında biri. Mantarlı, safranlı, sebzeli, veya peynirli gibi farklı çeşitlerle hazırlanan risottoyu şık misafir sofralarınız için sizler de hazırlayabilirsiniz. Peki, evde kolay risotto nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte risotto tarifi ve yapılışı...
#RisottoSevgili lezzetsever dostlarım, bu hafta sizi kokusu ve tadıyla baş döndüren kiş tarifi ile Fransa mutfağına konuk etmek istiyorum. Her ne kadar Fransız mutfağının yıldızı olsa da dünya mutfağının da zirvesine yerleşmeyi başaran bu tuzlu bir tart türü olan “quiche”, dilimizde “kiş” olarak karşılık buluyor.Fransa’nın hem kahvaltı hem de yemek kültüründe önemli bir yere sahip olan bu lezzet, bizim için de özellikle son dönemlerde çay saatlerinin en keyifli eşlikçisi olarak kabul görüyor. Kişin dünya üzerinde et, peynir ve deniz ürünleri ile yüzlerce farklı çeşidi yapılsa da benim favorim her zaman sebzeliden yana oluyor. Damak zevkine göre ister sıcak ister soğuk olarak servis edilebilen bu tarifte en büyük görevi ise hamuru üstleniyor. Öyle ki kiş hamuru, iç malzemeye taban oluştururken, tarifin de tart formunu almasını sağlıyor. Benim bu tarifimde kiş hamurumun başrolünü lazanya üstleniyor. Türk mutfağının geleneksel börek kültürüne alternatif olarak doğan bu lezzet, ülkemizde çay saatlerinin yanı sıra kahvaltılarda, öğle yemeklerinde, akşam öğünlerinde hatta kutlama sofralarında dahi keyifle servis edilebiliyor.
#Kiş TarfiAkşam yemeği için farklı bir şeyler arıyorsanız, ıspanak dolgulu tavuk tarifine bir şans verebilirsiniz. Enfes iç harcıyla da favori lezzetlerinizden biri haline gelecek. Peki Ispanak dolgulu tavuk nasıl yapılır? İşte ıspanak dolgulu tavuk tarifi ve malzemeleri
#Ispanak Dolgulu Tavuk Nasıl YapılırBir masanın etrafında toplanıp panzerotto yediğimiz samimi akşam yemeklerinde içim huzurla dolar. İtalya’nın en popüler sokak lezzetlerinden biri bu... Domates ve mozzarella peyniri dolgulu; biraz pişiyi biraz çiböreği andıran bu çıtır hamuru yediğimde nerede olursam olayım kendimi Puglia’da hissederim.
#Panzerottoİtalyan mutfağının önemli lezzetlerinden olan risotto, pek çok farklı şekilde hazırlanabiliyor. Menülerde de son yıllarda sıklıkla tercih edilen risotto evde yapımı merak ediliyor. Mantarlı, safranlı, sebzeli, veya peynirli gibi farklı çeşitlerle hazırlanan risottoyu şık misafir sofralarınız için sizler de hazırlayabilirsiniz. Peki, risotto nedir, nasıl yapılır? İşte, risotto tarifi ve püf noktaları...
#RisottoBu mevsimin bize verdiği meyve ve otların tadı hafif, ferah, mayhoş ve taze olur, ekşimtırak aromalar ön plana çıkar. Limon da onlardan biri... Güçlü asidik aromasıyla tatlılara çok yakışır; kokusuyla da yemeklere tazelik katar. Kabuğunun rendesi tatlı-tuzlu tüm soslarda harikalar yaratan limonun ‘güzellik’lerine ve limonlu tariflere buyurun.
#LimonÜlkemin en sevdiğim yemeklerinden biri, geçmişi 16’ncı yüzyıla uzanan gnocchi... En klasiği patates, un ve yumurtayla yapılanı ama malzemeler bölgeden bölgeye değişebiliyor. Hatta kimi yerlerde farklı isimlerle anılıyor. Örneğin, Toskana’da adına ‘gnudi’ deniyor, pişmiş ıspanak ve bolca ricotta peyniriyle yapılıyor. Sicilya’daysa ‘artakalan pirinçleri değerlendirme’ yemeği olarak karşımıza çıkıyor. Size gnocchi çeşitlerini anlatacağım ve domates soslusunun tarifini vereceğim.
#Gnocchiİtalyan mutfağının meşhur yemeklerinden olan arancini pirinç topları ile dolu bir tür kızartmadır. Kıymalı, bezelyeli, peynir dolgulu çeşitleri de bulunan arancini artık dünya çapında tanınan ve ülkemizde de sıklıkla karşımıza çıkan bir yemektir. Peki arancini nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte arancini tarifi ve yapım aşamaları...
#AranciniEkranların sevilen şefi Arda Türkmen her PAzar bir ünlüyü davet etiiği 'Arda ile Omuz Omuza' programında aynı zamanda birbirinden lezzetli yemekler de hazırlıyor. Sevilen programın bu haftaki yemeği ahtapotlu risotto izleyiciler tarafından çok beğenildi. İşte Dünya mutfağının özel lezzetlerinden risottonun deniz mahsüllerinden ahtapotla yapılışı...
#Ahtapot RisottoKuruçeşme’de açılan Sorriso’nun menü danışmanlığını sektörün tecrübeli ismi Tolga Atalay yapıyor. Dört yıllık ekşi mayayla hazırladıkları pizzalar, Türk damak tadına da uygun. Sucuklu, bonfile dilimli, deniz mahsullü gibi 12 ayrı çeşitleri var. İslenmiş dana sırtı ve yumurtalı, tereyağlı sosla hazırlanan ev yapımı penne’yi mutlaka deneyin!
#Sorrisoİtalyan mutfağının önemli lezzetlerinden biri olan risotto, son yıllarda ülkemizde de rağbet görüyor. Pirincin nişastasını salmasıyla kremamsı bir tat alan risottoyu mantarlı, safranlı, sebzeli, veya peynirli gibi pek çok değişik malzemeyle hazırlamak mümkün. Peki, risotto nasıl pişirilir?
#Risotto NedirMantarlı risotto tarifi, İtalyan mutfağının değişik lezzetleri arasında yer alıyor. Parmesan ve mantarla hazırlanan mantarlı risotto, et, tavuk veya sebze suyunda pişirilerek krema kıvamına getirilmesiyle, bir tür pilav çeşidi olarak adlandırılabiliyor. Sofralarında farklı bir lezzet arayanların mutlaka mantarlı risotto tarifini denemesi gerekiyor. Peki, mantarlı risortto nasıl yapılır? İşte, adım adım mantarlı risotto tarifi ve yapılışıyla ilgili detaylar.
#Mantarlı Risotto Nasıl YapılırBirçok yemek kitabında imzası olan, Kelebek yazarlarından Elvan Uysal Bottoni’nin yeni çalışması çıktı: ‘Emma Teyze’nin Kitabı-Yeni Başlayanlar İçin İtalyan Mutfağı’. Roma’da yaşayan yazarla İtalyan mutfağının özünü, bu mutfağın koronavirüsten nasıl etkilendiğini konuştuk.
#Gazetehaberleriİftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 12 Mayıs Salı iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemFırında yapılan yemekler daha az yağlı, pratik ve çok lezzetli! Fırın kullanarak hem muhteşem görünen hem de sağlıklı yemekler yaratabileceğiniz tarifleri sizin için derledik… İşte tadına doyamayacağınız 16 fırın lezzeti!
#Tadına Doyamayacağınız 16 Fırın LezzetiYemek israfına kayıtsız kalamıyorum! Çorbada kullanmak varken çöpe atılan sebze sapları, dolu tabaklardan hunharca sıyrılan yemekler, açık büfelerde tabağını ağzına kadar doldurup sonra yarısını yemeden masadan kalkan insanlar, süpermarketlerde yiyemeyeceğini bildiği halde çocuğunun her gördüğünü almasına izin veren ebeveynler…
#İdil Tatari