Bayramda tatile gidemeyen pikniğe gitti, kasapların durgun olan mangallık et satışlarını 9 günlük bayram tatili kurtardı. İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, “Piknik sezonunun açılmasına rağmen mangallık et satışları geçen yıla kıyasla yüzde 35 azaldı. Ancak bayramda İstanbul’da kalanların yoğun talebiyle tavuk kanadı stokları hızla tükendi” dedi. Beyaz et sıcak havada hızlı bozulduğu için kasapların temkinli sipariş verdiğini söyleyen Tüfekci, “Talepteki artış sürerse kasaplar ilerleyen günlerde yine ‘kanat’sız kalabilir” diye konuştu.
#BayramYükselen et fiyatları nedeniyle beyaz ete talep artınca özellikle hafta sonu ve bayramlarda tavuk kanadı bulmak zorlaştı. Geçen 9 günlük bayram tatilinin son günlerinde, kasap ve marketlerde tavuk ürünü bulunamadı. Tavuğa 5 ayda yüzde 200 zam gelmesine rağmen talebin azalmadığını belirten İstanbul Kasaplar Esnaf Odası üyesi Veysel Günal, “Bayramda vatandaşlar çoğu kasapta, çoğu markette kanat bulamadı” dedi.
#KasapMasterChef All Star'da haftanın 2. eleme adayı belli oldu! 20 Aralık MasterChef eleme potasına kim gitti? sorusu dün gece heyecan dolu dokunulmazlık oyunu sonrası cevabını buldu. Büyük finale kısa süre kala rekabetin de arttığı MasterChef All Star'ın 20 Aralık tarihli 185. son bölümünde, kırmızı ve mavi takım yarışmacıları 'tavuk kanat' düellosunda karşı karşıya geldi. Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in istediği en iyi tavuk kanat yemeğini hazırlayan mavi takım dokunulmazlık oyununu kazanırken; kırmızı takımda ise bir yarışmacı MasterChef 2. eleme adayı olarak potaya girdi. Öte yandan gecenin bireysel dokunulmazlığını ise Eren elde etti. Peki, dün akşam MasterChef'te eleme adayı kim oldu? Dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? İşte, MasterChef All Star eleme adayları ve yeni bölüm fragmanı.
#Masterchef Eleme AdayıMineral bakımından zengin ve gazlı maden suları genelde sindirim destekçisi olarak içilse de aslında hem iyi bir yemek eşlikçisi olabilir hem de birçok yemeğin içine katılarak lezzeti katlayabilir. Et, tavuk ya da kalamar marinasyonunda yumuşatıcı, hamurlarda kabartıcı ve çıtırlık verici, veganlar için de yumurta ve süt ikamesi olabilen maden sularının ilham verici marifetlerine bakalım...
#Maden SuyuYarın 18 Haziran, Dünya Suşi Günü... Asya ülkelerinin mutfaklarına ve özellikle de suşiye gösterilen ilgi ülkemizde her gün katlanarak artıyor. İşin inceliklerini ve evde suşi yapmak isteyenlerin kullanabileceği yöntemleri İnari’nin koordinatör şefi Korhan Gülsoy’dan dinledik...
#Dünya Suşi GünüMangalın başına kuruluyor, gözümüzün önünde pişen etlerin tabağımıza düşmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu sabırsızlığa ustayla yapılan sohbetler de eşlik ediyor... Kebaptan ciğer şişe, yağlı karadan pirzola ve kaburgaya hepimizin çok sevdiği ocakbaşı restoranlarda her damak tadına uygun bir seçenek bulmak mümkün... İstanbul’un en iyileri hangileri, jürimize sorduk.
#MangalDepremzedelere yönelik gıda yardımlarını sürdüren Metro Türkiye, bir yandan da tarlada ve dalda kalan sebze-meyveyi üreticilerinden satın almaya devam ediyor. Böylelikle hem ürünlerin ziyan olması engelleniyor hem de çiftçilere destek sağlanıyor. Gastronometro şefleri de Hatay’ın Arsuz limonu ve beyaz balkabağıyla yapabileceğimiz tarifler veriyor...
#DepremMasterChef ödülü kim kazandı, sorusunun yanıtı, heyecan dolu bölümle netlik kazandı. Büyük final için geri sayımın başladığı MasterChef Türkiye'nin 22 Aralık tarihli son bölümünde, bu sezonun elenen yarışmacıları şampiyon adayı 6 isimle beraber mücadele verdi. Bonfile, levrek, tavuk kanat, kuzu ciğer, karides ve kuzu kolun hazırlandığı gecede finale Metin-Tayfun, Kıvanç-Burak kalırken, en iyi tabağı yapan ikili 50 bin TL'nin sahibi oldu. Öte yandan yarışmacıların konuk olduğu gecede renkli anlar da ekranlara geldi. Peki, 50 bin TL'lik MasterChef para ödülünü kim aldı? İşte, son bölümde yaşananlar ve ödülü kazanan yarışmacılar...
#MasterchefBalkan mutfağı mişöriz yemeği tavuk kapama olarak da biliniyor. Arnavut pilavı mişöriz yiyenlere fırında pilav ve tavuk yemeği şöleni yaşatıyor. Peki, mişöriz nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? İşte, Arnavut pilavı mişöriz tarifi ve yapılşı...
#MişörizGelinim Mutfakta çok ballı kanat tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Bol baharatların yanı sıra ballı sosun da bir arada olduğu kanat akşam yemeği menülerinde yerini aldı. Ğeki, çok ballı kanat nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta çok ballı kanat tarifi ve malzemeleri...
#Çok Ballı Tavukİstanbul yeni sezon için hareketlenmeye başladı. Ben de bu hafta şehre dönen ya da mekân keşfine çıkmak isteyenler için iki yeni restoranı ve geç tanıyıp çok sevdiğim dört yıllık bir adresi anlatmak istedim. Yeniköy’deki Eski Âdet’in şehriye pilavları, şef İsmet Saz’ın İtalyan restoranı Stefano’nun makarnaları ve Arnavutköy’deki Dedee’nin hakiki ocakbaşı usulü mezeleri bence kaçmaz.
#BalMis gibi bir sosla marine edilmiş, tam ayarında pişmiş bir tavuk kanat, yaz aylarında mangalın vazgeçilmezlerinden... Köz tadının yeri ayrı olsa da sıvıyağda kızarmışını da çok seviyoruz. Lezzetten hiç ödün vermeden fırında pişirmek de çok pratik. Mürver Restaurant’ın şefi Mevlüt Özkaya farklı pişirme yöntemleriyle yapabileceğimiz üç nefis kanat tarifi veriyor.
#IzgaraMasterChef'te yapılan buffalo soslu kanat (Buffalo wings) araştırılan tariflerden biri oldu. Sosu, görseli ve lezzetiyle hayran bırakan Buffalo wings'i evde de kolayca hazırlayabilirsiniz. Ayrıca buffalo sosunu tavuğun yanı sıra etle de kullanabilirsiniz. Peki buffalo soslu kanat (Buffalo wings) nasıl yapılır? İşte Buffalo soslo kanat tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları...
#Buffalo Soslu Kanat TarifiÇıtır çıtır kızarmış tavuk kanatları ile sevdiklerinize ev yapımı sağlıklı fast food hazırlamaya ne dersiniz? Ekranların sevilen yarışması Gelinim Mutfakta kanat pane tarifi ile menülerimizi belirlemeye devam ediyor. Peki, kanat pana nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta kanat pane tarifi ve malzemeleri...
#Kanat PaneAmerikan mutfağının sevilen atıştırmalıklarından olan bufalo kanatları Gelinim Mutfakta yarışması ile gündeme geldi. Pratik bir lezzet olan bufalo kanatları tarifi evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz yemeklerden biri. Peki, Gelinim Mutfakta bufalo kanatları nasıl yapılır? İşte, leziz bufalo kanatları tarifi ve malzemeleri...
#Bufalo KanatlarıKanal D ekranlarının sevilen gündüz kuşağı programı Gelinim Mutfakta gevrekli tavuk kanat menü tarifi ile araştırılan lezzetler arasında yer alıyor. Oldukça pratik ve lezzetli bir atıştırmalık olan gevrekli kanat tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları hemen aşağıda...
#Gevrekli Kanat TarifiOdun kömürü kor haline gelince ızgaranın üzerine atılacak ciğer ve tavuk kanadın hayali bile ağzı sulandırmaya yetiyor. Yaptığımız oylamanın galibi ciğerin, şiş kebabını seven de var, kavurmasını seven de... Yanında bol sumaklı, isotlu soğan olmazsa olmazlardan. Okurlarımız ciğer ve kanadı kıyasladı, iştah açan tercihlerini anlattı.
#Ciğer Kebabıİstanbul Maslak denince aklınıza sadece iş blokları, sanayi sitesi, otomobil tamircileri veya bohem sanatçı atölyeleri gelmesin. Son yıllarda sürekli çehresi değişen, gelişerek yenilenen bölgede yemek duraklarının sayısı da her geçen gün artıyor. Pilavcısından rafine şef restoranlarına, esnaf lokantalarından iyi hamburgerin adreslerine kadar pek çok seçenek var. Etraftaki işyerlerinden gelen talebin ve yeni açılan özgün işletmelerin de bu hareketlilikteki payı büyük. Hangi mekânlara gidilir, nerede ne yenip ne içilir, adresleri bilenlere sorduk.
#MaslakÇeşme-Alaçatı hattı, konaklama seçeneklerindeki butik anlayışı yıllardır restoranlarında da sürdürüyor. Kimi İstanbul’dan sezonluk konukları, kimi yerlileriyle her sezon mutlaka gastronomik bir şölen yaşatan bölgenin yeme içme dünyasından haberlerim var...
#Yazar